https://www.amazon.de/dp/B09MC95M4L/ref ... hdGY&psc=1
to je kaj vredno ali bo ok samo z originalom ki je vsaj 5 kratnik te cene po moji oceni...
Karburator YAMAHA F4AMH
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Karburator YAMAHA F4AMH
a misliš vplinjač?
Dela tudi ta sam pač kitajc in kvaliteta temu primerna, nikakva.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Stanje je tako, da imam zdaj originalnega v slabem stanju. Gledal sem da obstajajo kiti kjer dobiš vse dizne tesnila, plovec... in ga obnoviš Težava je v tem ker so spodaj pri šalčki, kjer je vijak za izpust verjetno je bil pojet navoj kar zapolnili z varom. Ena dizna iz medenine je vse pojeto in jo ne morem dobit ven. Že stokrat sem ga razstavil očistil kar sem lahko namakal čez noč, spihal enostavo dela potem pa po določenem času na polnem gasu zadusi ko razstavim se spet nekje zamaši in motor ne dobi goriva. Ponovi vajo za morda 1 uro delovanja... razmišljal sem v smeri novega sam sem na začetku že imel občutek, da bom s tem kitajskim sranjem samo nakopal se en dodaten problem, ker ne bom vedel al ne dela prav ker je kak narobe al zato ker imam ta kitajski ponaredek gor...
P
P
Kaj predlagate ? 
Kupi originalnega. Kitajc je z razlogom petkrat cenejši.
^^ +1
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Preden gre v kanto sem staremu vplinjaču dal še eno možnost kot sem že pisal
motor ko sem ga kupil je bil zanemarjen do konca rjavina v tanku .... takrat sem vse očistil spihal menjal svečko in zadeva je vžgala v sodu delala ko sam prišel a morje vse super ko si ga obremenil pod polnim gasom je delal potem crkne in ga ne vžgeš, da se je..š
Iskra je cel čas se ohladi bo ne bo... Pod polnim gasom vžge spet malo dela in ponovi vajo tako laično bi rekel. da ne dobi dovolj goriva...
Vplinjač kot sem že pisal je v slabem stanju
po delih zgleda takole
https://www.genuineyamaha.com.au/partFi ... rburetor_2
samo pri meni je navoj kjer naj bi bil vijak št. 14 za izpust goriva iz šalčke je povarjen. Dize št. 8 ne dobim ven je pojeta glava ugotovil sem, da plastičnega čepa št. 15 sploh ni...
Skratka včeraj sem vse še enkrat razstavil - očistil spihal po netu pogladal par posnetkov iz alu-plast cevi provizorično izdelal čep št. 15 sestavil s starimi tesnili oring št. 11 malo pušča pa tudi tesnilo št. 17 po moje ne tesni 100% je vse že bolj kot ne trdo... čepa št. 20 ni tako, da se je verjetno nekdo že igral z nastavitvijo. Original je to s fiksnim kovinskim pokrovčkom št. 20 tovarniško zaprto in ne spreminjaš nastavitve.
Jaz sem šel potem nastavit po sistemu zašraufaš z občutkom do konca potem 1 obrat odšraufaš vžgeš na minimum in po malem odšraufaš dokler ne dobiš "peak rpm"
Zadeva taka kot je zdaj s starimi tesnili in doma izdelanim čepom iz aluplasta deluje vžiga iz prve in se mi zdi tudi dost bolj odziven na ročki gasa. Bi naročil nova tesnila čep zamenjal opazil sem tudi, da se mi pojavljajo zračni mehurčki v filtru je nek neoriginalen prozoren gor predvidevam, da nekje vleče zrak? Bi še zamenjal cevke dovoda, pa kar bo bo
šalčka ne bi menjal nova je 120 eur ostalo je drobiž po par eur...
Kaj menite sem preveč optimist in to ne bo nikoli delalo prav?
motor ko sem ga kupil je bil zanemarjen do konca rjavina v tanku .... takrat sem vse očistil spihal menjal svečko in zadeva je vžgala v sodu delala ko sam prišel a morje vse super ko si ga obremenil pod polnim gasom je delal potem crkne in ga ne vžgeš, da se je..š
Iskra je cel čas se ohladi bo ne bo... Pod polnim gasom vžge spet malo dela in ponovi vajo tako laično bi rekel. da ne dobi dovolj goriva...
Vplinjač kot sem že pisal je v slabem stanju
po delih zgleda takole
https://www.genuineyamaha.com.au/partFi ... rburetor_2
samo pri meni je navoj kjer naj bi bil vijak št. 14 za izpust goriva iz šalčke je povarjen. Dize št. 8 ne dobim ven je pojeta glava ugotovil sem, da plastičnega čepa št. 15 sploh ni...
Skratka včeraj sem vse še enkrat razstavil - očistil spihal po netu pogladal par posnetkov iz alu-plast cevi provizorično izdelal čep št. 15 sestavil s starimi tesnili oring št. 11 malo pušča pa tudi tesnilo št. 17 po moje ne tesni 100% je vse že bolj kot ne trdo... čepa št. 20 ni tako, da se je verjetno nekdo že igral z nastavitvijo. Original je to s fiksnim kovinskim pokrovčkom št. 20 tovarniško zaprto in ne spreminjaš nastavitve.
Jaz sem šel potem nastavit po sistemu zašraufaš z občutkom do konca potem 1 obrat odšraufaš vžgeš na minimum in po malem odšraufaš dokler ne dobiš "peak rpm"
Zadeva taka kot je zdaj s starimi tesnili in doma izdelanim čepom iz aluplasta deluje vžiga iz prve in se mi zdi tudi dost bolj odziven na ročki gasa. Bi naročil nova tesnila čep zamenjal opazil sem tudi, da se mi pojavljajo zračni mehurčki v filtru je nek neoriginalen prozoren gor predvidevam, da nekje vleče zrak? Bi še zamenjal cevke dovoda, pa kar bo bo
Kaj menite sem preveč optimist in to ne bo nikoli delalo prav?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov