Obnova Crownline 225
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Hvala za vzpodbudo. Cena ni bila končna, in je bila primerna glede na stanje čolna. Če nebi verjel vase in v to da bom večino dela opravil sam, ga nebi vzel. Prvenstveno sem razmišljal o nakupu gumice, a ker sem pred leti že imel podoben čoln, vendar novejši, sem se na koncu odločil da probam z obnovo starejšega in zato tudi cenjšega čolna. Ker bom verjetno vse razen tapiciranja probal narediti z svojimi rokami, bom verjetno cenovno vseeno prišle skozi v okviru ki sem si ga zamislil. Motor je obnovljen, in mi je prodajalec dal nanj celo leto garancije, mogoče se celo odločim za menjavo z močnejšim, saj mi je 4.3 nekak malo podhranjen za tako velik čoln. Kar se tiče podna, res nisem pričakoval da je tako gnil, ampak zdej ko sem že celega spravil ven, sem vesel da bo nov in da bom vedel kaj imam pod nogami. Je res, da bo uloženih precej ur, bo pa potem res užitek toliko večji. Tapetnik mi bo za komplet blazine obrobe, vse kar je v skaju in blazine v notranjosti naredil z materialom za 1100 eur kar se mi zdi zelo ugodno. Razmišljam da mu dam naredit tudi novo tendo in kemper cerado, saj je že material precej dotrajan, sploh prozorni del. Ko kočam s podnom se lotim brušenja in kitanja potem pa barvanja. Malo sem razmišljal o barvi in še najbolj me mika, da bi celega prebarval v rdečo barvo. Stekla bom zatemnil s črno folijo, skaj pa v kobinaciji bele in rdeče barve. Izpuhe bom verjtno speljal ven skozi krmno steno, če bom dobil kje ugoden komplet na preklop. Prav tako bom probal vgraditi na krmi tudi podvodne led luči. Nekak tako sem si zamislil svoj izdelek;-) Bo pa verjetno preteklo še kar precej znoja predno bo šel v vodo.
Evo končno sme uspel odstraniti ves les. Dogovoril sme se z mizarjem, da mi bo narezal ogrodje in plošče za dno. Vzel bom 18mm debele okume plošče. Nekje sem zračunal, da bom rabil 5 plošč 2500x1250. Ne bo ravno poceni, a menda naj bi bila to najboljša izbira. Mi lahko kdo svetuje s čim zapolnim reže ki so ostale od starih plošč? Nove plošče bom položil na isto mesto, a sigurno bo kje ostala kaka špranja ki je bo treba zapolnit. Lepilo? ko boom vse fiksiral bom na novo zlaminiral, s čim je najbolje o očistiti stari laminat? Kero mato naj uporabim za laminiranje? Je dovolj ena plast?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
No, da ne bo kdo mislil da sem obupal. Končno sem končal dno čolna, zamenjal komplet les pod krmo in vse na naovo zlaminiral. Sedaj sem se lotil kitanja in brušenja zunanjosti. Zanima me s kolg grobim brusnim papirjem brusite predno daste gor temlejno barvo, s kom jo nanašate in s kolk grobim brusite temeljno predno daste gor končni premaz?
http://shrani.si/f/2/12X/3Tt2pMDn/imag1529.jpg
http://shrani.si/f/2/12X/3Tt2pMDn/imag1529.jpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: Primozs in 19 gostov