SEPARATOR GORIVA
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: SEPARATOR GORIVA
A si pol zrihtal to 140-ko?
Darh napisal/-a:A si pol zrihtal to 140-ko?
Mene sprašuješ, kaj misliš, ta staro, ki mi je crknila ?
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Ja tudi moj suzuki 200 ima separator v motorju, ki javi če je voda v gorivu. In če poizkusiš še enkrat zagnati motor porine vodo čez separator in je že v visokotlačni črpalki in v injektorjih. To pa je potem sran....Tudi ko enkrat separator javi alarm je potrebno dobro očistiti cel sistem, kar pa ni malo dela. Zato bi rad oz. bom montiral še enega takoj za rezervoarjem ,da bo preventivno javil ,še preden pride voda do separatorja v motorju. Električno pa bi ga vezal vzporedno.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
Darh napisal/-a:Ja.
Ne, novega 140 BTL sem potem kupil, onega sem potem imel pri enem mehaniku pol leta, pa ni nič zrihtal, niti odprl ga ni. Zdaj sem na čakanju na penzijo in ga bom ob priliki sam razdrl, pač glavo bom dol vzel in če je preveč hin, bom ga prodal po delih ... plastike, trim, računalnik, peta, starter, tuljave, elisa ... je vse top in deluje brez problemov
punta napisal/-a:Ja tudi moj suzuki 200 ima separator v motorju, ki javi če je voda v gorivu. In če poizkusiš še enkrat zagnati motor porine vodo čez separator in je že v visokotlačni črpalki in v injektorjih. To pa je potem sran....Tudi ko enkrat separator javi alarm je potrebno dobro očistiti cel sistem, kar pa ni malo dela. Zato bi rad oz. bom montiral še enega takoj za rezervoarjem ,da bo preventivno javil ,še preden pride voda do separatorja v motorju. Električno pa bi ga vezal vzporedno.
Aja, potem pa tak nimaš kaj, onega vzameš, ki ima senzor na spodnji plastiki, ki ga je Kasaudio predlagal . Jaz pač vsakih par ur prekontroliram to plastično posodo spodaj v tem zunanjem, do sedaj se mi je enkrat nabralo kak mm vode, pa še to samo prvo leto, ko sem kupil ta stari čoln, ostalo je pa vedno bencin ... pa vsako leto ali dve potisnem cev na najnižjo točko v rezervoar pod naklonom in potegnem ven, če bi slučajno bilo kaj vode not, pa je bila edino svinjarija.
To z cevko je dobra preventiva. Tako dejansko vidiš kaj je na dnu rezervoarja.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
punta napisal/-a:To z cevko je dobra preventiva. Tako dejansko vidiš kaj je na dnu rezervoarja.
Ja, 170 l inox rezervoar je v Saver-ju, da bi ga ven vzel in ščistil, mi je preveč dela ... pol dvignem čoln na prikolici spredaj max, kolikor gre, odvijem merilec nivoja ( drugače ne pridem zraven ) in potisnem cev noter do najnižje točke in spumpam ven ... pa pred zimo vsipam stabilizator goriva, noter pustim cca 60 litrov, spomladi pa ponavadi potegnem večino goriva ven, ga dam v najbolj poceni avto, ki ga imam , če bi že kaj bilo narobe z njim
pinosat napisal/-a:Darh napisal/-a:Ja.
Ne, novega 140 BTL sem potem kupil, onega sem potem imel pri enem mehaniku pol leta, pa ni nič zrihtal, niti odprl ga ni. Zdaj sem na čakanju na penzijo in ga bom ob priliki sam razdrl, pač glavo bom dol vzel in če je preveč hin, bom ga prodal po delih ... plastike, trim, računalnik, peta, starter, tuljave, elisa ... je vse top in deluje brez problemov
V ZG zrihtajo glavo komplet za cca 2.500 EUR. Znano je da na teh 140 pokajo glave zaradi premalega preseka hladilnega kanala v glavi ki se v roku par let zamaši in potem poči glava.
Guma je guma, zaenkrat.
Zrihtajo, samo kako? Kolega je dal ( Vrtinc)iz sezone 24/25 popravljat na suzi 140, prav v zagreb. Takoj v maju konje zacel z plovbo isti problem.
Seveda je bilo vse pod reklamacijo, vse se enkrat…… tip je bil spet brez plovila….. sonrekli da notranjih kanalov pa ne pregledujejo….. cakajo na reklamacijo
Sedaj je celonleto delal, naredil je vec kot 200 ur, ampak ennkup sranja.
Seveda je bilo vse pod reklamacijo, vse se enkrat…… tip je bil spet brez plovila….. sonrekli da notranjih kanalov pa ne pregledujejo….. cakajo na reklamacijo
Sedaj je celonleto delal, naredil je vec kot 200 ur, ampak ennkup sranja.
janadino napisal/-a:V ZG zrihtajo glavo komplet za cca 2.500 EUR. Znano je da na teh 140 pokajo glave zaradi premalega preseka hladilnega kanala v glavi ki se v roku par let zamaši in potem poči glava.
Pri tem mojem ni počena glava, ampak je najverjetno prežrto do cilindra, ker šele, ko sem čistil z Iverocleanerjem, je prebilo. Do takrat je delal motor normalno, mi je pokazal serviser v Rogoznici, kako to zgleda ... ni pa pregret motor ... ne vem, če se splača dati to varit, kot sem zgoraj napisal, bom odprl, pol pa videl, kaj bom z motorjem.
Jaz pravim da so premontirali vse stvari iz stare glave na novo glavo (odmična, ventili..) zamenjali vsa tesnila, pomeni praktično skoraj nova celotna glava.
Ne razumem kako so potem bili kanali zamašeni pri tvojem prijatelju?
Ne razumem kako so potem bili kanali zamašeni pri tvojem prijatelju?
Guma je guma, zaenkrat.
Kolega je mel poceno, ker nu je voda uhajala not….. so varili, ampak povrsno. V druge so zrihtal
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov