Ciao morjeplovci.
Imam 24v napeljavo z halogenskimi žarnicami z dvemi nogocami, ki se lahko dmmajo (vsaka porabi 20w). Sedaj me pa zanima če obstaja enaka samo da je led žarnica in da se isto lahko dimma brez da bi predelal napeljavo?
Je to že kdo zamenjal?
Mogoče kdo ve kje kupit?
Hvala lp.
24v led dimmeble
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: 24v led dimmeble
To bo kr izziv. Te na dve nogice led žarnice je težko dobit sploh na dimer.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Če ti kaj prav pride, imam takšne luči, notri so bile 4W žarnice, pa ena 10W halogenka. Vse skupaj je bolj brlelo, tako kot kakšne sveče.

Odstranil sem grlo in žarnico in nalepil notri LED trak, toplo bela svetloba. 12V trak vežeš 2 enaka dela zaporedno in dela na 24V. Ker ima trak samo predupore, ne bo problem z dimerjem. Nobena od tistih LED, na katerih piše "9-30V" ali kaj podobnega, pa ne bo delala z dimerjem.

Odstranil sem grlo in žarnico in nalepil notri LED trak, toplo bela svetloba. 12V trak vežeš 2 enaka dela zaporedno in dela na 24V. Ker ima trak samo predupore, ne bo problem z dimerjem. Nobena od tistih LED, na katerih piše "9-30V" ali kaj podobnega, pa ne bo delala z dimerjem.

motorni
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
predelava 24V luči na led z možnostjo zatemnjevanja
Super si tole predstavil.
Kdor bi si na zelo enostaven način želel predelati luči sedaj dobi zelo dobro svetilne trakove 12V v Trzinu v Watt elektro doo.
Močno priporočam barvo svetlobe 3500k do 3700k. Te spadajo še med tople.
3000k so preveč rumene za moj okus, 4000k pa so že preveč hladne še posebej če je v barki kaj lesa.
Za 24V si jih pa lahko zvežete takole:

Če dimer ne bo dobro deloval potem ni dovolj obremenjen. Obremeniš ga lahko z uporom ali z navadno žarnico 24V 10W.
LP Iztok

Kdor bi si na zelo enostaven način želel predelati luči sedaj dobi zelo dobro svetilne trakove 12V v Trzinu v Watt elektro doo.
Močno priporočam barvo svetlobe 3500k do 3700k. Te spadajo še med tople.
3000k so preveč rumene za moj okus, 4000k pa so že preveč hladne še posebej če je v barki kaj lesa.
Za 24V si jih pa lahko zvežete takole:

Če dimer ne bo dobro deloval potem ni dovolj obremenjen. Obremeniš ga lahko z uporom ali z navadno žarnico 24V 10W.
LP Iztok
Spremenil sem še eno malenkost, stikalo sem zamenjal s takim, ki ima 3 pozicije, 1-0-2. Srednji kontakt na plus dovod, enega na plus LED traku, drugega pa preko upora 1k na plus LED traku. Tako v prvi poziciji stikala sveti na polno, v drugi pa ravno dovolj za orientacijo v prostoru, kar je pomembno pri nočni plovbi.
Volvo, tebi to sicer ne pride prav, ker imaš dimer, mogoče pa komu drugemu.
Volvo, tebi to sicer ne pride prav, ker imaš dimer, mogoče pa komu drugemu.
motorni
Sem naročil iz Italije ledice ki naj bi bile za dimmat. Ko pridejo preizkusim in javim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov