mercruiser 1.7td

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Po Apr 25, 2011 09:24

Jaz imam mano marine samo je novejsi motor(2.0)in se segreje do 80 st.celzija
alce
Štabni vodnik
Kraj: Podnanos

OdgovorNapisal/-a alce » To Apr 26, 2011 07:35

Pri temperatri sem malo pretiraval, pride tam od 90 - 100 stopinj (200- 220 fahrenheit-ov). No učjrjaj smo bili v 6 - ih odraslih na čolnu in sem bil kar malo razočaran. Nisem mogel izglisirati, res je da je bila masa bolj odzadaj ampak vseeno moralo it boljše.

Nevem ali je kaj z motorjem narobe, čolna več kot na 8milj nisem niti mučil, ker je bila vse ostalo muka za motor in gretje...

Ali je bila že preobremenitev, malo več ljudi gor. Res nevem kako bi šlo z malo prtljage v 4 - ih na dopust.
alce
Štabni vodnik
Kraj: Podnanos

OdgovorNapisal/-a alce » Sr Apr 27, 2011 22:21

Končno obetavnejše novice!
Zamenjal sem propeler in dal na čoln originalnega, motor je čisto drugače zadihal. :) Lepo na lahko se zavrti in čoln je zletel na 23 milj (3 odarsli, 200l nafte. 50l vode). Ne dela od zadaj vala kot bi šel trajekt, mislim pa da je bila glavna greška na propelerju, temp. je pa tudi malo padla ni pa še prav prepričljiva.

Naslednji koraki pa bojo čiščenje izmenjevalca in menjava temp. tipala, če bo potrebno.
MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Če Apr 28, 2011 18:51

Pozdravljeni,
da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj nadaljeval.

Govora je bilo glede temperature vstopnega zraka motorja.
Jaz sedaj imam izoliran motorni prostor. V delu ( krma ),kjer se nahaja turbina, in vse ostalo na ne
V prostor imam speljano cev za prezračevanje.
Na motorju pa športni filter.

kaj menite vi če bi cev povezal na avtomobilsko škatlo za filter zraka, ter seveda tudi filter uporabil, in njega na motor. Tako da bi športni filter odpadel.
Škatlo pa bi postavil tako da bi napravil sifon in se izognil morebitnim kaplicam morja.
Namreč turbina ko sesa zrak je preglasna in moteča.
S tem bi se verjetno izognil glasnosti turbine in verjetno pridobil kaki kw.

LP
Marko

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov