Spust čolna- samo izkušnje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Spust čolna- samo izkušnje

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Sep 04, 2020 13:55

Rudo prikolice daš na tla in zadaj podložiš čoln na sredini ali ob straneh kolikor in kakor pač gre in da je stabilno, po tem rudo prikolice s tistim vinta koleščkom dvigneš po potrebi rudo podstaviš in spet dvigneš dokler čoln ne stoji samo še zadaj na tistem s čimer si ga podložil in spredaj na gredlju, po tem ob straneh z dvema letvama ali pa še raje špirovcema podpreš čoln pod odbojno gumo tako da ne more levo desno, obtežiš rudo s svojo težo in prikolico potegneš ven, ko si že čisto pri koncu s prikolico, nekdo podpre čoln še spredaj takrat spet malo dvigneš rudo da se čoln usede še spredaj. Za nazaj obratni proces.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Pe Sep 04, 2020 14:36

Torej sem imel že idejo da bi prikolico dvignil z dvigalko potem podložil čoln in spet spustil prikolico, čoln pa bi ostal na klocnih,..ampak hudič čoln je ožji od prikole in če ga podložim potem prikole ne morem ven odpeljat hm,.....
Torej dvigalo bi bilo idealna rešitev ali pajek s tem da prinesem svoje trakove, tako sem na Hrevaškem videl da operirajo čolne s pajkom,....
Uporabniški avatar
ferlit
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ferlit » Pe Sep 04, 2020 14:52

Poznaš kakšnega mehanika?
Že na forumu sem zasledil da je nekdo na podoben način dvignil čoln. Bi z gurtnama povezal levo in desno stan dvostebernega dvigala, dvignil čoln z gurtnami da odpelješ priolico ven, zamenjaš prikolico in spustiš dvigalo- s čolnom na prikolico.
Mogoče je bedarija, le razmišljam :D
Z glavo je rekla svinja pa svinjak podrla.
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Pe Sep 04, 2020 14:57

hvala vsem za odgovore, sem našel Marina KP , 4-5 m čoln, 1 dvig=48 eur.
lep dan še naprej.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost