SEPARATOR GORIVA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

Re: SEPARATOR GORIVA

OdgovorNapisal/-a Darh » Ne Feb 15, 2026 20:24

A si pol zrihtal to 140-ko?
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Feb 15, 2026 20:39

Darh napisal/-a:A si pol zrihtal to 140-ko?

Mene sprašuješ, kaj misliš, ta staro, ki mi je crknila ?
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Ne Feb 15, 2026 21:07

Ja.
punta
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a punta » Ne Feb 15, 2026 21:27

Ja tudi moj suzuki 200 ima separator v motorju, ki javi če je voda v gorivu. In če poizkusiš še enkrat zagnati motor porine vodo čez separator in je že v visokotlačni črpalki in v injektorjih. To pa je potem sran....Tudi ko enkrat separator javi alarm je potrebno dobro očistiti cel sistem, kar pa ni malo dela. Zato bi rad oz. bom montiral še enega takoj za rezervoarjem ,da bo preventivno javil ,še preden pride voda do separatorja v motorju. Električno pa bi ga vezal vzporedno.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Feb 15, 2026 21:27

Darh napisal/-a:Ja.

Ne, novega 140 BTL sem potem kupil, onega sem potem imel pri enem mehaniku pol leta, pa ni nič zrihtal, niti odprl ga ni. Zdaj sem na čakanju na penzijo in ga bom ob priliki sam razdrl, pač glavo bom dol vzel in če je preveč hin, bom ga prodal po delih ... plastike, trim, računalnik, peta, starter, tuljave, elisa ... je vse top in deluje brez problemov
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Feb 15, 2026 21:37

punta napisal/-a:Ja tudi moj suzuki 200 ima separator v motorju, ki javi če je voda v gorivu. In če poizkusiš še enkrat zagnati motor porine vodo čez separator in je že v visokotlačni črpalki in v injektorjih. To pa je potem sran....Tudi ko enkrat separator javi alarm je potrebno dobro očistiti cel sistem, kar pa ni malo dela. Zato bi rad oz. bom montiral še enega takoj za rezervoarjem ,da bo preventivno javil ,še preden pride voda do separatorja v motorju. Električno pa bi ga vezal vzporedno.

Aja, potem pa tak nimaš kaj, onega vzameš, ki ima senzor na spodnji plastiki, ki ga je Kasaudio predlagal . Jaz pač vsakih par ur prekontroliram to plastično posodo spodaj v tem zunanjem, do sedaj se mi je enkrat nabralo kak mm vode, pa še to samo prvo leto, ko sem kupil ta stari čoln, ostalo je pa vedno bencin ... pa vsako leto ali dve potisnem cev na najnižjo točko v rezervoar pod naklonom in potegnem ven, če bi slučajno bilo kaj vode not, pa je bila edino svinjarija.
punta
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a punta » Ne Feb 15, 2026 21:53

To z cevko je dobra preventiva. Tako dejansko vidiš kaj je na dnu rezervoarja.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Feb 16, 2026 09:49

punta napisal/-a:To z cevko je dobra preventiva. Tako dejansko vidiš kaj je na dnu rezervoarja.

Ja, 170 l inox rezervoar je v Saver-ju, da bi ga ven vzel in ščistil, mi je preveč dela ... pol dvignem čoln na prikolici spredaj max, kolikor gre, odvijem merilec nivoja ( drugače ne pridem zraven ) in potisnem cev noter do najnižje točke in spumpam ven ... pa pred zimo vsipam stabilizator goriva, noter pustim cca 60 litrov, spomladi pa ponavadi potegnem večino goriva ven, ga dam v najbolj poceni avto, ki ga imam , če bi že kaj bilo narobe z njim :lol: :lol: , v čoln pa svež bencin.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Feb 18, 2026 09:31

pinosat napisal/-a:
Darh napisal/-a:Ja.

Ne, novega 140 BTL sem potem kupil, onega sem potem imel pri enem mehaniku pol leta, pa ni nič zrihtal, niti odprl ga ni. Zdaj sem na čakanju na penzijo in ga bom ob priliki sam razdrl, pač glavo bom dol vzel in če je preveč hin, bom ga prodal po delih ... plastike, trim, računalnik, peta, starter, tuljave, elisa ... je vse top in deluje brez problemov

V ZG zrihtajo glavo komplet za cca 2.500 EUR. Znano je da na teh 140 pokajo glave zaradi premalega preseka hladilnega kanala v glavi ki se v roku par let zamaši in potem poči glava.
Guma je guma, zaenkrat.
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Feb 18, 2026 10:02

Zrihtajo, samo kako? Kolega je dal ( Vrtinc)iz sezone 24/25 popravljat na suzi 140, prav v zagreb. Takoj v maju konje zacel z plovbo isti problem.
Seveda je bilo vse pod reklamacijo, vse se enkrat…… tip je bil spet brez plovila….. sonrekli da notranjih kanalov pa ne pregledujejo….. cakajo na reklamacijo :(
Sedaj je celonleto delal, naredil je vec kot 200 ur, ampak ennkup sranja.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Sr Feb 18, 2026 17:07

janadino napisal/-a:V ZG zrihtajo glavo komplet za cca 2.500 EUR. Znano je da na teh 140 pokajo glave zaradi premalega preseka hladilnega kanala v glavi ki se v roku par let zamaši in potem poči glava.

Pri tem mojem ni počena glava, ampak je najverjetno prežrto do cilindra, ker šele, ko sem čistil z Iverocleanerjem, je prebilo. Do takrat je delal motor normalno, mi je pokazal serviser v Rogoznici, kako to zgleda ... ni pa pregret motor ... ne vem, če se splača dati to varit, kot sem zgoraj napisal, bom odprl, pol pa videl, kaj bom z motorjem.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Feb 19, 2026 11:55

Jaz pravim da so premontirali vse stvari iz stare glave na novo glavo (odmična, ventili..) zamenjali vsa tesnila, pomeni praktično skoraj nova celotna glava.
Ne razumem kako so potem bili kanali zamašeni pri tvojem prijatelju?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Če Feb 19, 2026 12:45

.
Darh
Admiral

OdgovorNapisal/-a Darh » Če Feb 19, 2026 15:50

Kolega je mel poceno, ker nu je voda uhajala not….. so varili, ampak povrsno. V druge so zrihtal

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov