Slovenija - "navtični raj"
Moderatorji: moderator2, moderator
-
al
Niti enega. Niti Internavtike. Že nekaj let.
Imejte me za ne vem kaj, rečte mi, da ne podpiram domače industrije a kurac...
Včasih sem hodil po sejmih a se nihče ni zmenil za 30 letnega smrkavca... (kar mi je bilo, če gledam nazaj, kar všeč, še bolj pa mi je danes, ko mi pošiljajo neke ponudbe...)
Pač jebi ga. Hostese brez znanja (kar ne zamerim) in naduti (v večini) razstavljalci so hlastali po leasing boysih.
No tem danes banke plenijo plovila...
Ostalo nas je še par hobi idiotov (tudi o tem sem že pisal).
Zato grem na Boot in mi je vse jasno.
Da ne bo pomote: opremo kupujem (elektroniko, tenderje...) v Slo.
Cenim trud nekaterih prodajalcev opreme v Slo. Vem, da jim ni lahka.
A hkrati sem prepričan, da so sejmi pri nas stran vržen denar.
Ker se ukvarjam z marketingom sem mnenja, da se da potencialne (resne) kupce doseči na drugačen način, kot pa na sejmu v Slo.
Imejte me za ne vem kaj, rečte mi, da ne podpiram domače industrije a kurac...
Včasih sem hodil po sejmih a se nihče ni zmenil za 30 letnega smrkavca... (kar mi je bilo, če gledam nazaj, kar všeč, še bolj pa mi je danes, ko mi pošiljajo neke ponudbe...)
Pač jebi ga. Hostese brez znanja (kar ne zamerim) in naduti (v večini) razstavljalci so hlastali po leasing boysih.
No tem danes banke plenijo plovila...
Ostalo nas je še par hobi idiotov (tudi o tem sem že pisal).
Zato grem na Boot in mi je vse jasno.
Da ne bo pomote: opremo kupujem (elektroniko, tenderje...) v Slo.
Cenim trud nekaterih prodajalcev opreme v Slo. Vem, da jim ni lahka.
A hkrati sem prepričan, da so sejmi pri nas stran vržen denar.
Ker se ukvarjam z marketingom sem mnenja, da se da potencialne (resne) kupce doseči na drugačen način, kot pa na sejmu v Slo.
@stal:
Kateri sejem?
Koper: NE, že bi že hotel videti vse vrste kramarijo, bi šel na obrtni sejem v celje
Portorož: NE, že spomladanska Internautica ni vredna ogleda...
Izola: NE, se bom pa z veseljem v soboto ali nedeljo sprehodil po marini.
Cannes / Genova: gotovo obiščem vsaj enega.
@al:
Se popolnoma strinjam. Če poenostavim: že doseg katerekoli navtične strani pri nas je večji, kot pa je število obiskovalcev na posameznem sejmu.
Internet danes tudi v navtiki predstavlja prvo orodje za pridobivanje informacij, in je (vsaj po moji oceni) tudi najboljše orodje za marketing.
Kljub temu pa je potrebno vsako barko spoznati v živo, jo "otipati", po možnosti na njej prebiti vsaj kakšen dan ali dva, le tako lahko začutiš, kaj je tisto pravo.
Na sejmu imaš (oz. naj bi imel) vsaj možnost tistega prvega osebnega stika s plovilom, zato sem načeloma velik zagovornik navtičnih sejmov.
Tole, kar pa se dogaja pri nas, pa je vse skupaj en velik nič.
Niti N od Navtičnega sejma.
Namesto, da bi vsaj eden preživel, bodo vsi skupaj "crknili".
Kateri sejem?
Koper: NE, že bi že hotel videti vse vrste kramarijo, bi šel na obrtni sejem v celje
Portorož: NE, že spomladanska Internautica ni vredna ogleda...
Izola: NE, se bom pa z veseljem v soboto ali nedeljo sprehodil po marini.
Cannes / Genova: gotovo obiščem vsaj enega.
@al:
Se popolnoma strinjam. Če poenostavim: že doseg katerekoli navtične strani pri nas je večji, kot pa je število obiskovalcev na posameznem sejmu.
Internet danes tudi v navtiki predstavlja prvo orodje za pridobivanje informacij, in je (vsaj po moji oceni) tudi najboljše orodje za marketing.
Kljub temu pa je potrebno vsako barko spoznati v živo, jo "otipati", po možnosti na njej prebiti vsaj kakšen dan ali dva, le tako lahko začutiš, kaj je tisto pravo.
Na sejmu imaš (oz. naj bi imel) vsaj možnost tistega prvega osebnega stika s plovilom, zato sem načeloma velik zagovornik navtičnih sejmov.
Tole, kar pa se dogaja pri nas, pa je vse skupaj en velik nič.
Niti N od Navtičnega sejma.
Namesto, da bi vsaj eden preživel, bodo vsi skupaj "crknili".
Pa mislite, da bo v Kopru res toliko kiča? Nimam pojma, sprašujem tako na počez, kaj si mislite... Definitivno bo vaše mnenje koristilo tako organizatorju, kot razstavljavcem.
Kam bi šel jaz, če bi kupoval plovilo? Če bi res kupoval, potem na vse tri!
Kam bi šel če ne bi kupoval, pa me navtika samo zanima? Verjetno na nobenega ali pa če bi bilo lepo vreme na enega od njih...
Kam bom šel realno? Na vse tri, pač delno poslovne obveznosti...
Kam bi šel jaz, če bi kupoval plovilo? Če bi res kupoval, potem na vse tri!
Kam bi šel če ne bi kupoval, pa me navtika samo zanima? Verjetno na nobenega ali pa če bi bilo lepo vreme na enega od njih...
Kam bom šel realno? Na vse tri, pač delno poslovne obveznosti...
Ali bodo te tri revšne vseeno imele vstopnino?
No pa če že bo vstopnina za gledalce, upam, da bodo vsaj razstavljalci imeli kakšno simbolično pristojbino in jih bo vsaj nekaj.
Ker za tiste štiri obiskovalce na letošnji Internavtiki, so bili pošteno nafukani
No pa če že bo vstopnina za gledalce, upam, da bodo vsaj razstavljalci imeli kakšno simbolično pristojbino in jih bo vsaj nekaj.
Ker za tiste štiri obiskovalce na letošnji Internavtiki, so bili pošteno nafukani
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
KOT RAZSTAVLJALEC:
- definitivno NE, ker je že tako ali tako malo obiska sedaj pa v istem terminu dva sejma in tretji blizu kar dodatno vpliva na manjši obisk.
KOT OBISKOVALEC:
- samo Izola, vendar če bodo hoteli z vstopnino pokrivati stroške sejma bom tudi to preskočil.
Pojasnilo: "Vaški" sejmi ne morejo imeti višje vstopnine od Boot Duseldorf. V mislih imam Internavtiko.
LP NT
- definitivno NE, ker je že tako ali tako malo obiska sedaj pa v istem terminu dva sejma in tretji blizu kar dodatno vpliva na manjši obisk.
KOT OBISKOVALEC:
- samo Izola, vendar če bodo hoteli z vstopnino pokrivati stroške sejma bom tudi to preskočil.
Pojasnilo: "Vaški" sejmi ne morejo imeti višje vstopnine od Boot Duseldorf. V mislih imam Internavtiko.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Avg 30, 2012 09:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Baufix, res je vse skupaj en velik nič, ampak tudi kupci Slovenci nismo vredni vsaj trenutno nič, sejmi so pač ogledalo nas samih nemočnih in revnih Slovenčkov z kako redko izjemo, pa še zelo zahtevni smo, radi bi tipali in spali zastonj, pa še kaj pol pa razmišljali in razmišljali,....pa drek kupili
pešekan napisal/-a:če ga pa ni so pa razni leasingi in krediti
Ravno tega ni več... banke se izogibajo financiranja plovil kot hudič križa... junake ki bi s kešem kupovali barke lahko pa pri nas prešteješ na prste ene roke... pa še to večinoma kakšne cenejše zadeve... prodaja večjih plovil je življensko odvisna od financiranja in če ni financiranja ni prodaje, brez prodaje pa ni dobrih sejmov.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost