Čiščenje noge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
nemo napisal/-a:Naprodaj je v Merkurju ali pa v trgovini"Barve , laki" Porim v prvem hangarju predno prides v Marino Portoroz. To je tehnicna 13% solna kislina za ciscenje podvodnih delov bark npr. osovin, propelerjev ali flapov.
v merkurju sem kupil solno kislino, vendar je 19%. ali bo to kaj narobe. na embalaži še piše da razjeda večino kovin, beton, itd... bojim se da nisem kupil prave..da mi ne bo razjedlo barve in potem začelo grizt še nogo...
Veritas et Aequitas
aha, ok dobro pol, hvala. koliko pa jo porabiš za celo nogo, kar cel liter, ali po občutku oz. kolk je gor teh polžev?
poškodbe mislim da nimam nobene, razen na propelerju, ker sem zadnjič na Rabu malo po mivki zaril, ker sem narobe precenil globino.je zlo mal po robovih oškrabana barva. ali to lahko kar pošpricam z kako barvo ki je za avtomobile oz. kako hitro sušečo?
hvala za nasvet
aha pa še to,kaj pa potem z tisto kislino ki jo bom mel v vedru oz. ko bom spiral. ali lahko kar prosto teče, ker je pač tolk strupena, da ne bi preveč onesnaževal?kam naj jo vlijem...
lp
e
poškodbe mislim da nimam nobene, razen na propelerju, ker sem zadnjič na Rabu malo po mivki zaril, ker sem narobe precenil globino.je zlo mal po robovih oškrabana barva. ali to lahko kar pošpricam z kako barvo ki je za avtomobile oz. kako hitro sušečo?
hvala za nasvet
aha pa še to,kaj pa potem z tisto kislino ki jo bom mel v vedru oz. ko bom spiral. ali lahko kar prosto teče, ker je pač tolk strupena, da ne bi preveč onesnaževal?kam naj jo vlijem...
lp
e
Veritas et Aequitas
Tisto vedro mirno postavi nad kaksen odtok, kjer bos delal in noter vtakni cev z vodo, razredcena ima zelo malo ucinka. Sicer v danasnjih casih to ni eco-pravilno, vendar v vseh marinah ta ista razredcena kislina prosto odteka po ciscenju v morje, pa so po marinah se vedno ribe.Sploh pa je Cilit bang ravno tako strupen, pa gre v odtok!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov