Biograd boat show 07 - poročilo

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Biograd boat show 07 - poročilo

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 22, 2007 19:08

Pretekli konec tedna se je od četrtka do nedelje odvijal Biograd Boat and Charter Show v Biogradu na moru ali še bolj natančno v tamkajšnji marini Kornati. Sejem je sicer malo poznan, saj je relativno mlad, se pa vsako leto malce poveča. Res je, da je organizacija bolj "tako-tako", vendar je razstavljalcem očitno vseeno zanimiv. Ker ga obiskujem že od začetka, lahko povem, da vsako leto tudi malo zraste. Vedno je tudi nekaj obiskovalcev iz Slovenije, nekaj pa jih tam tudi razstavlja. Vsako leto je spremljevalec sejma ne najboljše vreme, letos pa jo je vreme organizatorju še posebej zagodlo. Burja je pihala vse 4 dni, čez vikend pa se je okrepila do močne, v nedeljo pa tudi orkanske stopnje. Tako so odpadle vse testne vožnje, edini dovolj pogumen pa je bil kolega Tomo, ki se je tudi v nedeljo odpravil s svojim Donzijem na eno hitro "furo"... Kljub slabemu in ekstremno hladnemu vremenu, pa je bilo obiskovalcev preko vikenda neverjetno veliko. Kaj se je tam dogajalo, pa lahko vsaj delno vidite na spodnjih slikah.

Za manjše čolne je lepo poskrbljeno s plavajočimi pontoni. Med temi je precej veliko število hrvaških proizvajalcev.
Slika

Slika

Videli smo tudi kakšno strupeno gumico...
Slika

Suhi del sejma
Slika

Slika

Donzi-jev superšportni 38ZR, ki z 2x600 konji drvi z max hitrostjo 94 mph ali 81 vozli ali 150 km/h. In to tudi po orkanski burji, kar sem izkusil tudi na lastni koži. Zaradi valov in vetra smo dosegli "samo" 85 mpg... :D
Slika

Slika

Slika

Slika

Cummins-ova "heavy duty commercial" zverina, ki je v živo neverjetno velik motor z majhno močjo.
Slika

Nekaj čolnov tudi na prikolicah.
Slika

Slika

Zanimiv Scarani, ki ga predstavlja slovenski zastopnik, za njim pa hrvaško-italijanska naveza s Calafurio s projektom Scorpionero 950. Zanimiva barka, dobre plovne lastnosti, vendar pa trapasta cena in me res zanima kdo je tako nor, da bo dal za manj od 10m dolžine 200.000 EUR...
Slika

Zanimiva hrvaška novost Gropo 25 in pred njim potapljaška izvedba Orke.
Slika

Nekaj bark z merami med 35 in 45 čevlji.
Slika

Kljub slabemu in hladnemu vremenu, je bila na vseh plovilih non-stop gneča. Zanimanje hrvaških kupcev je očitno veliko. Na sliki pa zelo lep hrvaški Adex 29.
Slika

Skupaj Azimutov lepotec in Doralova lepotička.
Slika

Slika

Še en hrvaški projekt Mondial 54. Barka z zanimivo linijo, vendar slabo izdelavo ter divje noro ceno. Za njo namreč zahtevajo 1.150.000 EUR!?!?!? Očitno naši južni sosedje znajo pretiravati, saj za isti denar dobiš npr. Sealine T60!
Slika

Prisotne so tudi jadrnice in to kar v lepem številu.
Slika

Naše barve je branil Elan, pa čeprav se motorne barke proizvajajo na hrvaškem.
Slika

Veliki Aicon, ki mami s svojo nizko ceno, vendar ta žal prinaša tudi slabo kvaliteto in nič prestiža.
Slika

Mira in Alena...
Slika

Pokrovitelj sejma je delno tudi Audi. Sicer ne paše ravno v sklop navtike, vendar smo podobnega vajeni tudi pri nas v Portorožu in v Izoli... Prvi je novi lepotec A5.
Slika

Tako. Toliko o sejmu. Sedaj pa še nekaj malce off-topic kar se tiče sejma, vendar pa je zelo povezano z navtiko. Na končnem pomolu v marini Kornati, kjer je potekal sejem sem opazil Čudo vseh čudes. Pa Čudo nisem po napaki napisal z veliko. Če vprašate mene je to edino ime, ki bi pristajalo takemu plovilu. Sestavljen je iz gumenjaka in cruiserja. Zgoraj je sprednji del tubusov, spodaj pa zadnji. Več pa pove slika, vendar vam garantiram, da je v živo še bolj čudno! Skratka design, ki je grši od grdega... Samo upam, da ni to nova moda v navtiki...
Slika

Slika

In še nekaj, kar se vam ne sme zgoditi. Prav tako v marini na koncu sejma, sem na suhem opazil tole... Desna noga...
Slika

Pa leva noga...
Slika

In še obe skupaj...
Slika

Še eno poročilce, ki nekako zaključuje jesenske sejme, ki so nam blizu. Naslednji večji sejem bo kmalu po novem letu v Düsseldorfu, od tam pa normalno spet sledi poročilo...

Pa lep dan
Nazadnje spremenil admin, dne To Okt 30, 2007 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Okt 22, 2007 22:40

Popravi me, ce se motim, a v tem casu je bila v Biogradu tudi regata Elanovih jadrnic, na katero sem bil povabljen za vlec vrvi na winchih. Zal se je z prijatelji nismo udelezili zaradi drugih obveznosti.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Okt 23, 2007 17:57

Ze Elanovo regato sem slišal, vendar mislim, da je naslednji vikend. Je pa bila ta vikend in še nekaj dni neka regata Rusov, ki so potem obiskali tudi sejem v velikem številu. Seveda je bil zanimiv Absolute, Donzi, Sealine in delno tudi Mondial. Je pa zanimivo, da Rusi natančno vedo kaj pogledati in bark z imenom Bavaria, Mira, Alena, Aicon in podobno sploh ne pogledajo. Za njih so to smeti... Precej bolj pa so navdušeni nad Hrvaškimi stvaritvami kot so Šibenik, Pičuljan in Adex, pa čeprav je njihova cena zelo nizka v primerjavi s tistim, kar oni gledajo...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta