Yamaha 28a izguba moči
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Evo včeraj sem snel motor in ga odprl in moram povedat da nisem naredil napake, saj sem našel kup drugih napak, prvo je bilo da so bili kanali za hlajenje tako oksidirani od slane vode, da pravilnega hlajenja tako ali tako nebi bilo, 30 let obratovanja je tudi pustilo sledi na ležajih na glavni gredi in batni obročki so bili zelo obrabljeni. Tako da imam namen zravnati glavo, pohonati celindre na prvo ali drugo brušenje, zamenjati ležaje na glavni gredi, zamenjati oba bata in batne obročke. glavna gred je v odličnem stanju brez zračnosti. Mi lahko kdo svetuje kje bi se najbolj ugodno dobili bati, sem klical na delta team krško in so cene kar visoke.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
-
deserteagle
- Kapitan fregate
semeringi so vsi kot novi, saj imajo znotraj prevleko proti obrabi in ni nobenih znakov obrabljenosti, ležaji se lahko vzamejo klasični skf in se v klasične zavrta luknja za kelico, ki preprečuje vrtenje ležaja, drugače so mi pa naračunali za vse komplet bate obročke in tesnila + termostat nekje 200€, kar pa ni tako drastičen strošek z mojega vidika, da se motorja nebi splačalo obnoviti. Tudi na takšno okvaro lahko naletiš če vzameš drug rabljen motor.
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
+ to da te bojo semeringi v intercom-u al pa kje prišli 8 eur vse skupaj
Morm pa povedat da se tak motor splača obnovit ker veš da bo pol zanesljivo delal še vrsto let ne pa ti novi ko po 10 letih začne vsa plastika pokat in podobne zadeve.
Če znaš šraufat kar je videt da znaš le pogumno naprej z generalko!
Semeringe obvezno, so tudi najmanjsi strosek. Ce so original predragi poklices v tenga in ti naredijo kakrsne zelis. Vzames kak Viton pa bo za zmeraj!
Bom spet malo pofilozofiral in dal za primerjavo dirkalne 2taktarje...
Tam uporabljamo silikonske, ker so najmehkejsi in temperaturno zelo obstojni. Semering z dvema urama dirkanja pripomore, da je motor sibkejsi za okoli 5%.
Puscanje semeringa privede celo do tega, da motor nikakor ni mozno pravilno nastaviti, da ne dela, kot bi moralo, se zaganja, na nizjih obratih hudo pomankanje moci. Na colnu in ostalih 2taktarjih za "domaco" uporabo upad moci za recimo 10% ni moč zaznati, teoretično gledano pa to pomeni 10% večjo porabo!
Tam uporabljamo silikonske, ker so najmehkejsi in temperaturno zelo obstojni. Semering z dvema urama dirkanja pripomore, da je motor sibkejsi za okoli 5%.
Puscanje semeringa privede celo do tega, da motor nikakor ni mozno pravilno nastaviti, da ne dela, kot bi moralo, se zaganja, na nizjih obratih hudo pomankanje moci. Na colnu in ostalih 2taktarjih za "domaco" uporabo upad moci za recimo 10% ni moč zaznati, teoretično gledano pa to pomeni 10% večjo porabo!
mamaMicka napisal/-a:Semeringe obvezno, so tudi najmanjsi strosek. Ce so original predragi poklices v tenga in ti naredijo kakrsne zelis. Vzames kak Viton pa bo za zmeraj!
Se popolnoma strinjam semeringi so zelo pomembni za pravilno delovanje motorja, tudi ta motor je imel vse semeringe po drsni površini prevlečene z vitonom, zato ni na nobenem semeringu znaka obrabljenosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov