Antifouling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Antifouling
www.sailingtimy.com
hitro vprašanje... po 6 čolnih (brez premazov) imam sedaj prvega, na katerem JE in bo tudi ostal antifouling...
Čoln je zunaj na stojalu...na dnu imam tiste majhne okrogle školjkice...svetovali so mi že, naj jih pustim kak teden-dva gor...da kao odmrejo
- Potem jih pa nameravam s "špahtlnom" postrgat dol...
star antifouling je gor... ampak imam vseeno namen, da bi zadevo nanesel na novo.
Se pravi, pobrusim star antifouling.Verjetno je to najhitreje z mašino, ki predvidevam mora imet izsesavanje ? Baje ni potrebno da star antifouling v celoti zbrusiš ??? . Potem pa spucam-umijem, posušim, zaščitim, nanesem prajmer , počakam da se posuši in nov antifoung z valčkom gor...
Sej bom še vse naštudiral ampak a sem približno na pravi poti ? ...imel sem namen delat s Hempel-om...
ternutno stanje :

Čoln je zunaj na stojalu...na dnu imam tiste majhne okrogle školjkice...svetovali so mi že, naj jih pustim kak teden-dva gor...da kao odmrejo
star antifouling je gor... ampak imam vseeno namen, da bi zadevo nanesel na novo.
Se pravi, pobrusim star antifouling.Verjetno je to najhitreje z mašino, ki predvidevam mora imet izsesavanje ? Baje ni potrebno da star antifouling v celoti zbrusiš ??? . Potem pa spucam-umijem, posušim, zaščitim, nanesem prajmer , počakam da se posuši in nov antifoung z valčkom gor...
Sej bom še vse naštudiral ampak a sem približno na pravi poti ? ...imel sem namen delat s Hempel-om...
ternutno stanje :

Če je velik coln in misliš brusit do starega primerja, raje peskaj, ker je lepše in hitreje. Pa še zedeva je precej strupena, obvezno masko
, pa ne tisto , ki jo imaš za v službo in cel zašcitni pajac.
-
al
školjkice jaz takoj postrgam, ko barko dvignejo. gre najlepše dol.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Saj lahko vidiš kaj je Hempel, magnet za školjke in ostalo pa še drag je.Za kilo Hempla dobiš 3kg Jotuna, ki je neprimerno boljši od Hempla.
mašinfirer
Podpišem, Hempel je škoda dnarja in dela, pa še potem školjke dol strgaš, tudi jaz že 10 let malam gor Jotun Mega yacht royal, na dve leti in ni blo še nikol nobene školjke gor, pa je barka v vodi celo leto 
https://medisken.si
-
al
gregor.n napisal/-a:Mega yacht royal...
sliš se k kakšen James Bond fillm
Se podpišem pod Jotun 
Sam sem imel podoben primer ,kot ti.Ker imaš čoln na stojalu ,najbolje ,da pobrusiš do prajmerja ali pa celo do gelcovta(odvisno v kakšnem stanju je stari antifauling).Sam sem imel podoben primer in sem vse pobrusil(postrgal)z "rešketom".Res je zamudno pa roke trpijo
ampak gre.Nato sem vse na fino pobrusil,da je lepo gladko,potem pa nov prajmer in antifauling.Se strinjam z ostalimi in dam glas "jotun"u.Že par let BP.Saj bi prilimal slike kako sem to počel pa mi ne rata.
al napisal/-a:gregor.n napisal/-a:Mega yacht royal...
Saj tudi je James Bond med antifawlingi
-
al
glens napisal/-a:al napisal/-a:gregor.n napisal/-a:Mega yacht royal...
Saj tudi je James Bond med antifawlingi
a tko hitro zgine?
-
al
gregor.n napisal/-a:Ne...na njega se lepjo sam babe in ne školjke
a koje školjke najviše volite?
srednješkoljke
hahaha...legende 
Mene pa nekaj zanima, Antifouling ko naneseš je potrebno čoln porint v vodo čimprej, drugače zgubi efekt. In potem, ko ga jeseni das ven na zimovanje pa lahko pol leta stoji zunaj? V cem je fora? 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov