Obnova vodne črpalke YANMAR 1GM10
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
V toplotnem izmenjevalcu so pretočne cevi inox.Če pa želiš imeti kvalitetno osovinico na vodni črpalki,pojdi v MDM in kupi inox 4462 ali 4057.Jaz sem na Lombardiniju po enem letu(nov motor)moral menjat osovinico,ker je semering naredil precej globoko zarezo(po 136 urah),naredil sem novo iz 4462,po par letih je osovinica kot mora bit.Če materiala ne dobiš ,ali ti pa tistih par cm ne bodo odrezali,me kontaktirej na zs,ti bom jaz dal.
mašinfirer
Gaso napisal/-a:Semeringi se menjajo na 3-4leta, če barka dosti stoji je najbolje na 2 leti.
Nazadnje spremenil skiathos, dne Pe Jan 29, 2016 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Če pogledaš, kaj je doslej napisal Gaso, s čim je že doslej plul in kaj je že obnavljal, boš videl, da si tule 'naložil'.
Če ga prijazno vprašaš, bo najbrž pojasnil, kaj se je zgodilo z osjo, ko (on ali kdo drug) predolgo ni menjal semeringov, ko barka ni bila v vodi.
In mogoče bo habibi lahko pojasnil, kakšen je moral biti material osovinice, da se je to lahko zgodilo.
Če ga prijazno vprašaš, bo najbrž pojasnil, kaj se je zgodilo z osjo, ko (on ali kdo drug) predolgo ni menjal semeringov, ko barka ni bila v vodi.
In mogoče bo habibi lahko pojasnil, kakšen je moral biti material osovinice, da se je to lahko zgodilo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
skiathos napisal/-a:...To si prebral v...
1. Prosim ne na tak način!!!! Hvala
2. Gaso ima izjemno veliko iskušenj z vzdrževanjem in tudi samogradnjo plovil.
Osebno menjam črpalko slane vode na 2-3 leta preventivno in prejšnjo obnovim. Obnovljeno imam stalno na barki za rezervo. Prav tako, črpalko sladke vode, el.wc, starter, alternator in elektroniko za hladilnik.
LP NT
Re: Obnova vodne črpalke YANMAR 1GM10
No, končno sem izvedel kaj je potrebno naredit, da imaš s puščanjem vodne črpalke na Yanmar motorju 1GM10 mir.
Razdreš črpalko in neseš osovino hartkromat in je zadeva za dolgo časa rešena. Seveda zamenjaš oba semeringa (ležajev ni potrebno menjati, če sta ok) in istočasno še impeler.
Razdreš črpalko in neseš osovino hartkromat in je zadeva za dolgo časa rešena. Seveda zamenjaš oba semeringa (ležajev ni potrebno menjati, če sta ok) in istočasno še impeler.
In potem ti spet unici os, ker ti lezaji predcasno crknejo.
Lezaj je dooooolgo casa uredu, pol pa kar naenkrat fuc. Sej niso tko dragi…..
Lezaj je dooooolgo casa uredu, pol pa kar naenkrat fuc. Sej niso tko dragi…..
Dostikrat kljub obnovi črpalka pušča zaradi banalnega razloga in sicer ker so narobe obrnjeni semeringi. Sem že v živo videl kompletno obnovljeno črpalko, ki naj bi jo obnovil strokovnjak vendar je še vedno puščalo... na koncu smo pogruntali, da je bil semering narobe obrnjen...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Nova original vodna pumpa za Yanmar 2GM20 stane 698,00 + DDV, torej cca. 850 € (cena v 2021).
Če pa po kataloški cifri iščeš po ebay.de, se občasno najde kaka cenovno zelo ugodno.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R4 ... =3&_sop=10
Obnova v Seawave tudi ni blazno draga.
Če pa po kataloški cifri iščeš po ebay.de, se občasno najde kaka cenovno zelo ugodno.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R4 ... =3&_sop=10
Obnova v Seawave tudi ni blazno draga.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov