Za manjše čolne je lepo poskrbljeno s plavajočimi pontoni. Med temi je precej veliko število hrvaških proizvajalcev.
Videli smo tudi kakšno strupeno gumico...
Suhi del sejma
Donzi-jev superšportni 38ZR, ki z 2x600 konji drvi z max hitrostjo 94 mph ali 81 vozli ali 150 km/h. In to tudi po orkanski burji, kar sem izkusil tudi na lastni koži. Zaradi valov in vetra smo dosegli "samo" 85 mpg...
Cummins-ova "heavy duty commercial" zverina, ki je v živo neverjetno velik motor z majhno močjo.
Nekaj čolnov tudi na prikolicah.
Zanimiv Scarani, ki ga predstavlja slovenski zastopnik, za njim pa hrvaško-italijanska naveza s Calafurio s projektom Scorpionero 950. Zanimiva barka, dobre plovne lastnosti, vendar pa trapasta cena in me res zanima kdo je tako nor, da bo dal za manj od 10m dolžine 200.000 EUR...
Zanimiva hrvaška novost Gropo 25 in pred njim potapljaška izvedba Orke.
Nekaj bark z merami med 35 in 45 čevlji.
Kljub slabemu in hladnemu vremenu, je bila na vseh plovilih non-stop gneča. Zanimanje hrvaških kupcev je očitno veliko. Na sliki pa zelo lep hrvaški Adex 29.
Skupaj Azimutov lepotec in Doralova lepotička.
Še en hrvaški projekt Mondial 54. Barka z zanimivo linijo, vendar slabo izdelavo ter divje noro ceno. Za njo namreč zahtevajo 1.150.000 EUR!?!?!? Očitno naši južni sosedje znajo pretiravati, saj za isti denar dobiš npr. Sealine T60!
Prisotne so tudi jadrnice in to kar v lepem številu.
Naše barve je branil Elan, pa čeprav se motorne barke proizvajajo na hrvaškem.
Veliki Aicon, ki mami s svojo nizko ceno, vendar ta žal prinaša tudi slabo kvaliteto in nič prestiža.
Mira in Alena...
Pokrovitelj sejma je delno tudi Audi. Sicer ne paše ravno v sklop navtike, vendar smo podobnega vajeni tudi pri nas v Portorožu in v Izoli... Prvi je novi lepotec A5.
Tako. Toliko o sejmu. Sedaj pa še nekaj malce off-topic kar se tiče sejma, vendar pa je zelo povezano z navtiko. Na končnem pomolu v marini Kornati, kjer je potekal sejem sem opazil Čudo vseh čudes. Pa Čudo nisem po napaki napisal z veliko. Če vprašate mene je to edino ime, ki bi pristajalo takemu plovilu. Sestavljen je iz gumenjaka in cruiserja. Zgoraj je sprednji del tubusov, spodaj pa zadnji. Več pa pove slika, vendar vam garantiram, da je v živo še bolj čudno! Skratka design, ki je grši od grdega... Samo upam, da ni to nova moda v navtiki...
In še nekaj, kar se vam ne sme zgoditi. Prav tako v marini na koncu sejma, sem na suhem opazil tole... Desna noga...
Pa leva noga...
In še obe skupaj...
Še eno poročilce, ki nekako zaključuje jesenske sejme, ki so nam blizu. Naslednji večji sejem bo kmalu po novem letu v Düsseldorfu, od tam pa normalno spet sledi poročilo...
Pa lep dan