Popravilo/predelava prikolice Ellebi FBN 310

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Tovar Saljski
Višji vodnik
Kraj: Sali na Dugem

Popravilo/predelava prikolice Ellebi FBN 310

OdgovorNapisal/-a Tovar Saljski » Po Jun 22, 2015 15:29

Po nabavi prikole sem se glede stanje in po doma opravljenem detaljnem pregledu odločil da zavore na prikoli popolnoma obnovim.Tako sem v naslednjih dneh prikolo dvignil in podložil ter pristopil k demontaži zavornih bobnov da se prepričam v kakšnem stanju so zavore in seveda ugotovim kaj moram vse naročiti in zamenjati.

Slika

Ker je bilo z enim zavornim bobnom kar nekaj problemov (najverjetnje zaradi nevzdrževanja predhodnega lastnika pa tudi korozije saj se je boben "zapekel".Tudi obilica odvijač spreja , težka roka in nekaj krepkih udarcev z konkretnim kladivom ter segrevanje z plamenom ni obrodilo sadov.

Slika
Slika

Šele "gospod" ekstraktor večjih dimenzij z bližnje mehanične delavnice tovornih vozil je uspel rešiti zadevo tko da je boben le odpustil.Stanje ni bilo nič kaj navdihujoče...saj je bil boben popolnoma prazen in brez zavornih oblog...očitno je predhodnik reševal zadevo nekje med dopustom in na brzino..... :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :cry: :cry: :shock: :shock:
Slika

......po nekajdnevem iskanju rezervnih delov za prikole Ellebi sem po spletu le našel nekaj ustreznih ....za precej slano ceno ..150-170€ l le za zavne obloge... :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: ....na nekaj italjanskih forumih kjer sem že dalj časa prioten sem zasledil za modifikacijo omenjenih prikol kateri sem začel z zanimanjem slediti...in se odločil zanjo iz preprosega dejstva da moram bobne in ležaje zamenjati ...torej odrezati stran kr drugače ne grejo ven....kot iz praktičnih in ekonomskh razlogov ter za lažje in cenejše vzdrževanje v bodoče...Odločil sem se za predelavo in menjavo zavornih bobnov kupaj z ležaji..tako da ohranim osovino prikolice....ter nanjo z ustrezno predelavo (izdelava plošče za pritrditev ) montram zavorne bobne starejše Fiat Pande 30/45 ...cena na bližnjem odpau skupaj kompleten zadnji most iz bobni ..slabih 40€ ....materjal iz merkurja (2x 80x80x10mm jeklena plošča 2€) in seveda nove zavorne zajle... :idea: :idea: :twisted: :twisted: :twisted:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Dela tečejo naprej....
:twisted:
Tud wasu k se skoti v Lipici ni Lipicanc ..
Tovar Saljski
Višji vodnik
Kraj: Sali na Dugem

OdgovorNapisal/-a Tovar Saljski » Pe Jun 26, 2015 00:26

Evo pa smo....kljub nekajdnevnemu prislinem postanku zarad dežja...in blata...

Še zajle napet ,nastavit in fertik...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika :idea: :wink: :wink: :wink: :twisted:
Tud wasu k se skoti v Lipici ni Lipicanc ..

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 10 gostov