Slovenija - "navtični raj"
Moderatorji: moderator2, moderator
Adrian ne bodi užaljen, ker vse kar so napisali ostali je čista resnica. Nihče ni nikogar hotel žaliti. Jaz sem tudi Primorec pa jim dam povsem prav. Trije sejmi naenkrat na naši 42 km obali so absurd. In tukaj ne more biti nihče užaljen. Upam, da bodo v Kopru in Portorožu zbrali skupaj dovolj pameti in ugotovili, da je sejem v Izoli bil prvi v jesenskem terminu in da je en sejem čisto dovolj.
..Pope bo vladal dosmrtno, En sejem je dovolj, če bi pričakovali samo
domače obiskovalce. Žal s takim obiskom ne bi bilo v nobenem primeru dobička, potreben je pravi sejem, spoh če računaš na Avstrijce, Švicarje, Madžare ipd., kateri nimajo morja, a močnejšo kupno moč od nas.
V veselje bi mi bilo, če bi lahko rekel obratno, ampak na žalost ni tako.
Domač navtični gost gleda predvsem to, da čimceneje spusti čoln v morje, po možnosti na rampi v Ankaranu. Dobro, ne rečem nič, vsaj nekaj cekinov ostane na morju od domačega turista, od mene pa nobene koristi nima niti Ljubljana, saj sem tam bil nazadnje leta 1995, me nič ne vleče, edina korist od mene je ddv, kateri gre v našo prestolnico, in naj bi bilo prav tako
domače obiskovalce. Žal s takim obiskom ne bi bilo v nobenem primeru dobička, potreben je pravi sejem, spoh če računaš na Avstrijce, Švicarje, Madžare ipd., kateri nimajo morja, a močnejšo kupno moč od nas.
V veselje bi mi bilo, če bi lahko rekel obratno, ampak na žalost ni tako.
Domač navtični gost gleda predvsem to, da čimceneje spusti čoln v morje, po možnosti na rampi v Ankaranu. Dobro, ne rečem nič, vsaj nekaj cekinov ostane na morju od domačega turista, od mene pa nobene koristi nima niti Ljubljana, saj sem tam bil nazadnje leta 1995, me nič ne vleče, edina korist od mene je ddv, kateri gre v našo prestolnico, in naj bi bilo prav tako
Adrian ne govori neumnosti. To kar nam prodajaš je zelo slab PR. V resnici vsi organizatorji mislijo samo na to, kako bodo čim več pokasirali in zaslužili. In to kar se dogaja sedaj okrog navtičnih sejmov ni nič drugega kot kanibalstvo. Tega pa smo v Sloveniji vajeni. Ko se nekomu porodi dobra ideja in z njo nekaj zasluži se takoj najde nekaj mrhovinarjev, ki ga kopirajo. In tako ni več zaslužka za nikogar. Ne za človeka z originalno idejo in tudi za mrhovinarje ne. Najbolj žalostno pa je to, da na koncu ostane le pogorišče.
-
al
adrian napisal/-a:Domač navtični gost gleda predvsem to, da čimceneje spusti čoln v morje, po možnosti na rampi v Ankaranu. Dobro, ne rečem nič, vsaj nekaj cekinov ostane na morju od domačega turista, od mene pa nobene koristi nima niti Ljubljana, saj sem tam bil nazadnje leta 1995, me nič ne vleče, edina korist od mene je ddv, kateri gre v našo prestolnico, in naj bi bilo prav tako
Tole sem parkrat prebral pa ne razumem najbolj.
Bom poizkušal počasi:
1.) vsak si želi čimceneje spustiti čoln v vodo. logično. tuj, domač.. vseeno.
2.) torej od tebe Ljubljana nima nič. ok. kakor komu paše. Samo upam, da nisi tiste gore list, ki ne hodi v LJ zato, ker se to "ne dela", če si zaveden Primorec.
3.) uf, se bojim, da si tiste gore list: ddv gre v prestolnico. auč. pa predvidevam, da ves ddv tam ostane?
Treba bo čez hribček polgedat v sosedovo dolinco'
Je tudi tam lepo (se je kar nekaj spremenilo od leta 95').
Sicer so pa trije sejmi v istem terminu v treh sosednjih zalivih živ dokaz slovenceljstva. Ampak imam tržno gospodarstvo pomešano z slovenceljsko ekonomsko logiko: naj sosedu krava crnke... pa smo tam.
Želim si, da vsi trije sejmi crknejo, da recimo Umag naredi en bombastičen sejem kot sosedje znajo in se nam naj potem vsi smejejo. zopet, spet, ponovno...
Kar se pa domačih (slo) gostov tiče: marsikaj se je naredilo na Slo obali pozitivnega. In Koper se lepo razvija. Btw: porušite že une dve grdi stolpnici sredi mesta!
Izola: komot bi lahko to primerjal s kakim mestom na Azurni obali. A žal vam struktura stanovalcev (ve se) ne omogča pametnega razvoja. V Izoli zame razen hotela Marina (lastnik Rus...) ni bilo pametnega premika. Slaštitarne ne štejem...
Pa da še malo dodam: sem imel pisarno v Kopru štiri leta a sem jo potem zaprl, ker sem izgubil bitko z "mediteransko lenobo" zaposlenih. Pa čeprav mi je simpatična a se mi ni izšla (tako pri živcih, kot stroških).
Lep pozdrav na Obalo!
... Al, bi rekel, da je tako, imaš tudi kaj prav.
Mislim, da moraš prave ljudi za delo iskati drugje, mi pač nimamo Nemške ali Avstrijske metalitete, pa da nas delodajalec gazi in gazi,
da sebi polni žepe, pač damo kaj tudi na enostavno in lepo življenje, ne samo za urlaub. Zadovoljni smo z našim lepim mestom in pogledom na palme, svežim morskim zrakom, katerega imamo celo leto na razpolago, stopimo v čoln dobesedno, tudi pozimi direktno iz hiše in ujamemo kako ribco, taki smo, res pa je, da smo prikrajšani za snežne užitke.
Sicer sem opazil, da dosti Ljubljančanov vozi KP registracije, kar pa ni preveč lepo, saj koga kaj vprašaš pa te kar nalaja, mi smo bolj mediteranska mirna kri, ampak različnost popestri življenje.
Res to nima veze s sejmi.
Ajd en lep originalen morski pozdrav vsem
Mislim, da moraš prave ljudi za delo iskati drugje, mi pač nimamo Nemške ali Avstrijske metalitete, pa da nas delodajalec gazi in gazi,
da sebi polni žepe, pač damo kaj tudi na enostavno in lepo življenje, ne samo za urlaub. Zadovoljni smo z našim lepim mestom in pogledom na palme, svežim morskim zrakom, katerega imamo celo leto na razpolago, stopimo v čoln dobesedno, tudi pozimi direktno iz hiše in ujamemo kako ribco, taki smo, res pa je, da smo prikrajšani za snežne užitke.
Sicer sem opazil, da dosti Ljubljančanov vozi KP registracije, kar pa ni preveč lepo, saj koga kaj vprašaš pa te kar nalaja, mi smo bolj mediteranska mirna kri, ampak različnost popestri življenje.
Res to nima veze s sejmi.
Ajd en lep originalen morski pozdrav vsem
-
al
-
al
-
al
1. ZABLUZILI STE DO BOLOVA!!!! Fantje govorimo o sejmih in ne o tem kam gre DDV, a je boljši Popović ali Janković (je kakšna podobnost???) itd, itd itd...
Glede sejmov pa takole:
1. Portorož:
Sem že napisal v poročilu, to pač ni bil sejem in tega upam, da nikoli več ne bo! Dovolj je Internautica spomladi!
2. Izola:
Ne mešat stare Izole z novo! To je nov sejem, novi ljudje, nova ekipa, novi lastniki! Tudi ime je novo! Sejem je bil, tudi je bilo nekaj bark, vendar večina rabljenih, torej bi ga lahko poimenovali sejem rabljenih plovil! Po številu bark (večjih bark) je bil pred Koprom, po številu manjših plovil pa za Koprom.
3. Koper:
Absolutni zmagovalec! Naredili so SHOW, naredili so OBISK!!! Res je, sejem ni bil samo navtičen, vendar je bilo vseeno videti kar nekaj. Bili so šotori, bila je oprema, zraven pa karavaning (načelno gre lahko z roko v roki z navtiko) in pa zelena energija, ki je pač danes aktualna in se delno nanaša tudi na navtiko.
Glede organizacije sejmov pa smo tam, da so pri vseh zraven tisti iz notranjosti! Portorož je ljubljanski, Izola je ljubljansko-celjski, Koper pa posavski!!! Torej le niso za vse krivi sposobni ali nesposobni ljudje z Obale...
Glede sejmov pa takole:
1. Portorož:
Sem že napisal v poročilu, to pač ni bil sejem in tega upam, da nikoli več ne bo! Dovolj je Internautica spomladi!
2. Izola:
Ne mešat stare Izole z novo! To je nov sejem, novi ljudje, nova ekipa, novi lastniki! Tudi ime je novo! Sejem je bil, tudi je bilo nekaj bark, vendar večina rabljenih, torej bi ga lahko poimenovali sejem rabljenih plovil! Po številu bark (večjih bark) je bil pred Koprom, po številu manjših plovil pa za Koprom.
3. Koper:
Absolutni zmagovalec! Naredili so SHOW, naredili so OBISK!!! Res je, sejem ni bil samo navtičen, vendar je bilo vseeno videti kar nekaj. Bili so šotori, bila je oprema, zraven pa karavaning (načelno gre lahko z roko v roki z navtiko) in pa zelena energija, ki je pač danes aktualna in se delno nanaša tudi na navtiko.
Glede organizacije sejmov pa smo tam, da so pri vseh zraven tisti iz notranjosti! Portorož je ljubljanski, Izola je ljubljansko-celjski, Koper pa posavski!!! Torej le niso za vse krivi sposobni ali nesposobni ljudje z Obale...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost