Tomos 18 hlajenje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Feb 01, 2013 22:51

Marcel_Mastnak napisal/-a:Naš merc je sam znižal obrate in moč ko mu je primanjkovalo goriva... potem si spustil gas na polovico malo peljal in je šel spet na polno en čas...
Glede višanja krmne stene je dost odgovorov in rešitev na forumu. Odvisno za koliko in kakšna je krmna stena...

Zakaj šele po treh minutah ?
juremb
Praporščak

OdgovorNapisal/-a juremb » Pe Feb 01, 2013 22:52

Nogo sem čisto razmontiral, menjal sem tudi šalčko impelerja in impeler. Sem precej prepričan da sem pravilno skupaj sestavil. Kanale sem spihal s kompresorjem in dal not nov termostat, ki ga prej sploh ni bilo.
Mislim da bom vzel ven termostat in se prepričall da ne vleče lufta z gorivom in potem šel na probo.

Ve kdo kje bi dobil membrano črpalke goriva?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Feb 01, 2013 22:54

Kaj po treh minutah? a te moti moje deljenje izkušenj ki bi mogoče človeku lahko pomagale? sej zato mislim da je forum da se delijo izkušnje in se ne nabija neki u prazno...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Feb 01, 2013 22:58

S temi membranami, ki se sedaj dobijo, znajo biti problemi, ker niso več original. Dobil bi jo na kakšnem Tomos servisu (Nahtigal Kranj, pošlje tudi po pošti) ali pa v kakšni spletni trgovini (Frčomoto). Probaj kje dobiti rabljeno dobro pumpo in testiraj.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Feb 01, 2013 23:00

Marcel_Mastnak napisal/-a:Kaj po treh minutah? a te moti moje deljenje izkušenj ki bi mogoče človeku lahko pomagale? sej zato mislim da je forum da se delijo izkušnje in se ne nabija neki u prazno...

Nisi me razumel. :roll: Človek je napisal, da se mu začnejo težave po treh minutah, to me bega. Seveda je prav, da pomagaš, tudi jaz mu skušam pomagati po svojih močeh, T 18 imam že precej dolgo. Za nabijanja nimam časa, misliš, da jaz nabijam v prazno? :evil:
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Feb 01, 2013 23:07

Ne ne mislim tega ampak hoto sm sam razložit da le delim izkušnje ki sem jih doživel in ne nabijam :D po treh minutah je pa neko naključje da sem tam res odgovoril natanko u tem času kot si napisal in sem zato mislil :D

Pozabmo u glavnem pol no. Sam da ni noben jezn pa je že to veliko!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Feb 01, 2013 23:10

Ni problema. :wink:
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Feb 02, 2013 19:07

če T18 laufa samo po enem cilindru gre slabše kot T4 na polnem gasu.Preverjeno pred leti ko mi je crknila tuljava.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov