Merc 5,7 Izpušno koleno

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

alesc
Poddesetnik
Kraj: 03

Merc 5,7 Izpušno koleno

OdgovorNapisal/-a alesc » Sr Nov 03, 2010 21:45

Pozdravljeni, opazil sem da sta izpušna kolena (vsaj eden) že porozna in se pri delovanju pojavljajo kaljice in mehurčki na površini. Kje bi lahko ugodno dobil nova kolena (14801A1) mislim da je to prava kataloška saj imam "3" riserje".
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Nov 03, 2010 23:20

Če so kolena tako pri koncu, da ti na zunanji strani prihaja do mehurčkov... :shock: :shock: :shock:
Kakšni so potem kolektorji in pa riserji??? Menjaj obvezno še riserje (kocke), kolektorje pa očisti in po potrebni menjaj.

Za zamenjavo pa sta dve opciji. Prva je original, dobiš pri Yucca v LJ, druga pa kitajski ponaredki, ki se dobijo v Trstu... Razlika v ceni ni velika in se ti bistveno bolj splača vzeti originalne...
bostjan9
Admiral

KOLEKTORJI

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Nov 19, 2010 09:36

Lahko pa naročiš izpuhe pri AS - Alešu Seliškarju v LJ,...tam pod Šmarno goro.... pa boš lahko čez mesec dni ladjo šenkal komu, ko ti bo mašina šla u K...c.

Za vse dobra novica...tisti , ki jih je Aleš Seliškar po domače "nategnil" se že zbiramo, za vložitev skupne tožbe, če pa je še kdo kje, naj me kontaktira.

l.p.
bostjan9
Admiral

IZPUHI

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Nov 24, 2010 22:26

V Motomarinu v Trstu imajo poceni originale in še cenejše ponaredke, ki so prav tako dobri...ti vse razložijo, če greš tja, ali po telefonu, ali po el. pošti.

l.p. B..
zlatko83
Admiral

Re: IZPUHI

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Nov 25, 2010 18:44

bostjan9 napisal/-a:V Motomarinu v Trstu imajo poceni originale in še cenejše ponaredke, ki so prav tako dobri...ti vse razložijo, če greš tja, ali po telefonu, ali po el. pošti.

l.p. B..

Mislim, da imajo v Motomarine Osco samo za šestake, za osmake pa samo original, tako je vsaj bilo pred par leti
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

Re: IZPUHI

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Če Nov 25, 2010 20:59

Zlatko83 pravi :
Mislim, da imajo v Motomarine Osco samo za šestake, za osmake pa samo original, tako je vsaj bilo pred par leti[/quote]

Jaz sem letos junija menjal komplet na 5.7 V 8 in nabavil Osco v Lotos Marine, ki je narocil in dobavil iz Motomarina.
Tako da imajo Osco tudi za V-8.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
elcapitano
Višji štabni praporščak

izpuh

OdgovorNapisal/-a elcapitano » Sr Dec 15, 2010 10:19

Poglej to stran http://www.trickettmarineproducts.co.uk ... folds.html, kjer imajo za večino motorjev nadomestne dele. Zakaj bi plačeval za original, če vidiš, da se ti je tako ali tako izstrošil, poleg tega pa večino delov za Mercruiser in Volvo delajo drugi kooperanti (mogoče danes tudi iz Kitajske ). Jaz sem pri njih nabavil izpušno koleno za Volvo diesel za 220eur s poštnino vred DHL, res da kopijo iz kitajske, ampak odlitek je odlitek in ima 3 letno garancijo. Če bi nabavil original, bi me stalo v Trstu pa 460eur.lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov