VM motor- turbopolnilnik

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Jan 13, 2015 15:54

mM,

do kolk visokih pa? 140 tisoč obratov je tako ali tako 100 procentov več kot jih v avtu kadarkoli doživi, 280k jih pa ne prebav, ker se razleti vse skup.

Pri teh zadevah je tako, da ko enkrat presežeš obrate za katere so lopatice izračunane, če materijal zdrži, pride do slipa, po domače, začne se vrtet v lastnem zračnem ležaju...v vakuumu.

sem iz dirkaških vod, pa mi ni treba pravljic poslušat da ma rallye avto pa višje obrate na turbin. kaj ima potem tudi kompresijo višjo? 20:1 za bencin, za E100 pa 50:1?

fizika je za vse ista. Sploh pa dizl turbino vrtet pa nakladat strankam, da je to pomembno...to je isto kot bi vulkanizer centriral gume na ekvivalent 300 km/h.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jan 13, 2015 16:11

Študiram da bi mu še ženski jezik poslal balansirat,kaki tko nesramno opleta.. :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jan 14, 2015 19:43

kredibilnost pri MM je kot nedolžnost pri Pameli Anderson...izgubljena pred davnimi davnimi leti... ;)
Nazadnje spremenil Tex, dne Če Jan 15, 2015 08:27, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Jan 15, 2015 08:22

kr3mn1 napisal/-a:h beji nikoli več, nateg za nategom. Isto pri klimah.

Tudi mene ne vidijo več :evil:
Dobro so me nateg...
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 15, 2015 14:32

kr3mn1 napisal/-a:mM,

do kolk visokih pa? 140 tisoč obratov je tako ali tako 100 procentov več kot jih v avtu kadarkoli doživi, 280k jih pa ne prebav, ker se razleti vse skup.

Pri teh zadevah je tako, da ko enkrat presežeš obrate za katere so lopatice izračunane, če materijal zdrži, pride do slipa, po domače, začne se vrtet v lastnem zračnem ležaju...v vakuumu.

sem iz dirkaških vod, pa mi ni treba pravljic poslušat da ma rallye avto pa višje obrate na turbin. kaj ima potem tudi kompresijo višjo? 20:1 za bencin, za E100 pa 50:1?

fizika je za vse ista. Sploh pa dizl turbino vrtet pa nakladat strankam, da je to pomembno...to je isto kot bi vulkanizer centriral gume na ekvivalent 300 km/h.

Če nebi iskal samo nekoga za spotaknit se vanj bi dobro prebral, da sem napisal, da za daily car to nima prav velikega smisla. Čeprav osnova fizike veli, da ima bolje centriran element manjše izgube. Manjše izgube pa so boljši izkoristek. In jaz bom za enak denar vedno izbral boljše, pa tudi če je samo na papirju.
Rally avtomobile sem omenil izključno zaradi referenc in to ni izmišljotina, ker, ko ima poln dvorišče jih vidiš iz ceste. Nekdo, ki pa to dela pa verjetno ima nekaj pojma o tem... Če imaš pojm imaš tudi izkušnje itd...

Pa ker imaš ti izkušnje mi prosim povej kako se dvigne tlak turbine pri starih turbinah brez variabilnih lopatic??

Skoda, da nimam vec izpisov narejenih v nekaj dneh razmika od beje in od tega iz Lasc. Oba izpisa sta bila v toleranci, vendar eden je bila skoraj ravna crta...

Primerjanje centriranja gume z turbino pa kaze na tvoje neznanje.
Skupno jim je samo ime in popolnoma nic drugega.

Ja in tudi gume bi lahko centrirali pri visji hitrosti. Pridi k meni po gumo za prikolico, ki pri 80 trese za popizdit pa jo lahko centriraš kakor želiš pa bo na mašini kazala 0 - 0 pri 80 bo pa tresla.

Sploh pa mi ni treba nikogar zagovarjati. Pritrdil sem Polancu, ker je bil zadovoljen. Jaz tudi. Ker sem iz tistih koncev bi se negativna reklama takoj slišala. Pa vsaj jaz se nikogar nisem slišal, da bi ga nategnil. Finančno pa lahko vsak sam preveri kje je ceneje. Jaz sem bil pri njemu nazadnje pred dobrim letom in je v obeh pogledih zmagal. Bil tudi pri beji, turbina še danes dela, vendar pa že od obnove precej tuli.
Če tudi ti rihtaš turbine in smo te užažili ker te ne poznamo se opravičujem. Predstavi svoje delo in boš verjetno hitro dobil kako stranko.

Pa ne si vse tako zelo jemati k srcu!

@Tex raje ne govori o kredibilnosti, ker si ne želiš o tem razpravljati z mano! Vidim, da si spet malo opogumil in se ne drzis niti sam tega, kar si mi pisaril po ZS. Resno. Pusti me na miru, ker ti nič nočem. Ne vzeti, dati pa tudi ne več!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Jan 15, 2015 16:46

nimam časa v tem trenutku da bi ti vse odpisal, bomo enkrat nekje ob pivu do konca, samo eno vprašanje do takrat - ti veš kaj počne variator pri variabilni turbini?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Jan 15, 2015 18:10

Turbo Medja v Trzinu.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Jan 15, 2015 19:42

kr3mn1 napisal/-a:nimam časa v tem trenutku da bi ti vse odpisal, bomo enkrat nekje ob pivu do konca, samo eno vprašanje do takrat - ti veš kaj počne variator pri variabilni turbini?

Saj si mislil aktuator?
https://vodovod-rh.si/
PAG
Višji štabni praporščak
Kraj: Ljubljana-PAG-PAG

OdgovorNapisal/-a PAG » To Feb 17, 2015 11:18

Bizjan zg.Pirnice
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Feb 17, 2015 11:56

kr3mn1 napisal/-a:nimam časa v tem trenutku da bi ti vse odpisal, bomo enkrat nekje ob pivu do konca, samo eno vprašanje do takrat - ti veš kaj počne variator pri variabilni turbini?

Aktuator dela tole: https://www.youtube.com/watch?v=CbdY1rymBJg
Variator, hmm????

Kdo je na strani

Po forumu brska: krop in 2 gosta