Gorivo pod sedežem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
JanezJ
Poročnik bojne ladje
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a JanezJ » Sr Jun 23, 2010 09:46

Če je vse tako kot mora biti ne bo problemov, drugače pa je boljše da daš na klop ključavnico, da te ne bo preveč vrglo v luft. :lol: :lol:[/quote]

hahaha..odlična ideja (to sem se nasmejal :) )

Drugače je pa res problem, če zapiraš oddušnik. Če stoji čoln na soncu ga napihne ko balon, če pa pozabiš odpret in se odpelješ pa ga potegne skup ko čigumi. Res so trpežni materiali ampak sigurno ne za dolgo.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 23, 2010 10:03

Zakaj je sekira?
Jaz pomislim le na razbitje čolna.pa sekanje štrikov.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 23, 2010 10:06

Da sebe vbiješ kaj si za pizda.jo naredil al pa da se braniš pred sosedi, katerim je tudi njihov čoln zgorel zaradi tvojega. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Jun 23, 2010 10:06

Sicer ne vem za kakšno gumico gre, vendar če je možnost, bi jaz akumulator prestavil pod konzolo. Če ne in če bi ostalo zmontirano tako kot je, bi najprej naredil v klop dva zračnika levo in desno). Dobi se pvc bela rozeta fi 10cm, dva pa zato da bi naredil cirkulacijo zraka. Kot drugo bi vse električne stike pri katerih je možnost iskrenja dobro premazal z mastjo. Kot tretje pa obvezno pri vseh stikih cevi za gorivo namontirat objemke.

Jaz sem imel tako narejeno pri prejšnjem čolnu pa nisem rabil ključavnice za pod rit! :lol: :lol: :lol:
Pa odušek imam nonstop odvit.

LP Klemen
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jun 23, 2010 10:10

Dobro za abramba pol sekirca.
Čoln 5 m guma. Ja ni časa da zdaj aku prestavljam. bom namazal, objemke so bom , še eno pregrado bom dal med bencinski del in električni del mi je mareC po tel svetoval.
Hvala vsem.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 23, 2010 15:01

Cibro tistega gas aparata ne boš imel časa uporabit če bo zaropotalo. Ali pa vsaj poskusi kako luknjo narest da se boljše zrači. Sem imel tudi jaz 50l rf in aku skupaj pod sedežem ampak ne pod mojim. 8) No letos pa sem po vseh prebranih postih (nesreče, vžigi) rajši prestavil aku pod drug sedež.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Sr Jun 23, 2010 15:39

Sigurno pametna odločitev.
BlueSky
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Sr Jun 23, 2010 23:17

Akumulator sam in rezervoar niti ni problematično. Če je seveda akumulator stalno priklopljen. Če pa se akumulator odklaplja in priklaplja, takrat prihaja do stika in posledično do iskrenja. In to ne bo OK.
Najnevarnejše je po moje stikalo in pumpa, kjer 100% prihaja do iskrenja.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Jun 24, 2010 00:24

Kolikor jaz razumem, ne gre za rezervar ampak za zaprte kante.
Jaz ne vidim problema, kje bi lahko kaj hlapelo.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Jun 24, 2010 07:14

Živjo,
zdej ste pa še mene čisto splašili :? :? :?
Na mojem Saverju je itak razporeditev taka, da ne vidim druge možnosti, kot, da sta akumulator, glavno stikalo in vse ostalo od elektrike v istem prostoru (pod sedežem na krmi), kot so rezervoarji. Kaj naj pa naredim, cevi za bencin ne morem vlečt iz premca, kabla za elektriko še manj. Ali se ponavadi tak prostor potem pregradi, ali kako? Pa tudi tisto pisanje o hlapih in o tenjenju rezervoarjev - zadnjič sem polno natankal in, ko so bili rezervoarji na toplem, se je seveda vse napihnilo in bencin se je skozi oddušnik polil po tleh strojnice.

Samo res, kaj narediti - originalno je tako razporejeno, da so vse te stvari v istem prostoru... Bom razmislil, kako bi ta prostor dodatno izoliral.

Uff, same skrbi, odkar sem na forumu, prej je bilo vse tako enostavno :lol: :lol: :lol:
Green to green or red to red, safely go ahead!
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Če Jun 24, 2010 09:56

BOJA napisal/-a:Živjo,

.

Uff, same skrbi, odkar sem na forumu, prej je bilo vse tako enostavno :lol: :lol: :lol:

DOBRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Jun 24, 2010 10:06

BOJA napisal/-a:Uff, same skrbi, odkar sem na forumu, prej je bilo vse tako enostavno :lol: :lol: :lol:

Doma na kavču v najetem stanovanju, brez otrok, brez avta, brez plovila, z "najeto" ženo: skoraj nobenih skrbi. Edina skrb: da štroma zmanjka in da bo pivo toplo :lol:
BlueSky
Uporabniški avatar
panter
Poročnik bojne ladje
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a panter » Če Jun 24, 2010 14:30

Kaj pa če bi dal oddušnik za rezervar na zunanjo stran sedeža? Če imaš možnost ga zveži na cevko in potem naredi vijugo z cevko da voda (kondenz v cevi) ne more not, konec cevke pa pripneš na oddušnik (par evrov v navtični trgovini). Pa maš zadevo rešeno. Bencin hlapi v zrak in pod sedežm ni nič hlapov. Prav tako pa ti zrak tudi črpa preko oddušnika med delovanjem motorja.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jun 24, 2010 14:31

Kaj naj pa naredim, cevi za bencin ne morem vlečt iz premca

Lahko po dvojnem dnu gredo prav elegantno, pa še teža v premcu poskrbi da čoln manj "kima".
Snorček
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Snorček » Če Jun 24, 2010 20:35

Kak pa maš un RF rezervoar Cibro? Jest mam dva 22L tanka pod zicem na Novomarju 450, pa bi mel rajš spredi Rf tank, ker mam velik črpalk okrog..Zamenjaš :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov