Sejem Dusseldorf 2011
Moderatorji: moderator2, moderator
Lahko pa vam jaz posodim VW pokur čist mal pa še osem (8) sedežev ima. Torej 2000km je enako 180€+2x tunel 9,5€ vinjeta je že gor letna pa še šaltat ne bo treba ker je avtomatik. Po osebi torej 25,00€. pa naj še kdo reče ,da to ni ugodno. Sam grem vedno na METS z VW z nekaj mandelci vam povem to je tko luštn pa še taksija ni treba od hotela do sejma ali od letališča do hotela in nato do sejma itd. itd..
Ko pa gremo luštni iz kakšnega bara zvečer po sejmu pa si zapojemo tole...
http://www.youtube.com/watch?v=XGTQxFcrk8A
Ko pa gremo luštni iz kakšnega bara zvečer po sejmu pa si zapojemo tole...
http://www.youtube.com/watch?v=XGTQxFcrk8A
Fiat Justitia ... Some day....
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Odločitev je padla. Gremo z mojim službenim avtom. Z rezervacijo hotelov je potrebno pohiteti, ker imajo že kar polno (sem danes kontaktiral hotele v bližini sejma). Dobil sem APP za dve osebi 100 m od sejma za 90 EUR (dve osebi na noč). Ni najceneje je pa zato blizu in greš lahko na sejem peš. lansko leto sem bil oddaljen cca 3 km pa je bilo dnevno iskati parkirišče ali pa čakati za parking na njihovo urejeno parkirišče.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Sem že pisal lani, pa predlani, pa pred pred lani, pa .....
Düsseldorf ima odlično urejeno podzemno železnico in direkt na sejem vozi eden od vlakov, drugi pa v neposredno bližino. Praktično ni važno kje si, saj s podzemno prideš zelo hitro. Karta je brezplačna (velja vstopnica za sejem) za celotno podzemno, se pravi U-bahn in pa tudi celoten okoliški S-bahn (primestna železnica), ki pade pod okrožje Rhein-Ruhr. Enako se lahko voziš s sejemsko vozovnico tudi po vseh mestnih avtobusih in tramvajih... V glavnem ni da ni...
Če prideš z avtom je parkirišče na severni strani urejeno fenomenalno. Parkiraš na tisočih hektarih parkirišča, "ordnung und disziplin" je tukaj na vsakem koraku... Tako na parkirišče vodi direkten večpasovni izvoz iz avtoceste! Tam usmerjajo promet tako, da praktično nihče ne vozi vzratno in parkira, temveč samo zaustavi, ko se ustavi kolona in to je parking... Noro!!! Na vsakih 100 m na tem gromozanskem parkirišču je avtobusna postaja, kjer te lokalni (letališki) avtobus odpelje na sam sejem...
Ne vidim potrebe po iskanju apartmaja v neposredni bližini. Tudi zvečer je OBVEZEN izlet v Altstadt na kakšno pivo in pa seveda k že omenjenemu "Prašičjemu Janezu"...
V starem delu je sicer nekaj parkirišč, vendar je najbolje spet uporabiti metro, ki na poti iz sejma proti centru stoji ravno tu.
Če je kdo bolj ameriško naravnan (recimo Tex), je takoj na izhodu iz metroja v Altstadtu tudi znak Golden Arches... Če kdo ne ve kaj to pomeni, po slovesnko McDonald's oziroma njihov logotip...
LP
Düsseldorf ima odlično urejeno podzemno železnico in direkt na sejem vozi eden od vlakov, drugi pa v neposredno bližino. Praktično ni važno kje si, saj s podzemno prideš zelo hitro. Karta je brezplačna (velja vstopnica za sejem) za celotno podzemno, se pravi U-bahn in pa tudi celoten okoliški S-bahn (primestna železnica), ki pade pod okrožje Rhein-Ruhr. Enako se lahko voziš s sejemsko vozovnico tudi po vseh mestnih avtobusih in tramvajih... V glavnem ni da ni...
Če prideš z avtom je parkirišče na severni strani urejeno fenomenalno. Parkiraš na tisočih hektarih parkirišča, "ordnung und disziplin" je tukaj na vsakem koraku... Tako na parkirišče vodi direkten večpasovni izvoz iz avtoceste! Tam usmerjajo promet tako, da praktično nihče ne vozi vzratno in parkira, temveč samo zaustavi, ko se ustavi kolona in to je parking... Noro!!! Na vsakih 100 m na tem gromozanskem parkirišču je avtobusna postaja, kjer te lokalni (letališki) avtobus odpelje na sam sejem...
Ne vidim potrebe po iskanju apartmaja v neposredni bližini. Tudi zvečer je OBVEZEN izlet v Altstadt na kakšno pivo in pa seveda k že omenjenemu "Prašičjemu Janezu"...
Če je kdo bolj ameriško naravnan (recimo Tex), je takoj na izhodu iz metroja v Altstadtu tudi znak Golden Arches... Če kdo ne ve kaj to pomeni, po slovesnko McDonald's oziroma njihov logotip...
LP
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Jaz sem vedno vsaj 14 km daleč od messe hale. Pripeljem do reke Raine, parkiram ob reki, ki je nasproti sejma in grem peš (cca 5-7 minut) do sejma. Avto potrebujem, da se zapeljem kamor hočem, ko sem tam, kajti sejma se ne da dobro pogledati v enem samem dnevu. Vsaj dva dneva sta potrebna.
Se vidimo na sejmu ali pa naredimo srečanje pri "prašičjem janezu" tu pa še res nisem bil.
LP

Se vidimo na sejmu ali pa naredimo srečanje pri "prašičjem janezu" tu pa še res nisem bil.
LP
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Admin,
se strinjam, da je vse urejeno kot se za DE spodobi. Vseeno sem pristaš hotelov v bližini sejma (ne velja zastojn pravilo bliže si sejmu dražje je). Zakaj? Mogoče sem narejen malo na komot
. , vendar vseeno najraje vidim, da sem od hotela do sejma v parih minutah, ne da se vozim vsako jutro tja in nazaj ter vlečem s seboj težke kataloge, po možnosti moram še prestopati. Poleg tega če nekaj kupiš imaš v tem primeru to tudi odnesti v hotel če si le v bližini.
Predlagam pa, da se dobimo zvečer v restavracijo, ki jo omenjaš in imamo srečanje Morjeplovcev (pa ne pozabi zastavice)
se strinjam, da je vse urejeno kot se za DE spodobi. Vseeno sem pristaš hotelov v bližini sejma (ne velja zastojn pravilo bliže si sejmu dražje je). Zakaj? Mogoče sem narejen malo na komot
Predlagam pa, da se dobimo zvečer v restavracijo, ki jo omenjaš in imamo srečanje Morjeplovcev (pa ne pozabi zastavice)
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Ne, te si ne zapojemo ker gremo peš,
si pa zapojemo tudi nekaj verzov te pesmi, je pa res ,da je bolj za rjuharje pa kaj čmo......
http://www.youtube.com/watch?v=cydJWsXX-3U
Fiat Justitia ... Some day....
Od njega je tale najbolj, gas pa radijo do konca pa gremo...
na autobanu al pa na jadranu...
http://www.youtube.com/watch?v=2MOiJFvSGo4
na autobanu al pa na jadranu...
http://www.youtube.com/watch?v=2MOiJFvSGo4
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti