Internautica

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Internautica

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Maj 07, 2012 16:08

LP

Če bi šel kdo iz mariborskega konca na Internautico, jutri grem z kombijem proti Ljubljani in potem še proti Portorožu, lahko se dogovorima, da nekaj malega zraven za bencin, pa prisede. Iz Maribora grem nekaj okrog pol sedmih zjutraj, vmes imam edino postanek cca 1 uro na Total TV in v enem skladišču.

Primož
041 266494
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
tahoe
Desetnik
Kontakt:

DOBRODOŠLI

OdgovorNapisal/-a tahoe » Po Maj 07, 2012 21:26

Živije, da ne odpiram nove teme sem si sposodu kr tole.

Obiščite me na sejmu Internautica 2012, si oglejte nov model plovila,MV 18 Technology, popijte kakšnega z nami, resni kupci se boste pa lahko tudi zapeljali z našim plovilom MV 570 Fashion, videnem na lanskem sejmu Internautica.

lp Miha
J.J.K. d.o.o.
www.jjk.si
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » To Maj 08, 2012 02:13

si bom sposodil tole temo.

zanima me kako je kaj na internautiki ker letos grem prvič.

vidim da bodo predstavljena sao plovila podjetij tako da je verjetno možno iti prav na plovilo in si ga ogledati?

in glede na seznam plovil ki bodo na sejmu vidim da zna biti kar dobro.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Maj 08, 2012 20:10

Za prvi vtis (mislim da promocijski) prispevek z otvoritve lanske Internautice tukaj in poročilo (mislim da adminovo) tudi lanske s slikami vred tukaj .

Glede na gospodarski položaj (in tudi sicer) za naprej brez ciganke ne moreš napovedati, koliko bo letošnja podobna lanski, ampak za približno predstavo bo pa gotovo boljše, kot če se jaz razpišem :lol: :lol: :lol:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Maj 09, 2012 09:55

Upam, da se kdo potrudi z reportažo.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Maj 10, 2012 22:44

zelo, zelo malo je za videti ! Mi je žal da sem šel
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Maj 10, 2012 23:12

al napisal/-a:Upam, da se kdo potrudi z reportažo.

Evo moje reportaže.

To je to!
Res je katastrofa, še sesalcev in štumfov ni bilo nikjer!
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Maj 10, 2012 23:41

Morda za uvod:
Internautica je že nekaj let bolj kot ne Cranchi Boat Show.
Ampak to sploh ni nič slabega. Cranchi je verjetno edina znamka, ki je konstantno dobro predstavljena, in je lahko za zgled ostalim.
Videti je, da je organizator obenem tudi zastopnik za Cranchi, pa tudi ladjedelnica je le 1/2 ure stran.

Poleg tega je treba pohvaliti predstavitev propadle, pa zopet obujene znamke Dominator. Škoda le, da niso pripeljali še "tavelikega" Dominatorja, ki stoji v marini Izola. Skratka, kompliment.

To pa je tudi vse, kar je omembe vrednega. Edino ti dve znamki sta se predstavili kolikor toliko solidno, vse ostalo je bolj kot ne pomanjšana verzije navtičnega boljšjega sejma.
Za finale tej obubožani panogi še država grozi z večjimi davki, da bo še težje preživeti...

Ker osebno nastopam le kot obiskovalec, ne vem, ali je za tako situacijo kriva le recesija, ali so (morda) krivi tudi dealerji, ali morda celo organizator (cene razstavnega prostora).

Za primerjavo: že vrsto let obiskujem tudi sejem v Cannesu, in tam tudi lansko leto ni bilo opaziti bistvene spremembe v primerjavi s prejšnjimi leti. Morda je bilo videti manj navdušenja ter več gostoljubnosti razstavljalcev, ampak vsebina sejma je bila še vedno odlična.

Obenem bi ta košček prostora izkoristil za predlog organizatorjem (morebitnega) jesenskega sejma v Izoli, da že sedaj pričnejo delati s polno paro, če želijo, da sejem naredi korak naprej.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Maj 10, 2012 23:49

...bi pa svojemu gornjemu komentarju dodal še tole: tudi ladjedelnice bi se (verjetno) lahko potrudile, in poskrbele za kvalitetnejšo predstavitev svojih blagovnih znamk. Ne pa, da obubožane dealerje prepustijo samemu sebi, ter jim s tem omogočijo nereprezentativno predstavitev!

Sejem Internautica je nenazadnje član združenja IFBSO, torej ni le nek kramarski sejem.
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Pe Maj 11, 2012 07:50

Sejem je zelo skromen :cry:
K sreči sem si ga ogledal še z nekaterimi morjeplovci pred srečanjem in bilo je zabavno.Drugače pa razen vrčkov piva ni bilo kaj veliko zanimivega.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Maj 13, 2012 22:57

Same graje slišim o letošnji Internautici. Skorajda nič obiskovalcev...
Baje je bilo neurje iz sobote na nedeljo in posledice so bile vidne še dolgo v nedeljo, ne da bi se organizator kakorkoli potrudil pospraviti štalo.
Kdo kaj ve?

Po moje je dovolj nakladanja v stilu: "to je največji sejem na tem delu Jadrana... Saj se trudijo... Ni jim težko v teh časih...."
Skratka, Internautici je pomoje odzvonilo, kar pa mene glede na organizacijo strukturo niti ne preseneča tako močno.

Prav nič se mi niti ne smili večina od razstavljalcev. Leta nazaj sem obiskoval ta sejem a očitno se jim v šlapih nisem zdel dovlj pomemben.
Raje imajo wannabe leasing "podjetnike". No, danes tudi teh ni več naokoli...

Potrebna bodo leta trdega dela in občutka za realnost, da bo zaupanje prišlo nazaj. Če bo...
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Maj 13, 2012 23:23

Al, kot si povedal, posledice neurja so bile vidne do konca sejma, ki se je tako predčasno končal.

Na sejem sem odšel predvsem zaradi par sestankov, sicer bi raje ostal doma.

Kar pa se tiče sejma v Izoli, se mu že zdaj slabo piše. V istem terminu se v Kopru organizira nov sejem, ki naj bi privabil večje število razstavljalcev in tudi obiskovalcev. Od organizatorja sem dobil to vabilo, citirano:

Spoštovani razstavljavci,

s ponosom najavljamo in predstavljamo mednarodni dogodek BONACA 2012.
Salon plovil, karavaninga in zelene energije, ki se bo odvijal v Kopru od 18.09. do 23.09. 2012.

Prepričani smo, da Vas ne bo pustil ravnodušne in upamo, da boste v njem našli potencial za naše bodoče poslovno sodelovanje in predstavitev vaše dejavnosti na Bonaci 2012.

V priponkah boste našli vse potrebne informacije, predviden tloris, prijavnico in cenik.

Vse dodatne informacije najdete na naši spletni strani, www.bonaca.si

Veselimo se sodelovanja z vami in vam ob tem želimo vam lepe praznike.

Ekipa BONACA
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Maj 13, 2012 23:26

Prišel sem danes okrog 13h, plačal vstopnino, pa je bila večina štantov zunaj že zaprtih, obiskovalcev zelo malo ...
Edini, ki so me pozitivno presenetili s pripravljenostjo predstaviti projekt in odgovarjati na vprašanja so bili wFoil (in tudi še cela ekipa zbrana). Tudi ena druga ekipa, ki je predstavljala električni foil skuter je bila še aktivna. Vse ostalo pa bolj pogrebščina.
No, morda je bilo prejšnje dni kaj bolj živhano ...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Maj 14, 2012 08:36

Kot je že zapisano zgoraj. Skromno, preskromno.
Iskati krivca ni smiselno, niti nismo poklicani za to. Internautica je dobra in razpoznavna blagovna znamka. Škoda jo je uničiti. Upad prodaje plovil je pustil sledi. Ampak za vraga! Cene najema razstavnega prostora in cene vstopnic pa so kot v starih časih :twisted:

Malo te razpizdi, da te imajo za norca. Mislim pa, da jih je ljudstvo že kaznovalo s skromnim obiskom. V četrtek je, razen prijetne družbe morjeplovcev, sejem sameval.
Odgovorni zamislite se !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Maj 14, 2012 09:33

Letos res žalostno, mislim pa da organizatorji INTERNAUTICE, že kot ime pove, mednarodni sejem, ne uspejo držati koraka in kvalitete z drugimi EU sejmi, kateri tudi letos, kjub krizi uspevajo. Internautica je hotela biti na najvišjem nivoju, jahtami visokega cenovnega razreda, petičnimi in bogatimi kupci, ker se jih roko na srce ne manjka.
Ne more pa biti odvisna od nas (morjeplovcev), kateri bi vsi skupaj lahko kupili le propeler kake večje jahte, zato menim, da bi glede tega lahko imel sejem v Kopru neki uspeh, seveda na nižjem nivoju, podoben mora biti bolj boljšjemu trgu, tako se lahko dodajo tudi sesalci, bomboni,...
Vsak sejem mora biti prilagojen željeni klienteli, slediti trendu, kar pa Internautiki ni uspelo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost