Croatia boat show- SPLIT

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Croatia boat show- SPLIT

OdgovorNapisal/-a kr en » To Apr 06, 2010 20:14

A gre kdo na sejem v Split ?

Mi bomo dol drugi vikend od petka do nedelje (16-18.4.). Vabim na pijačo :?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Apr 07, 2010 22:03

Meni se pa zna zgodit, da letos ne bom videl Splita! :evil: :evil: Zadnjih 8 let sem bil reden gost.
Še vedno pa obstaja upanje, da mi uspe, čeprav je res majhno...

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Apr 07, 2010 22:49

Admin ne se sekirat, kaj vse še bomo v življenju zamudili.... v tolažbo pa: za vsakim sejmom pride nov sejem..... boš pa naslednjega videl. Mogoče se pa z bližajočo internautiko zadovoljiš.
Tudi moj sin bi si ga rad ogledal, meni pa se ne ljubi zapeljat do Splita, ker potem mi gre še en vikend.

LP
:wink:
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Apr 12, 2010 13:47

Kratek povzetek iz novic:

Kerum Boat show, Split 2010

Inače, vijest je da je danas u Splitu otvoren 12. Croatia Boat Show! Na palubi trajekta Petar Hektorović ovu nautičku priredbu otvorio je kapetan Mario Babić, državni tajnik za more. Uoči otvaranja, okupljenima su se obratili: Vicenco Blagaić, direktor tvrtke Profectus, Željko Kerum, gradonačelnik Splita, Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma i Ante Sanader, župan Splitsko – dalmatinske županije.

Sajam je, kao što se i očekivalo, mnogo manje glamurozan od prethodnih, izvještaji govore čak 40% manji po broju izlagača i izloženih plovila. No, ni osjetno manji i siromašniji sajam nije nagnao organizatora da promjeni naviku sa svih prethodno 11 održanih sajmova, pa da prije samog početka do kraja uredi sajamski prostor. Starih navika (ne)rada teško se odviknuti, tako da su i danas rijetki posjetioci imali dodatnu gimnastiku u preskaknju zaostalog građevinskog smeća, neučvršćenih reklamnih panoa i zaštitnih folija na tapisonima, te sa "zanimanjem" uživo pratiti uređenje pojedinih štandova, pa čak i onog samog glavnog organizatora sajma.

http://www.youtube.com/watch?v=Yh9zWHulmhY

Šta je tom Kerumu???

LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 12, 2010 21:49

Hahaha, klasičen Kerum, Blagaić pa letos izgleda precej umirjen... Zanimivo!

Je pa res, kar pravijo na koncu prispevka, uspeh je že to, da so sejem sploh odprli, saj je na HR situacija s plovili popolnoma v nuli...

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Apr 13, 2010 00:48

Jaz bi šel z veseljem na sejem samo se bojim, da bom moral kupiti vinjetu za šetanje gradom Split, pol pa še vstopnino. :wink:
Se bom raje pustil oropati za 350 eur in dal barko za dva dni na suho.
Mogoče bom pa moral kupiti vinjetu za pituranje barke antifaulingom! :roll:
lpg
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Sr Apr 14, 2010 21:04

Fantje nič se ne sekirajte!
Sem bil službeno 3 dni v Splitu pa vam povem da je sejem zelo skromen. Lahko bi rekel da je skoraj porazen ter da je bil zadnji Izola boat show boljši kot tale Kerum show.

lp
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Apr 14, 2010 21:58

Se mi je zdelo, da ne bom nič zamudil! :lol: :lol: :lol:

Frohlic7, hvala za info!

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Apr 15, 2010 00:33

Mimogrede, takoj za slovensko mejo se odpira še en sejem, v Miljah, marina Porto San Rocco in Muggia
Coordinates: 45°36'.621N - 13°45'.155''E

Slika

Slika

Šotor imajo že postavljen, opazil se tudi Shipmana :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 15, 2010 11:30

Pa jbi ga. Saj vse tudi ni v barkah in ponudbi le-teh. Split je pa le Split. Jaz grem vseeno. Jutri popoldan in v nedeljo nazaj. Bomo pa kakšen liter Graševine več strli, če že ne bo zanimive ponudbe. Pa vsaj nočni prolog lepotcev bi znal biti zanimiv.
Vam javim v ponedeljek.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Apr 15, 2010 13:48

Če boste po poti žejni, lahko "tankate" v Biogradu, boste dobrodošla pomoč pri pituranju. :lol:
lpg
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 15, 2010 14:00

Gregor, ne klič hudič k bajt, ker sam preveč rad pride !
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Apr 17, 2010 21:21

Pozdravljeni ljubitelji morja, rib in ostale golazni !

Pravkar smo se vrnili iz Splita, kjer so me posiljevali s tremi stvarmi, ki se jih "branim". Morje, dobra hrana in pijača ter barke. Ufff, kako sem trpel. V prelepem sončnem vremenu smo si ogledali sejem.

Tukaj je kratka reportaža stvari, kar sem si z veseljem ogledal:

Slika

Slika

No, ko so nas mladenke pogostile, smo si z veseljem ogledali naslednje lepotce:

Mocci craft 74
Slika

in še njegov skromen "salonček" :

Slika

Ker pa smo si želeli nekaj več, nakej močnejšega, nekaj adrenalinskega, skratka nekaj kar "gate para" smo šli še dalje.

Iskali smo in iskali.

Razmišljali smo, kaj bi to lahko bilo.

Kaj bi potešilo naše apetite?

Prišli smo do prelepih Fairline-ov. Lepo, kvalitetno, angleško. Navdušeni.
Pa vendar, ko smo se spogledali, smo bili enotni. Ne, to ni to, kar iščemo.

Naslednji štant.

SUNSEEKER. Zopet dovršen anglež, ki s svojo zunanjo podobo spominja na popolnost športnih jaht. Športna zunanjost v črni barvi, skratka uavvv! Pa vendar, NE.

Tudi Princess-e so nas pustile skoraj ravnodušne. Pa kaj je z nami narobe ? Halooo?! Očitno imamo slab dan in iz tega sejma bomo odšli nepotešeni. No skoraj nepotešeni. Hostese na AUDI jevem in posebej INFINITY-jevem štantu so bile prečudovite.

Pomol za pomolom se sprehajamo in na koncu ........................................

...........................................................................................................

...........................................................................................................

.......................................................... prispemo do italjanskih "bombnikov"

Dame in gospodje !

Pred nami so

PERSHING- i
model 80

Slika

Ko si ogledamo delovno mesto :

Slika

se spoprijateljimo z 2400 konjskimi MTU-ji

Slika

in nato IZPLUJEMO.

Motorjev se skoraj ne sliši. Goriva še 1495 litrov, temperatura motorjev 42 stopinj. Ker arnesoni s svojimi "ventilatorji" primejo takoj, je potrebno izploviti z enim motorjem in vtikati postopno. Naprej za sekundo, pa ler. Pa zopet naprej za sekundo in ler. Hitrost pri takšnem početju je 5 kn. Ko izplujemo iz splitske marine, skiper preklopi na avtomatično krmiljenje trimov in flapov in vse ostale elektronske navlake. 45 ton težka barka počasi pridobiva na hitrosti. Volana se ne dotakne! V levi roki joystick za krmilo, v desni ročici za plin. Ko barka lahkotni zglisira pogledam na GPS in ostrmim 38 kn! Meni pa se zdi, da se komaj premikamo. Premaknem se ven iz kabine na krmo. Tukaj šele občutim hitrost. Ampak še pospešujemo. Prijatelj, ki sedi na skiperjevi levi strani mi pokaže da plujemo (oz. letimo) z 43 vozli. Za nami zavesa, ki jo mečejo elise :

Slika

Vmes "pilot" izvaja vragolije. In barko "meče" iz boka na bok, kot bi imela le eno tono. To izvaja pri slabih štiridesetih vozlih :shock: FASCINANTNO ! Pospešuje lahkotno, kot športen avtomobil. Usta imam odprta. Med demonstracijo se spomnem okna v zadnji spalnici, ki je malo nad gladino. spustim se noter ! Uauuuuuuuuu !!! To je še eno presenečenje. Enkrat gledam v nebo, enkrat pod vodo !!! Neverjetno.

Slika

Ob povratku pri rutinskem pristanku velemojstra krmila, pardon joysticka poškilim še na display s cifro goriva. v petnajstih minutah je cifra iz 1495 l padla na 1300 l :cry:

Ko zapustim plovilo imam glavo polno neverjetnih občutkov. Spomnim se reka, ki ga je tukaj nekoč napisal (mislim da Novinec) "Treba je imeti nemški avto, angleško barko in italijanske čevlje"
NAK ! Tudi barka mora biti italijanska! Pershing nudi nekaj, kar drugi ne zmorejo. Skiper je med vožnjo povedal zanimiv stavek. S Ferrarijem se lahko pelješ 80 km/h, ampak z Golfom pa se ne moreš 300 :lol:

Nepozabno !
Hvala fantje iz podjetja Menn Yacht, posebej Miha, ki nas je povabil na to noro vožnjo!

.
.
.
.
.
.
.
P.S.
.
.
.
.
Na koncu pa vse občutke strnemo na štantu od Bavarie !!!!!

kjer se, roko na srce počutimo še najbolj !!

.
.
.
.
Ja Gregor.n prav si prebral!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tukaj :

Slika

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Apr 18, 2010 21:48

še en slap :

Slika
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Apr 18, 2010 21:56

No, pa imamo reportažo! Tole z italijansko zverinico pa verjamem, da je bilo zelo zanimivo... :wink: :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost