Gorki napisal/-a: SR 290: Si uporabil pri infuziji tkanino, ki je malenkostno stabilizirana na eni strani, da se ti vzorec ne podre? Kakšno debelino folije si uporabil, da je površina v nulo ravna? Obrobo ti drži samo lepilo na herex-u, ali pa ima obroba utor, da cel sendvič malenkostno sede not?
Da, uporabil sem tisto R&G fiksirano tkanino.
Miza in delovni pult sta izdelana na stekleni plošči, čez laminat pa abrajza..., ker z zadnje strani ni treba super finiša. Karbon je zadaj le zato, da se plata ne krivi ob temperaturnih razlikah. Karbon ima negativno, steklo pa pozitivno diletacijo in se hudo stepeta med sabo.
Pri vratih kopalnice sem malce bolj zakompliciral. Transparentni del sem dal na steklo, naložil vso strukturo in z zadnje strani pokril z gladko, ravno planko (delovni pult za kuhinjo), na katero sem prej našprical gel coat. Vse skupaj sem dal pod vakum, smolo not in drugi dan obrezal... Vrata so z zunanje strani karbon-look, z notranje pa enako bela kot ostali deli kopalnice.
Obroba je z epoxijem nalepljena direkt na herex, ampak na gornji strani ima utor, da nekaj lesa sede še čez laminat. Vrata kopalnice sploh nimajo obrober, temveč le malce zabrušen herex in v ta utor sem nanesel črno pigmentiran kit, ki sem ga potem obrusil, ter malce spoliral.
V živo izgleda drugače. Na fotografiji je težko zajet globinski vzorec karbona.
Na teh izdelkih smo se učili, pri "seriji" pa bomo uporabili "gel-coat" z lastnostmi zelo podobnimi Lexanu.