Elan 450 - odvodnjavanje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Elan 450 - odvodnjavanje
Kupil sem Elan 450 fishermana in nikakor mi ne gre na račun odtok vode iz čolna.
Prej sem imel Rio 450 in je imel narejen direktni odtok. Ko sem izglisiral je voda iz palube zadaj odtekla v morje.
Elan pa ima levo in desno odtoka. Vendar ju je treba zamašiti s čepki. Sama paluba pa nima nikjer odtoka.
Ali ima mogoče kdo kako rešitev, ali bo res treba vrtati in speljati vodo v dvojno dno od tam pa s kalužno ven.
Pa še nekaj me zanima. En čep že malo slabo tesni. Kje bi dobil nove čepke?
Hvala.
Prej sem imel Rio 450 in je imel narejen direktni odtok. Ko sem izglisiral je voda iz palube zadaj odtekla v morje.
Elan pa ima levo in desno odtoka. Vendar ju je treba zamašiti s čepki. Sama paluba pa nima nikjer odtoka.
Ali ima mogoče kdo kako rešitev, ali bo res treba vrtati in speljati vodo v dvojno dno od tam pa s kalužno ven.
Pa še nekaj me zanima. En čep že malo slabo tesni. Kje bi dobil nove čepke?
Hvala.
Saj tako je čisto OK! Ko boš prišel na čoln, boš prvo namestil zamaška v odtoka. Potem boš dovolil ostalim na čoln. Obvezno pa jih moraš odstraniti, ko boš čoln zapuščal, da v primeru dežja voda lahko odteka. Obstajajo tudi odtoki, kateri imajo na sredini memrano z gumo, katera dovoli odvodnavanje v eno sme, torej iz čolna. Take odtoke imajo ponavadi gumenjaki. Vendar so različne velikosti in tudi menjava ni enostavna, ker med poliestom ja tam tudi nek les, kateri je zlaminiran. NIKAKOR pa ne spelji vodo v čoln in nato z kalužno črpalko ven, ker če pride do neke okvare črpalke imaš lahko čoln pod vodo.
Čepe dobiš v vsako bolje založeni navtični trgovini.
LP Klemen
Čepe dobiš v vsako bolje založeni navtični trgovini.
LP Klemen
Zamenjal čepke, ki res odlično tesnijo. Vendar je voda še vedno iz nekje tekla v čoln. Ne v dvojno dno, ampak v palubo. KOt sem že omenil ni nikjer možnosti iztoka razen, ko se ustavim in odstranim čepe.
Sem pa našel izvor vode. Pod volanom je iz motorja (Yamaha) speljana gumijasta cevkica. Po njej priteče voda ko se vozim. Ko stojim ni nič. Zdi se mi celo, da teče ko grem hitreje bolj teče voda.
Ali kdo ve kaj bi to bilo

Sem pa našel izvor vode. Pod volanom je iz motorja (Yamaha) speljana gumijasta cevkica. Po njej priteče voda ko se vozim. Ko stojim ni nič. Zdi se mi celo, da teče ko grem hitreje bolj teče voda.
Ali kdo ve kaj bi to bilo
-
gs nautica
- Kontraadmiral
- Kraj: GROSUPLJE-KRK
-
Wisdom
Enosmerni ventil za odvodnjavanje
Hoj!
Tole bi bila najboljša zadeva:
Več na: http://www.bassboatmagazine.com/pp-clas ... roduct/102
Lp.