Problem Yamaha 30 2t
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Predno se lotim kakrsnegakoli popravljanja na lastno pest, sem poskusil se tole:
v nuli sem z rocko rahlo povecal gas, da je dobil motor malo vecje obrate, nato pa sem z roko na loputah se povecal gas, da so se lopute odprle kot se takrat ko je motor v brzini in dodas gas. Takrat je brez problema pridobil se visje vrtljaje. Torej motor zadusi samo ko se znatno poveca gas iz minimalnega. Pomoje lahko potemtakem izkljucim kaksno napako v dovodu goriva? Mogoce kaksna druga ideja? Ce ne pa se kasneje lotim tega, kar je predlagal mare.
hvala zaenkrat!
v nuli sem z rocko rahlo povecal gas, da je dobil motor malo vecje obrate, nato pa sem z roko na loputah se povecal gas, da so se lopute odprle kot se takrat ko je motor v brzini in dodas gas. Takrat je brez problema pridobil se visje vrtljaje. Torej motor zadusi samo ko se znatno poveca gas iz minimalnega. Pomoje lahko potemtakem izkljucim kaksno napako v dovodu goriva? Mogoce kaksna druga ideja? Ce ne pa se kasneje lotim tega, kar je predlagal mare.
hvala zaenkrat!
mitja m napisal/-a:Predno se lotim kakrsnegakoli popravljanja na lastno pest, sem poskusil se tole:
hvala zaenkrat!
Ne bit tako preprican.....
Meni je konektor nasedal, ampak slabo.
Malo goriva je slo skozi dosti pa ne.
Ko das vec gasa potegne vec goriva, ki pa ga ne more.
Ko je motor v prestavi rabi konkretno vec goriva za doseganje obratov kot pa v leru.
Si preveril cev do rezervarja?
Skoda razdirat najprej fergazerje ce tega nisi naredil, 3 minute rabis pa nobena umetnost ni....
Razlog da ti crkne ko hipno odpreš gas je, vsaj po mojem mnenju, da ne dobi dovolj goriva, glede kakršnega koli že razloga.
Če pri malih obratih odpreš gas na hitro, potem podtlak v sesalni cevi pade in grivo mora biti vplinjaču "na razpolago". Ker ga ni, pride prerevna mešanica in motor crkne.
Najverjetneje je problem pri:
- konektorjih na dovodnih ceveh, tam so gumice ki ratajo stare.
- usisu na rezervoarju goriva
- vplinjač ali membranska pumpa.
Js bi šel napako iskat v nasprotni smeri; v neko flaš si natoči liter bencina, cevko direkt iz membranske črpalke noter daj pa boš tako hitro izločil precej možnosti napake. Cev za bencin dobiš na vsaki pumpi.
Če pri malih obratih odpreš gas na hitro, potem podtlak v sesalni cevi pade in grivo mora biti vplinjaču "na razpolago". Ker ga ni, pride prerevna mešanica in motor crkne.
Najverjetneje je problem pri:
- konektorjih na dovodnih ceveh, tam so gumice ki ratajo stare.
- usisu na rezervoarju goriva
- vplinjač ali membranska pumpa.
Js bi šel napako iskat v nasprotni smeri; v neko flaš si natoči liter bencina, cevko direkt iz membranske črpalke noter daj pa boš tako hitro izločil precej možnosti napake. Cev za bencin dobiš na vsaki pumpi.
Da se jaz napisem, da smo uspeli resiti problem. Ker sam nisem upal razdirati uplinjaca, sem pocakal na nasega majstra, ki se je pripeljal iz raba, in je to zrihtal za salo. Torej ocistil je uplinjac, filter, nato pa se fino nastavu motor, da res gladko tece, meni je namrec prej uspelo vse skupaj samo razstimati ter poslabsati. Toliko o kvazi lokalnih mojstrih, ko se nobenem ni dalo priti niti pogledat.
hvala za pomoc!
Lp iz Paga
hvala za pomoc!
Lp iz Paga
Evo, da še jaz predstavim moj problem, ker vidim da nas je veliko z tašnimi težavami, ki rabimo na morju avtovleko
Namreč imam vodnega skuterja 2 taktnega, ki sem ga generalno obnovil motor super sam nima dovolj bencina na ful gasu peljem se namreč lahko samo 10m pod ful gasom in potem crkne in ga niti ne uspem užgat več dokler direkt v cilindre ne kapnem malo bencina
Preveril sem že filter v rezervoarju je čist in en vmesni filter je tudi čist do tja pride bencin tudi, če filterček izpraznem in mi motor laufa pod štangasom se filtrček lepo napolni. Ko pa sem na vodi in ga hočem stisnat do konca mu pa kr pobere bencin, svečke suhe čisto. Ampak v malem filterčku umesnem je še pa kr bencin
Torej pomoje je vzrok še lahko samo ostal v fargazerju
Ali ima kdo drug kakšno drugo idejo ?
l.p. Dejan
Namreč imam vodnega skuterja 2 taktnega, ki sem ga generalno obnovil motor super sam nima dovolj bencina na ful gasu peljem se namreč lahko samo 10m pod ful gasom in potem crkne in ga niti ne uspem užgat več dokler direkt v cilindre ne kapnem malo bencina
Preveril sem že filter v rezervoarju je čist in en vmesni filter je tudi čist do tja pride bencin tudi, če filterček izpraznem in mi motor laufa pod štangasom se filtrček lepo napolni. Ko pa sem na vodi in ga hočem stisnat do konca mu pa kr pobere bencin, svečke suhe čisto. Ampak v malem filterčku umesnem je še pa kr bencin
l.p. Dejan
Ni ti treba svečk šraufat... odviješ tisti črni plastični šrauf na ohišju zračnega filtra in kapneš v vsak vplinjač par kapljic bencina. Še boljša rešitev je pa tale pumpica, s katero nadomestiš čok (zaug po domače): http://www.rivayamaha.com/RivaStore/product_page.asp?Category=Primer%20Kits
Jaz sem z njo rešil težave z vžiganjem. Prej mi ni mrzel vžgal za nobeno ceno in sem tudi večkrat čisto izpraznil akumulator, zdaj pa vžiga kot mina
Jaz sem z njo rešil težave z vžiganjem. Prej mi ni mrzel vžgal za nobeno ceno in sem tudi večkrat čisto izpraznil akumulator, zdaj pa vžiga kot mina
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov