Puščanje pri črpalki Tomos 4
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Puščanje pri črpalki Tomos 4
Na spodnjem delu črpalke za gorivo (kjer je okrogla in kjer se baje nahaja membrana) na Tomosu T4 mi pušča bencin in motor seveda ne vžge. Problem je, ker črpalke ne morem sneti z motorja zaradi zarjavelega vijaka. Ima kdo morda kakšno idejo, kako bi zadevo saniral?
Re: Puščanje pri črpalki Tomos 4
Odvijači pokrov, ki je spredaj pritrjen s štirimi vijaki in v katerem je gumb za ugašanje motorja. Ko ga boš odstranil, boš imel dostop do črpalke s s spodnje strani, tam kjer je filter goriva. Tam sta dve okrogli tesnili, lahko, da je spodnje poškodovano, v boljšem primeru se je le odvil vijak v sredini pokrova. Do membrane pa dostopaš z zgornje strani črpalke, a sem prepričan, da ni kriva za puščanje spodaj.
Hvala za idejo. Sem odstranil, tako da sem lahko bolje pogledal stanje na črpalki in ugotovil, da dejansko ne pušča na tem mestu. Pušča namreč na vplinjaču, in sicer točno na mestu označenem na sliki.

Ko s pumpico napumpam bencin, teče nekje na sredini tega "valjčka" kar v curku, kot da bi bila na njem luknjica, čeprav je nisem našel... Kaj bi lahko bilo narobe? Se je kje kaj zamašilo?

Ko s pumpico napumpam bencin, teče nekje na sredini tega "valjčka" kar v curku, kot da bi bila na njem luknjica, čeprav je nisem našel... Kaj bi lahko bilo narobe? Se je kje kaj zamašilo?
Snemi in razdri uplinjač, preglej ta del in plovec z iglo, če zapira. To lahko preveriš tako, da uplinjač obrneš narobe in pihaš skozi dovodno cevko, zraka ne sme prepuščati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov