Dometic kompresorski hladilnik se je zacel malo cudno obnasati. Ko temp. naraste 1° nad nastavljeno, se kompresor pravilno vklopi, a po 1-2s izklopi. Na displayu se vidi, da ob vklopu kompresorja temp. pade za 1° in on misli, da je dosegel nastavljeno. Takoj po izklopu temp. spet naraste za 1°. Nekaj casa ostane tako, potem pa normalno vklopi in deluje - ocitno pride ze do razlike med realno in nastavljeno na 2° in padec za eno ne pomeni izklopa.
Nekaj let nazaj sem imel tezave s temp. - kazalo je prenizko ali previsoko. Ni bil kriv senzor temp., ampak kontakti oz. loti na maticni plosci. Nek majster je zadeve polotal in zadeva je delovala bp.
Ker se ta majster s tem vec ne ukvarja me zanima, ali kdo od vas pozna koga, ki bi bil pripravljen zadevo pogledati. Predvidevam, pa tudi chatgpt namiguje, da je lahko tezava podobna kot takrat, torej da padec napetosti pri vklopu kompresorja zaradi slabega stika/lota povzroci napacno odcitanje temperature.
Mimogrede, ne gre za splosen padec napetosti zaradi slabega stika na kablu, stikalu ali varovalki. Kadar je temp. razlika vec kot 1, se vedno vklopi.
Prenosni kompr. hladilnik popravilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Prenosni kompr. hladilnik popravilo
za začetek vse kabel čevlje pošpricaj z kontakt sprejem.morda bo že bolje.
Meni se je to dogajalo ko je padla napetost akumulatorja. Ampak to se da nastavit na hladilniku da ne izlaplja ko pade napetost.
Vklop motorja kompresorja je zelo tranzientno dogajanje. Če niso dovodni kabli, spoji, loti in kontakti BP se lahko dogajajo čudne reči v eletroniki.
Xilinx Vivado HLx trainee
Polanc, bom probal, hvala za nasvet. Že senzor temp. je priklopljen na matično na tak način, mogoče pomaga.
Glede na simptome in pretekle izkušnje sem skoraj prepričan, da gre spet za neke lote ali za kak drug kontakt... Sam aku je nov in redno polnjen, dovodni kabli niso speljani preko stikalne plošče ampak direktno od glavnega stikala (in varovalke seveda) in so dovolj debeli.
Glede na simptome in pretekle izkušnje sem skoraj prepričan, da gre spet za neke lote ali za kak drug kontakt... Sam aku je nov in redno polnjen, dovodni kabli niso speljani preko stikalne plošče ampak direktno od glavnega stikala (in varovalke seveda) in so dovolj debeli.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov