yamaha f40 bet
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
yamaha f40 bet
Zivjo
sem novi uporabnik tega foruma in me zanima ce mi lahko kako pomagate z mojim problemom: imam gumenjaka 4.60 dolzine 2.35 sirine in yamaho f 40 bet letnik 2002.
elisa je poskodovana in pri dolocenih obratih (cca 2500-2800) pride do tresenja motorja,kar je zelo motece in verjetno tudi ni prevec "zdravo" za celotni motor!
sprasujem se ali so tresljaji posledica elise ali je kaksna druga napaka oz.problem?
drugace motor dela normalno pri nizjih in visjih obratih!
elisa 11 3/8X12-G
najlepsa hvala za pomoc in lep pozdrav
sem novi uporabnik tega foruma in me zanima ce mi lahko kako pomagate z mojim problemom: imam gumenjaka 4.60 dolzine 2.35 sirine in yamaho f 40 bet letnik 2002.
elisa je poskodovana in pri dolocenih obratih (cca 2500-2800) pride do tresenja motorja,kar je zelo motece in verjetno tudi ni prevec "zdravo" za celotni motor!
sprasujem se ali so tresljaji posledica elise ali je kaksna druga napaka oz.problem?
drugace motor dela normalno pri nizjih in visjih obratih!
elisa 11 3/8X12-G
najlepsa hvala za pomoc in lep pozdrav
Kaksne obrate je dosegel prej ko je bila elisa se cela zal newem ker jo je poskodoval ze prejsnji lastnik:(
Zdej se je ob priblizno 700 kg teze vrtel okoli 3400,vec ne in tudi zglisirati nisem mogel, ob tezi priblizno 400 kg pa okoli 5100 in vse okj, tresenja tudi nic!
Malo sem tudi pregledal po tvojem nasvetu za propeler 10.5x13 in imam spet vprasanje ker newem kaksna je razlika med propelerjem z 3-mi oz. z 4-mi lopaticami? Ali je uporaben tudi z 4-mi za moj motor?
Najlepsa hvala za pomoc in nasvete
Zdej se je ob priblizno 700 kg teze vrtel okoli 3400,vec ne in tudi zglisirati nisem mogel, ob tezi priblizno 400 kg pa okoli 5100 in vse okj, tresenja tudi nic!
Malo sem tudi pregledal po tvojem nasvetu za propeler 10.5x13 in imam spet vprasanje ker newem kaksna je razlika med propelerjem z 3-mi oz. z 4-mi lopaticami? Ali je uporaben tudi z 4-mi za moj motor?
Najlepsa hvala za pomoc in nasvete
Vzemi takega z tremi. Kat. oznaka za Black max 48816704A40
Izglisiral nisi, ker je premer propelerja občutno prevelik in je zadušil motor.
Idealen bi sicer bil 10 5/8 x 12, zmanjšan po premeru na 10,2", ampak tudi predlagan bo lepše izglisiral od tega kar imaš gor.
In ne pozabit pogledat kako visoko imaš kavitacijsko ploščo. Ta naj bo ob nevtralnem trimu 1-2 cm nad najnižjo točko krme.
Izglisiral nisi, ker je premer propelerja občutno prevelik in je zadušil motor.
Idealen bi sicer bil 10 5/8 x 12, zmanjšan po premeru na 10,2", ampak tudi predlagan bo lepše izglisiral od tega kar imaš gor.
In ne pozabit pogledat kako visoko imaš kavitacijsko ploščo. Ta naj bo ob nevtralnem trimu 1-2 cm nad najnižjo točko krme.
Super hvala za pojasnilo, visino plosce bom preveril in nabavil omenjeno eliso:)
Ali bom s tem odpravil tezavo z tresenjem motorja pri dolocenih obratih oz. slisi se kot bi hotel nekako "cukati", uglavnem ne tece tako lepo kot pri nizjih ali visjih obratih? Mogoce tresenje povzroca tudi kaj drugega npr: zvita gred ali kaj podobnega?
Ali bo poraba kaj vecja zaradi menjave elise?
Hvala
Ali bom s tem odpravil tezavo z tresenjem motorja pri dolocenih obratih oz. slisi se kot bi hotel nekako "cukati", uglavnem ne tece tako lepo kot pri nizjih ali visjih obratih? Mogoce tresenje povzroca tudi kaj drugega npr: zvita gred ali kaj podobnega?
Ali bo poraba kaj vecja zaradi menjave elise?
Hvala
štoflc napisal/-a:v bistvu je na vseh treh krakih malo zarezana na notranji strani lopatice,oblika je cela.
ja BSC je.
Glede na zgoraj napisano, najprej preveri če nimaš krive osi.
Snemi eliso in preveri.
Nazadnje spremenil mato, dne Če Sep 03, 2015 22:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Mato 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov