Mercruiser alpha one gen. 2 menjava tesnila olja zgoraj

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

abakus
Višji štabni praporščak

Mercruiser alpha one gen. 2 menjava tesnila olja zgoraj

OdgovorNapisal/-a abakus » So Jun 14, 2014 17:58

Pozdravljeni!

Danes sem naredil tlačni preizkus na alpha one gen 2 peti, pa mi lepo žvižga v zgornjem delu pri tesnilu olja na osi.

Pogledal sem service manual (Manual 14, str. 3A-14), pa nimam orodja za podret zgornji del.
Zanima me ali obstaja varianta menjave od spodaj oz. komu lahko zaupam, da mi to v Mb naredi... Kakšnemu dobremu mehaniku tudi dlje peljem :)

Hvala za odgovore,
Abakus
abakus
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a abakus » Po Jun 16, 2014 10:00

Huh, zgleda da sem slabo zastavil vprašanje, ker ni nobenega odgovora...
No, med tem sem kontaktiral g. Dejana iz Lenarta, da mi to porihta. Ima kdo kakšne iskušnje z njim, je ok?

Tnx.
laser
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a laser » Po Mar 09, 2015 19:28

Pozdravljeni,

si sposojam temo, namreč tudi sam sem v dilemi ali se mogoče da na kak način zamenjati oljno tesnilo na zgornjem delu pete alpha one, brez razstavljanja le-te. Sem namreč pred menjavo impelerja, pa bi po potrebi še to saniral.

Abakus, kako se je pri tebi isteklo ?

lp
volvo
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a volvo » Po Mar 09, 2015 20:50

Zaupaj našemu članu habibiju!
laser
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a laser » Po Mar 09, 2015 23:00

Volvo pozdravljen,
od Habibija nobenega odgovora..... Kaj mu naj zaupam? Ali ne razumem namiga, ali ni namenjeno meni?

Rad bi le informacijo, če se omenjeno oljno tesnilo(vertikalna izhodna odprtina zgornjega dela alpha noge) lahko zamenja z zunanje strani .

lp
abakus
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a abakus » To Mar 10, 2015 10:02

laser napisal/-a:Pozdravljeni,

si sposojam temo, namreč tudi sam sem v dilemi ali se mogoče da na kak način zamenjati oljno tesnilo na zgornjem delu pete alpha one, brez razstavljanja le-te. Sem namreč pred menjavo impelerja, pa bi po potrebi še to saniral.

Abakus, kako se je pri tebi isteklo ?

lp

Meni je zadevo zamenjal g. Dejan iz Lenarta. Peto je prišel iskat v Maribor in jo tudi dostavil nazaj, zamenjal je pač vse semeringe v zgornjem delu in cca. 80 EUR kasneje je vse BP. Po tistem sem naredil cca. 50 ur in nisem izgubil niti kaplje olja.
laser
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a laser » To Mar 10, 2015 20:19

Abakus,
hvala za informacijo, Zanimivo, da tudi jaz sedaj ne morem dobiti pravega odgovora tako kot ti lani ....
Če ne bo drugače, te še nekako kontaktiram glede mehanika v Lenartu. Sem namreč tudi v bližini-MS.

Lep pozdrav
volvo
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a volvo » Sr Mar 11, 2015 08:34

Zdravo laser.

Moje sporocilo je bilo namenjeno abakusu kateri je odprl temo in v prvem sporočilu sprašuje komu lahko zaupam...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Mar 11, 2015 11:59

Laser,na zgornjem delu pete sta dva semeringa,dva ol ringa in tesnilo kontrolnega vijaka nivoja olja.Če misliš menjat tesnilo na izhodu pri kardanu,je treba peto sneti dol,ker je za kardanom en velik semering in ol ring,na gornjem pokrovu je le tesnilo,eni imajo še ol ring,to lahko zamenjaš brez problema,odviješ gornje 4 vijake in snameš pokrov pete.En semering je pod zobniki v gornjem delu menjelnika,kjer gre pogonska osovina v spodnji del pete,ta semering ima dvojno tesnenje in redko kdaj spusti,je pa meja med vodo in oljem.Ta semering se vidi,če snameš dol spodnji del pete,pogledaš gor in se vidi ta semering,če slučajno pušča.Pri njegovi menjavi je tudi treba snet peto,ker moraš najprej ven potegniti os kardana,da zmečeš ven še ostalo drobovje,da potem prideš do tega semeringa.
mašinfirer
laser
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a laser » Sr Mar 11, 2015 21:31

habibi VII, hvala na izčrpni obrazložitvi. Sem tudi že sam opazil, da sem spregledal debelo tiskano opozorilo v " Servis Manual", kjer sta omenjena tudi ta dva nasproti obrnjena semeringa (voda/olje).
Samo nogo mislim toko ali tako sneti, ker zamenjujem preventivno impeler in manšete.
Izkoristil bi priložnost pa še vprašam katere manšete priporočate, ali obvezno original Quicksilver, ali so pozitivne izkušnje tudi z drugimi, ki se ponujajo na ebay.de ?

Še enkrat hvala in lepo pozdravljeni
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Mar 11, 2015 21:39

Tudi tiste na ebayu so uredu,če jih pa želiš obdržati leta in leta,jih vedno operi,ko prideš z dopusta in jih našpricaj s silikonskim sprejem,ki je za avtomobilska tesnila na vratih.Po 10-tih letih bodo še vedno mehka in prožna.Preverjeno 100%.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov