INTERNAUTICA 2008

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

INTERNAUTICA 2008

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Pe Maj 09, 2008 21:07

INTERNAUTICA 2008

No sejem sem obiskal med tednom in sem zelo zadovoljen. Zmoti me morda le vstopnina, ki je 12 EUR, mogoče malce previsoka. Presenečen pa sem bil nad hostesami katere so znale kar marsikaj pametnega povedati o določenih plovilih iz njihove ponudbe, se je pa našla tudi kakšna taka izgubljena "bonsai" varjante ... Skratka vse najboljše o seju, zagotovo bo uspel tako po finančni, kot poslovni strani. Zato kdor morda še okleva naj gre, vreme bo in kdor je z dušo in srcem Morjeplovec sigurno najde kaj zase in pride na svoj račun.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Maj 09, 2008 22:28

.
No ja saj je nekaj za videt, toda ........!

Zame je nekaj povprečnega. Morda manjka nek podaljšek navtike. Niti enega štanta, z recimo ribiško opremo. Na potapljanje kot trendovski šport še pomislit ne moreš. Nikjer proizvajalcev ali močnih prodajalcev premazov za barke. Pa še marsikaj je manjkalo. Če so s tem v marini zadovoljni tudi prav, toda za tako ceno vstopnice bi pričakoval več. Da se razumemo, ker sem bil vse dni od otvoritve tam. in tudi na kakšnem drugem sejmu tako da ni kaj preveč za hvalit. Hrana na štantih pa tudi kot v restavraciji in sem raje hodil jest ven iz marine na preizkušene lokacije.

Da napaseš oči je pa res mnogo tega, na vodi, suhem, v ali na barkah, pri štantih, po stezah itd.

Kaj čmo, takle mamo, pa nasvidenje prihodnje leto.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Pe Maj 09, 2008 22:46

Vse je odvisno kaj iščeš in gledaš jaz sem bil kr razočaran,že dober anorak za drago sem komaj našo,ki še pa je vse ostalo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Maj 10, 2008 21:33

Glede na to, da sem tudi sam na Internautiki v vlogi opazovalca in razstavljalca, lahko rečem, da je do danes bil obisk katastrofalen, danes pa, kot bi se pol Slovenije usulo, tako, da so hodli en po drugem. To pa ni dobro ne za obiskovalce in ne za nas razstavljalce. Čeprav sem zelo razočaran nad restavracijo v marini, kot pravi Pajer1, je živ obup in se mi zdi, da je vsako leto večja katastrofa. Pa tudi prodaja gre letos slabše kot prejšnja leta. Se mi zdi, da so ljudje brez denarja, hodijo samo po prospekte in kratek ogled bark. Očitno ni denarja. Kdor pa ima denar, ta pa ima v roki en ali dva prospekta in točno ve kaj hoče. Vstopnice pa so res drage, za tisto kar nudijo. Jutri zaključujemo in bo spet konec še ene "pušione", v ponedeljek bom posodil svojo barko za test za navtično revijo, nato pa jo še odpeljem v matično luko in konec s Portorožem, do naslednjega leta.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Maj 11, 2008 08:42

Novinec napisal/-a:Glede na to, da sem tudi sam na Internautiki v vlogi opazovalca in razstavljalca, lahko rečem, da je do danes bil obisk katastrofalen, danes pa, kot bi se pol Slovenije usulo, tako, da so hodli en po drugem. To pa ni dobro ne za obiskovalce in ne za nas razstavljalce. Čeprav sem zelo razočaran nad restavracijo v marini, kot pravi Pajer1, je živ obup in se mi zdi, da je vsako leto večja katastrofa. Pa tudi prodaja gre letos slabše kot prejšnja leta. Se mi zdi, da so ljudje brez denarja, hodijo samo po prospekte in kratek ogled bark. Očitno ni denarja. Kdor pa ima denar, ta pa ima v roki en ali dva prospekta in točno ve kaj hoče. Vstopnice pa so res drage, za tisto kar nudijo. Jutri zaključujemo in bo spet konec še ene "pušione", v ponedeljek bom posodil svojo barko za test za navtično revijo, nato pa jo še odpeljem v matično luko in konec s Portorožem, do naslednjega leta.

Pozdrav!
Kaj pa , če je z cenami kaj narobe ? Ko gledam tuje navtične oglase in naše (glih sedaj sem bil na Kap. diskont-u, in primerjal recimo el. vinče istega proizvajalca, razlika v ceni je velika ), tudi kompletnih plovil,se vidi kar precejšna razlika. V tujini je mnogo ceneje.
LP
Nazadnje spremenil atilone, dne Ne Maj 11, 2008 10:25, skupaj popravljeno 1 krat.
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Maj 11, 2008 10:13

Glede cen je sploh brezveze ,večinoma bi bili vsi radi bogati čez noč.Ker gledajo še na nautiko staromodno "češ to je luksuz un luksuz je drag"samo navtika ni več luksuz ker so mali čolni zelo poceni in si ga lahko marsikdo privošči.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Maj 11, 2008 22:43

No, pa se je končala, internauutica. Pospravili smo in rekli, da nas naslednje leto ne bo več. Finančno smo v minusu, obiskovalcev pa... neenakomerno. Ptek kar slab, sobota katastrofa - hodili so eden po drugem, kot da se kaj zastonj tala, nedelja, kar zadovoljiva. Pravih kupcev skoraj nič. Le firbci. So pa, kot pravita Gobbi in Atilone, cene res različne. Sam še vedno iščem byboat in so cene zelo različne, še najceneje je pri Visolu. Mislim, da sem se odločil za 230 cm, dno iz vezane plošče in napihljivo kobilico.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Maj 11, 2008 23:25

Sejem je vsaj malenkost pridobil na ogledu, ker je bilo letos za krepak faktor manj savn, bazenov in ostalega wellnes sranja... No popolnoma pa so umaknili štante z "nagravžnimi" mikserji in sesalci. Ne vem zakaj to sploh dovolijo na navtičnem salonu. In kot so povedali že predhodniki, manjka oprema za barke, manjka potapljanje, manjka ribolov...! Kupil pa si npr. lahko "odlično" kremo za čevlje... :evil: :evil: :evil: :evil:

LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Maj 12, 2008 11:08

admin napisal/-a:Sejem je vsaj malenkost pridobil na ogledu, ker je bilo letos za krepak faktor manj savn, bazenov in ostalega wellnes sranja... No popolnoma pa so umaknili štante z "nagravžnimi" mikserji in sesalci. Ne vem zakaj to sploh dovolijo na navtičnem salonu. In kot so povedali že predhodniki, manjka oprema za barke, manjka potapljanje, manjka ribolov...! Kupil pa si npr. lahko "odlično" kremo za čevlje... :evil: :evil: :evil: :evil:

LP

Tudi krema za čevlje je potrebna. Predstavljaj si, da med vožnjo padeš z plovila, čevljev pa nimaš impregniranih, so ja čevlji fuč :lol: .
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti