Problem Yamaha 30 2t

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

mitja m
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitja m » So Avg 02, 2014 09:39

Predno se lotim kakrsnegakoli popravljanja na lastno pest, sem poskusil se tole:
v nuli sem z rocko rahlo povecal gas, da je dobil motor malo vecje obrate, nato pa sem z roko na loputah se povecal gas, da so se lopute odprle kot se takrat ko je motor v brzini in dodas gas. Takrat je brez problema pridobil se visje vrtljaje. Torej motor zadusi samo ko se znatno poveca gas iz minimalnega. Pomoje lahko potemtakem izkljucim kaksno napako v dovodu goriva? Mogoce kaksna druga ideja? Ce ne pa se kasneje lotim tega, kar je predlagal mare.
hvala zaenkrat!
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Avg 02, 2014 10:16

Vse se začne z resnim čiščenjem vplinjačev.
Nabolje bi bilo dobiti shemo, da vidiš potek vseh kanalov, podtlakov, šob....
Sam sem našel eno šobo po enem letu!

Ko je to očiščeno, potem pa raziskuješ naprej (najbrž v smeri dovoda goriva).
https://vodovod-rh.si/
lme
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lme » So Avg 02, 2014 10:51

Do spodnjega vijaka na spodnjem vplinjaču je najbolje doseči z obročnim ključem sem to že počel in to v plitki vodi zvečer ko se umiri.
l.p.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » So Avg 02, 2014 11:28

mitja m napisal/-a:Predno se lotim kakrsnegakoli popravljanja na lastno pest, sem poskusil se tole:
v nuli sem z rocko rahlo povecal gas, da je dobil motor malo vecje obrate, nato pa sem z roko na loputah se povecal gas, da so se lopute odprle kot se takrat ko je motor v brzini in dodas gas. Takrat je brez problema pridobil se visje vrtljaje. Torej motor zadusi samo ko se znatno poveca gas iz minimalnega. Pomoje lahko potemtakem izkljucim kaksno napako v dovodu goriva? Mogoce kaksna druga ideja? Ce ne pa se kasneje lotim tega, kar je predlagal mare.
hvala zaenkrat!

Ne bit tako preprican.....
Meni je konektor nasedal, ampak slabo.
Malo goriva je slo skozi dosti pa ne.
Ko das vec gasa potegne vec goriva, ki pa ga ne more.
Ko je motor v prestavi rabi konkretno vec goriva za doseganje obratov kot pa v leru.
Si preveril cev do rezervarja?
Skoda razdirat najprej fergazerje ce tega nisi naredil, 3 minute rabis pa nobena umetnost ni....
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Avg 02, 2014 13:18

Razlog da ti crkne ko hipno odpreš gas je, vsaj po mojem mnenju, da ne dobi dovolj goriva, glede kakršnega koli že razloga.

Če pri malih obratih odpreš gas na hitro, potem podtlak v sesalni cevi pade in grivo mora biti vplinjaču "na razpolago". Ker ga ni, pride prerevna mešanica in motor crkne.

Najverjetneje je problem pri:

- konektorjih na dovodnih ceveh, tam so gumice ki ratajo stare.
- usisu na rezervoarju goriva
- vplinjač ali membranska pumpa.

Js bi šel napako iskat v nasprotni smeri; v neko flaš si natoči liter bencina, cevko direkt iz membranske črpalke noter daj pa boš tako hitro izločil precej možnosti napake. Cev za bencin dobiš na vsaki pumpi.
mitja m
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitja m » To Avg 05, 2014 13:13

Da se jaz napisem, da smo uspeli resiti problem. Ker sam nisem upal razdirati uplinjaca, sem pocakal na nasega majstra, ki se je pripeljal iz raba, in je to zrihtal za salo. Torej ocistil je uplinjac, filter, nato pa se fino nastavu motor, da res gladko tece, meni je namrec prej uspelo vse skupaj samo razstimati ter poslabsati. Toliko o kvazi lokalnih mojstrih, ko se nobenem ni dalo priti niti pogledat.

hvala za pomoc!

Lp iz Paga
dcigti
Desetnik

OdgovorNapisal/-a dcigti » To Avg 05, 2014 14:31

Evo, da še jaz predstavim moj problem, ker vidim da nas je veliko z tašnimi težavami, ki rabimo na morju avtovleko :P

Namreč imam vodnega skuterja 2 taktnega, ki sem ga generalno obnovil motor super sam nima dovolj bencina na ful gasu peljem se namreč lahko samo 10m pod ful gasom in potem crkne in ga niti ne uspem užgat več dokler direkt v cilindre ne kapnem malo bencina :D
Preveril sem že filter v rezervoarju je čist in en vmesni filter je tudi čist do tja pride bencin tudi, če filterček izpraznem in mi motor laufa pod štangasom se filtrček lepo napolni. Ko pa sem na vodi in ga hočem stisnat do konca mu pa kr pobere bencin, svečke suhe čisto. Ampak v malem filterčku umesnem je še pa kr bencin :D Torej pomoje je vzrok še lahko samo ostal v fargazerju :D Ali ima kdo drug kakšno drugo idejo ?
l.p. Dejan :twisted:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 05, 2014 14:35

dcigti napisal/-a:dokler direkt v cilindre ne kapnem malo bencina

Kako pa to narediš?
dcigti
Desetnik

OdgovorNapisal/-a dcigti » To Avg 05, 2014 15:23

odšraufam svečke pa malo kapnem na svečke :D Če, drugače lahko vzigam dokler ne izprazne akumolator pa ne porine bencina v cilindre :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 05, 2014 15:56

Ni ti treba svečk šraufat... odviješ tisti črni plastični šrauf na ohišju zračnega filtra in kapneš v vsak vplinjač par kapljic bencina. Še boljša rešitev je pa tale pumpica, s katero nadomestiš čok (zaug po domače): http://www.rivayamaha.com/RivaStore/product_page.asp?Category=Primer%20Kits
Jaz sem z njo rešil težave z vžiganjem. Prej mi ni mrzel vžgal za nobeno ceno in sem tudi večkrat čisto izpraznil akumulator, zdaj pa vžiga kot mina :wink:
dcigti
Desetnik

OdgovorNapisal/-a dcigti » To Avg 05, 2014 17:03

kaj pa imaš ti za enga skuterja ?

Ima kdo kakšno idejo kaj bi blo to z uplinjačem narobe ? :twisted:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 05, 2014 17:08

dcigti napisal/-a:kaj pa imaš ti za enga skuterja ?

Yamaha SuperJet
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 05, 2014 18:59

A to je un k pije vodo ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
H2O
Admiral