@skiatos, poglej svoje mišljenje .
na veliko se sklicuješ na to, da pač tank ni zakonsko obvezen, verjamem, da tudi ko bo-če bo, ga ne boš imel.
200l ti ni potrebno voziti sabo, kot si doumel v marini lahko hodiš v WC-je, ko pa izpluješ pač par milj od obale in ne v zalivu izpustiš vn...
Klobase v komentarju se nanašajo predvsem na tiste, ki v zalivu hodijo v morje na sidrno verigo, ali pa malo na okrog zaplavat, pa saj dobro veš...
Uporabljaš le na odprtem morju, super potem nimam nič proti, me pa zanima kam greš, ko si sidran v zalivu ?
Reciva takole, za lažjo debato in razmislek, ker je vsem poznano.
Ruta morjeplovec 50 bark, 200 ljudi v zalivu Balvanida ali pa še huje Krivica !
Tam smo 2 dni,vsi brez črnih tankov,ker zakonsko niso obvezni

mi upaš odgovorit kako "sralna" stvar poteka ?
To je samo en hiter primer. tudi tisti z 2m cevjo je slaba tolažba,edino ponoči spustiš v zaliv pač 3 klobase ki so se nabrale čez dan
@Marchi, praznenje na odprtem morju, recimo 3milje od obale je popolnoma druga stvar kot praznjenje v zaprtem zalivu... morje vseeno to poje, žal je tudi veliko kanalizacije speljane v morje, res je .
Katie sem razumel, vendar vsak,ki ima malo pameti ve, kam se gre v marini na wc, tako da temu posvečat pozornost je brezveze, govorimo o barki na vodi, če si v marini itak da greš v kopalnico oz gre 90% ljudi.
@Marchi, wc deluje tudi med glisiranjem, ventilov 50% uporabnikov ne zapira. Tudi črni tank se prazni med plovbo, sicer ne ravno med glisiranjem

ampak počasno...
Nekateri imajo celo izpust wcja nad vodno linijo.