Genova

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Genova

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 11, 2010 13:00

Včeraj sem se vrnil s sejma v Genovi in moram rečt, da sem bil po par duhamornih domačih navtičnih dogodkih prijetno presenečen nad številom obiskovalcev in splošnim vzdušjem. Če nič drugega je bila na sejmu še vedno nepopisna gneča, kar nekaj novosti in vsaj deset ponudnikov leasinga... za razliko od Slovenije, kjer je financiranje plovil skoraj zamrlo in redko kdo sploh razmišlja o nakupu nove barke. Seveda tudi Italijani občutijo krizo, ampak očitno jih to ne odvrne od nakupa plovil... mogoče nekateri pač malo "skrajšajo" svoje želje :wink:
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Okt 11, 2010 18:31

A imaš kakšno sliko kakšne od novosti?
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 11, 2010 19:23

Ne, na žalost nisem nič fotografiral... mogoče je bil Admin tudi v Genovi, pa bo on kaj objavil. Drugače so pa vse novosti tukaj: http://www.genoaboatshow.com/catalogo_esp_prod/novita_salone.aspx?anno=&Language=EN&ID=
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 11, 2010 21:08

Hja Brane40, to je pač Genova. Tukaj ni kompromisov, tukaj se vsak pokaže kolikor le zmore... Vedeti je potrebno tudi to, da Genova ni samo italijanski sejem. Je namreč eden največjih sejmov na svetu in zagotovo najbolj pomemben v Evropi ter tudi bližnjem vzhodu... Sploh ni redkost, da v Genovi vidiš tudi ljudi, ki po fizonomiji niso ravno Evropejci... :wink:

V Genovo pa letos po 5 letih prvič ne grem. Žal mi ne znese časovno, čeprav sem imel v planu iti... :( :( :(
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Okt 12, 2010 09:53

admin napisal/-a:V Genovo pa letos po 5 letih prvič ne grem. Žal mi ne znese časovno, čeprav sem imel v planu iti... :( :( :(

Tudi mi smo letos ostali doma :cry: :cry: :cry:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Okt 12, 2010 10:24

jaz sem kot vedno bil in obdelal predvsem gumenjake in motorje in nekaj opreme
hja recesija je definitvno mimo po videnem in predstavljenem na sejmu vsaj v segmentu, ki ga sam najbolj spremljam, če vas pa to zanima lahko pripopam par slikic tako za občutek in novosti :?: :idea:
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » To Okt 12, 2010 10:40

se strinjam, posebno pri gumenjakih ni bilo opaziti nobene recesije. Ogledal sem si gumenjake Kardis in s ponosom povedal, da prihajam iz Slovenije kjer naj bi se proizvajali, vsaj tako sem imel podatke , da se plastični del proizvaja v Trbovljah, A glejga Italjana, nič ni vedel za to, zraven se je še malo ironično pohecal in potrdil, da izdelek je 100% italijanski in da v Sloveniji imajo le nekega dilerja. Komu verjet... Baje, da tudi Sacs je zaključil svojo zgodbo v Sloveniji!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 12, 2010 11:33

Tudi pri Italijanih se opazi recesija, ampak ni tako hudo, kot pri nas. Njim je prodaja padla za nekaj 10% (nekaterim bolj, drugim manj) nam pa za 90%.

Drugače pa tukaj piše, da je imel Kardis proizvodnjo v Trbovljah: http://www.val-navtika.net/val-139/navticna_podjetja/kardis-rtm_doo/ ... možno da ne delajo več tam, ali pa prodajalec s katerim si govoril ni hotel priznat, oziroma sploh ni imel pojma.
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » To Okt 12, 2010 14:54

Ta članek sem tudi jaz prebral, ali je to zastarelo, ali pa italjani lažejo...
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Okt 12, 2010 15:00

veteran napisal/-a:Ta članek sem tudi jaz prebral, ali je to zastarelo, ali pa italjani lažejo...

ne!! proizvodnja je v polnem teku v Trbovljah
članek sem pa sam napisal
ti si verjetno govoril z enim od dealerjev Kardisov v ITA, če bi poiskal pravega gospoda Cardinetija(Trboveljčan po rodu) bi sigurno zvedel več
oz bi dobil pravo info.
torej, da ne bo dvomov KARDISI-plastika se delajo v Trbovljah prav tako lahko tam kupiš tudi čolne KARDIS po najugodnejših cenah
zastopnik oz proizvajalec RTM d.o.o. ali RobiTeam Marine
veteran
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a veteran » Sr Okt 13, 2010 11:28

govoril sem z novimi lastniki Kardisa in secer predstavniki holdinga FINUT iz Milana, kateri so med drugim tudi lastniki podjatja Cartello iz Genove (distributerji motorjev Yanmar). No verjetno tudi sami ne vedo kaj in kako! Baje g. Andrea Cardinetti je sedaj zaposlen v podjetju kot svetovalec.
Kaj pa Sacsi se še vedno proizvajajo pri nas ali ne, ker tudi tukaj sem dobil različne odgovore, celo da prodajajo proizvodne prostore.
Toliko za enkrat!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Okt 13, 2010 12:36

veteran napisal/-a:govoril sem z novimi lastniki Kardisa in secer predstavniki holdinga FINUT iz Milana, kateri so med drugim tudi lastniki podjatja Cartello iz Genove (distributerji motorjev Yanmar). No verjetno tudi sami ne vedo kaj in kako! Baje g. Andrea Cardinetti je sedaj zaposlen v podjetju kot svetovalec.
Kaj pa Sacsi se še vedno proizvajajo pri nas ali ne, ker tudi tukaj sem dobil različne odgovore, celo da prodajajo proizvodne prostore.
Toliko za enkrat!

mah
baba čula baba rekla
post višje imaš vse lepo napisano
4 leta se že ne proizvajo Sacsi v SLO :!:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Okt 13, 2010 19:46

sem naložil par fotk tako na hitro

http://www.mojalbum.com/marezubatac/gen ... njaki-2010
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Okt 13, 2010 21:30

.

Glej in čudi se, koliko igrač, pa kakšne.

Za velike otroke!

MareC, dobre fotke.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta