Alternator volvo penta
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
NOVI FOSIL napisal/-a::shock:
Mato.
Zanimiv podatek. Namreč sam sem večkrat pri Baylinerju ugotavljal na ta način alternator. Prav tako sem neštetokrat odklopil akomulator na delujočem izvenkrmnem motorju Yamaha in nikoli ni bilo težav. Res pa je da Volvo motorje ne poznam.
Žall je tako da alternator mora imet neko breme da normalno deluje. Tako je tudi pri avtomobilih.
Mato 
mato napisal/-a:NOVI FOSIL napisal/-a::shock:
Mato.
Zanimiv podatek. Namreč sam sem večkrat pri Baylinerju ugotavljal na ta način alternator. Prav tako sem neštetokrat odklopil akomulator na delujočem izvenkrmnem motorju Yamaha in nikoli ni bilo težav. Res pa je da Volvo motorje ne poznam.
Žall je tako da alternator mora imet neko breme da normalno deluje. Tako je tudi pri avtomobilih.
Drži.
S čem merite napetost? Dajte najprej preveriti napetost z ustreznim inštrumentom, kajti tisti vgrajeni merilci lahko kažejo do določene mere narobe.
https://vodovod-rh.si/
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Če mu preko trafota polni 14V potem bi rekel da kaže normalno. Je pa res da digitalni voltmeter pokaže bolj natančno. Kar se tiče bremena( akumulatorja) je pa tako. Imamo 2 vrsti alternatorjev Eni potrebujejo za vzbujanje akumulator. Drugi pa imajo lastno napajanje in akumulatorja ne potrebujejo. Regler je tisti ki mora uravnavati izhodno napetost. Če za par sekund odklopiš klemo po mojem mnenju ne bo nobene škode.
Če bi jaz isprobaval bi najprej odklopil + žico na alternatorju in bi pomeril napetost na alternatorju.
Če imaš dizla se lahko zgodi tudi to da so ogrevalne svečke stalno vklopljene in zato ne fila na polno.
Vsekakor mora to stvar pregledat strokovnjak.
Ker je bilo glavno vprašanje ali lahko nadaljuje z dopustom je moj odgovor, da če mu bo polnilo z 12.9V.
ZA zmerit altenator niti ne rabiš odklapljati. Če meriš direktno na altenatorju je praviloma napetost zelo realna...
Jaz sem kupil tester za akumulator, starter in altenator. Tokovne klesca na kabel pri altenatorju ostale kleme na aku in vsaj pri avtomobilu je razlike skoraj 1V.
Ne morem pa posodit instrumenta, ker sem ga poslal nazaj... Crknil del ekrana(moja napaka, pustil na soncu).
Jaz sem kupil tester za akumulator, starter in altenator. Tokovne klesca na kabel pri altenatorju ostale kleme na aku in vsaj pri avtomobilu je razlike skoraj 1V.
Ne morem pa posodit instrumenta, ker sem ga poslal nazaj... Crknil del ekrana(moja napaka, pustil na soncu).
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Je tako kot si reku. Tudi sam sem to predlagal. Za enega ki se ne spozna je ta poseg preveč
Drugače pa tester alternatorja tudi obstaja, tak z bremenom.
Potemtkem rabiš na dopust celo delavnico.
Je pa zlato pravilo, da se na vodo ne odpravljaj brez rezervnega motorja, ki ima tudi alternator za polnjenje baterij, rezervni akomulator, kanta bencina, kanta vode in kanta pira pa ne bo panike na vodi.
NOVI FOSIL napisal/-a::)
Če imaš dizla se lahko zgodi tudi to da so ogrevalne svečke stalno vklopljene in zato ne fila na polno.
Sej ne bi rad preveč razpredal samo... NOVI FOSIL rauem da hočeš pomagat, samo imam občutek, da si blazen vonabi mehaničar... nekaj postov gor ti je zonzi napisal, da ima volvo penta 5.7 gxi in če bi vsaj poguglal bi videl, da je motor bencinc... sepravi da kar malo nasplošno tolčeš z "nasveti"... če misliš da veš, in ne VEŠ, potem je bolje da ne svetuješ, saj lahko komu narediš s svojo željo po pomoči tudi precejšnjo škodo...
zonzi
dokler ti V meter ko vžgeš motor kaže več kot kadar motor ne laufa alternator dela, je pa res da je tale tvoja napetost precej nizka, zato ba na tvojem mestu mirno nadaljeval dopust, po sezoni, če ne bo prej roknilo vse skupaj, pa obnovil alternator...
LP vsem in mirno morje
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Res je Matejc imam samo splošno znanje.
To kar sem napisal za žarilne svečke se tudi dogaja. Res ne v konkretnem primeru, prav pa pride nekomu s podobnim primerom, če ga bo imel. Zato so moji odgovori bolj splošni. Kje je si bil pred 4 dnevi da bi svetoval zonziju kaj narediti z dopustom
Kot pa sam veš je večina vprašanj in tudi odgovorov splošna saj se na daljavo reši zelo malo stvari. Včasih nekdo ki ve 100% odgovor, odgovori prepozno tako kot ti.
Če bi vsi upoštevali tvoj nasvet, da ogovarja samo strokovnjak ki 100% vse ve bi bilo v vsaki temo samo 2 posta. Vprašanje in odgovor. Žal ni tako. Veliko je ugibanj, flancanj, zafrkancije itd.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 9 gostov