Pomoč pri gradnji čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Somolovac napisal/-a:Tank sem kupil plastičen. Ni pravokotne oblike ampak je na špico tako da gre lepo v kljun. Problem cevi za bencin sem rešil že na začetku
tako, da sem v stranico čolna vdelal cev skozi katero bom potegnil cev za bencin, pa še za kakšen električen kabel bo prostora.
Malo mi ga je škoda z purpenom zadelat. Omenjate gurtne, mogoče pa ni slaba rešitev.1 bi bila mogoče dovolj.
V četrtek grem v Martinščico bom se probal za bojo zmenit![]()
![]()
LP, Mitja
Sem si kar mislil, da boš naredil nekaj takega. Pametna rešitev.
Ampak bi te vseeno opozoril na nekaj. Ko vžgeš motor, moraš malenkost odvit ventil za zračenje tanka kateri se nahaja na glavnem pokrovu za nalivanje goriva ( vsaj običajno je tam ). Ker pa je premec najbolj nemiren del čolna, ker reže valove jih preskakuje, v glavnem je vedno v poskakovanju, obstaja možnost oz . sigurno bo prišlo do rahlega izlivanja goriva skozi ventil. To pa pomeni bencinske hlape v zaprtem prostoru, kar pa nikakor ni zdravo.
Poizkusi , skozi pokrov izvrtat luknjo , v katero daš cev z navoji, na obeh straneh daš gumi podložke. Na vrh cevke dolge kakih 15-20 cm, poizkusi ( ali pa daj nekomu) vgradit ta oddušni ventil , kateri je bil prej na pokrovu. Tako ne bo špricalo iz ventila, hlapi pa tudi ne pridejo v prostor, ampak gre zrak v rezervoar.
Samo predlog. Za premislit.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta