Slovenija - "navtični raj"

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Sep 25, 2012 20:23

al napisal/-a:... KAR ŠE VEDNO NE REŠI MOJE ŽEJE PO BEVANDI!!!

8)

Al, ti das barko, cajt pa dobro voljo za kaksen vikend jadranja na tvoji barki, jaz pa zrihtam bevande, piva in whiskeya kolker ga neseva! :)
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 20:38

inspiron napisal/-a:
al napisal/-a:... KAR ŠE VEDNO NE REŠI MOJE ŽEJE PO BEVANDI!!!

8)

Al, ti das barko, cajt pa dobro voljo za kaksen vikend jadranja na tvoji barki, jaz pa zrihtam bevande, piva in whiskeya kolker ga neseva! :)

inspiron, če boš take pisal, te bo uporabnik Vihar lepo umestil med alkoholike!

sicer pa, zakaj pa ne, a ne? Mislim, kakšen vikend jadranja...
jutri že letim naprej:)
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Sep 25, 2012 20:48

Vedno se lahko izgovorim, da sem pod 'neseva' mislil na fizicno nosenje! :)

No te drzim za besedo - samo da taco zrihtam!
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Sep 25, 2012 21:14

@admin: Bravo, res je, to je debata o sejmih, in ne o politiki, niti o foreštih...

Glede Kopra:
- če se že grejo zeleni sejem, potem bi bilo pametneje, da so zares zeleni sejem. Lahko bi se osredotočili na rjuharje (ki so bistveno bolj zeleni, kot motornjaki), pa še kakšnega "kvazi" zelenega hibrida bi razstavili, pa bi bili zeleni.

Izola:
- Izola je bil vedno (kot Internautica...) sejem rabljenih plovil. Vedno je bilo več kot 50% plovil rabljenih, vendar se to ni nikoli povedalo naglas.
Tokrat je nekdo le imel jajca, in to povedal, pa tudi napisal.

Sicer je pa Adriano lepo napisal: če bi se (katerikoli) sejem orientiral širše (CZ, SK, A, H, ...) bi lahko hitro postal regijski zmagovalec.
Kar poglejte, prvi resnejši sejem v bližini je v Genovi.... pa še ta ne gravitira na Jadransko morje.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 21:16

inspiron napisal/-a:Vedno se lahko izgovorim, da sem pod 'neseva' mislil na fizicno nosenje! :)

No te drzim za besedo - samo da taco zrihtam!

spet sem glasen! :P
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Sep 25, 2012 21:25

... sem ravnokar pogledal uradno stran sejma Bonaca.

Pravijo takole: "Bonaca je v slovenski prostor prinesla svež veter".
Buhpomagej, ja kdo jim pa piše te traparije.

Sklepna stran prikazuje tudi 4 fotografije:
1) prazen pomol
2) neka regata
3) in 4) koncert Severine

to je vse.

Sorry, Bonaca, drugo leto lahko organizirate kar nastop Severine, zraven dodate še Dragojeviča... navtiko pa pustite pri miru. Prazen pomol ni zanimiv.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Sep 25, 2012 21:32

...zdaj pa sem pogledal še spletno stran Internautice, kje na uvodni strani pravijo:
"Jesenski sejem navtike 2012
Bliža se sejem novih in rabljenih plovil ter navtične opreme v Marini Portorož
"

Izolski sejem je vsebinsko na istem nivoju, v galeriji so še vedno fotografije zgolj iz leta 2011.

Povzetek:
Edini sejem, ki je vsaj medijsko podobo (beri: spletno stran) osvežil, je Bonaca, pa še ta zase pravi, da je Bonaca svež veter.

No comment.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Sep 25, 2012 21:38

še primer, kako se dela to po svetu:

1) CANNES:
http://www.salonnautiquecannes.com/

Povzetek pravkar končanega sejma je že online, že reklamirajo sejem 2013.

2) SOUTHAMPTON:
http://www.southamptonboatshow.com/2012/home.aspx

Povzetek pravkar končanega sejma je že online, že reklamirajo januarski sejem v Londonu.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 25, 2012 21:49

Baufix napisal/-a:Siicer je pa Adriano lepo napisal: če bi se (katerikoli) sejem orientiral širše (CZ, SK, A, H, ...) bi lahko hitro postal regijski zmagovalec.
Kar poglejte, prvi resnejši sejem v bližini je v Genovi.... pa še ta ne gravitira na Jadransko morje.

Kilavi sejmi so odraz stanja v navtiki. Če ni prodaje, tudi sejmi ne morejo biti razkošni. Prodajalci dihajo na škrge (tisti, ki še niso propadli) in si pač ne morejo privoščit tako dragih predstavitev, kot v letih debelih krav.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Sep 26, 2012 21:15

Zato pa greš enkrat letno v Dueseldorf in vidiš vse kar se navtike tiče. Lipnik, Novinec, Barh in jaz smo si že rezervirali hotel. No če bo še kdo takrat tam se dobimo pri našem Janezu. Pa o tem kaj vč pred sejmom.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Sr Sep 26, 2012 21:55

@car:

Saj ravno v temu je štos.
Dejsto je, da je Duesseldorf bistveno boljši sejem, kot pa vsi trije naši "velesejmi" skupaj.

Ampak, to je tako, kot bi bili ribiči iz Mont Blanca boljši, kot pa naši ribiči. Got it?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Sep 26, 2012 22:12

Baufix napisal/-a:Ampak, to je tako, kot bi bili ribiči iz Mont Blanca boljši, kot pa naši ribiči. Got it?

Ni čisto tako Baufix. Največji sejmi so tam, kjer je največja kupna moč in slovenski navtični trg se ne more primerjat z nemškim, francoskim ali italijanskim.
Vihar
Kapitan korvete
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a Vihar » Sr Sep 26, 2012 22:13

CAR napisal/-a:Zato pa greš enkrat letno v Dueseldorf in vidiš vse kar se navtike tiče. Lipnik, Novinec, Barh in jaz smo si že rezervirali hotel. No če bo še kdo takrat tam se dobimo pri našem Janezu. Pa o tem kaj vč pred sejmom.

Ali Air Berlin še leti iz Celovca do Düsseldorfa? Lani sem letel za 100 Evrov ali nekaj takega.
Nazadnje spremenil Vihar, dne Sr Sep 26, 2012 22:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 26, 2012 22:14

brane40 napisal/-a:
Baufix napisal/-a:Ampak, to je tako, kot bi bili ribiči iz Mont Blanca boljši, kot pa naši ribiči. Got it?

Ni čisto tako Baufix. Največji sejmi so tam, kjer je največja kupna moč in slovenski navtični trg se ne more primerjat z nemškim, francoskim ali italijanskim.

Točno tako Brane! Ni tukaj primerjave, tam je denar, tukaj ga ni... :? :? :?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 26, 2012 22:25

Pri nas pač ni denarja, smo hlapčki...

Čisto za primer, jaz osebno se večinoma poslovno motam po krogih orodjarstva in strojne obdelave kovin ter nekaj malega tudi lesa... Kovinska branža trenutno v SLO cveti! Orodjarji so prepolni dela in imajo ga toliko, da še nikoli pred krizo ni bilo tako dobro! Torej branža, ki cveti, vsaj nekaj, ker na splošno situacija pri nas ni rožnata.

In ko se skoncentriram samo na to branžo, ki ima dela na pretek, smo spet pri tem, da bogatije pa ni. Sicer se lepo živi, lahko se kupi barko, vendar ne ravno jahto... Kako za vraga???
Nekako se ne zavedamo, da delamo vedno samo usluge. Švaba je tisti, ki se je recimo v VW ali Siemensu izmislil en strojni del, ga razvil, optimiral, preračunal... Potem ga je dokončno skonstruiral in nanj postavil tolerance!
Tukaj pa nastopi naš slovenček, da zadevo dokonča. Torej ves razvoj je prišel k nam, pri nas to kvazi inženir vzame v roke, naredi okrog kosa orodje in to izdela... Seveda je tukaj nekaj znanja, vendar še zdaleč ne toliko, kot ga je potrebno pri razvoju! In problem je v tem, da pri nas inženirji v 99,99% delamo delo, ki bi ga moral delati tehnik! Torej ni razvoja, ni potrebe po nekem visokoizobraženem kadru in tako tudi ni tistega večjega dela pogače...
In posledično ni denarja za kupovat barke in imeti nek orto velik sejem... Nemci pa vse to imajo!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost