kr3mn1 napisal/-a:jaz bi ti prisel pomagat, samo Sem na Pagu...
Pag upam da dosežem naslednji teden

kr3mn1 napisal/-a:vedno se stela tako, najprej faze (to pri tebi je izkljuceno) potem gorivo, na koncu vzig. Ce Sem prav videl v manualu, se pri GSu nastavi predvzig na 0 (pri elektronskem vbrizgu pa na 8 pred ZMT). to naceloma ni noben Problem naredit.
Glede goriva si še nisem na čistem Roberth pravi, da ga zaliva, Habibi pravi, da je uplinjač naštelan. Vem da je še na strani vijak za bogatost mešanice pa ga zaenkrat pustim raje pri miru.
Po manualu, ki ga ne najdem, naj bi bilo, da je 10stopinj predužiga, ampak v pravem manualu je le za 86 in 89 oktansko gorivo
stran 109
https://www.scribd.com/doc/19686746/Wor ... t-and-Fuelkr3mn1 napisal/-a:Stvar je v tem, ce ni pravilna vzmet ti bo predvzig skakal levo desno, odvisno kak fedr bo gor. Ce bo premalo, ne bos imel moci pa velko porabo.
Fedri so narejeni po naročilu, naj bi bili pa iste moči in dimenzije kot originalni celi, ki sem ga prinesel s sabo. Trenutno sicer imam moč in velikoo porabo... kaj misliš, da še vedno niso fedri o.k? Sicer vse lepo laufa in dela oz se premika ven in not.
kr3mn1 napisal/-a:ce bo preohlapno, ti bo klenkal, takoj ko bo malce vec obratov. obstaja tud varijanta za prvo pomoc, da ga fiksiras (da je fiksnen brez fedra) in nastavis vec predvziga. Sicer bos imel potem prosti tek pri 2500 obratih, zato se bo pa "normalno" peljal brez klenkanja. Max. moci ne bos dosegal.
Zgleda, da si se pravilno opredelil, da je to preohlapno in moram preveriti še to, čeprav sem mislil, da je adakta... namreč klenka 2000-3000 potem ne več.
Še najraje bi iz kakega starega frtajlerja vzel dva fedra pa bi bil mir al pa kr ceu frtajler...
kr3mn1 napisal/-a:Ti je original fedr pocil ali odgnil? Drugace se da tako vzmet lepo izmerit. na eno stran vpnes navpicno fedr, pomeris dolzino vijacnice, na kontra stran pa das primerno uzet in izmeris raztezek. na tolko cm tolko raztezka, lahko pogledas se premer zice in premer spirale. to bi moralo bit dovolj da ti naredijo enako vzmet. seveda ne smes preterat z utezjo, da ne bos pretegnil fedra.
Original feder je prerustal in našel sem jih kar nekaj, ki se ukvarjajo s fedri, nekateri celo delajo fedre ampak ni bilo uspeha da bi se šli dva fedra nardit. Potem sem našel neko nemško firmo, zmerili smo to kar praviš le da premer spirale ni enak, zmerjeno pa je z newtonmetrom koliko raztezka pri kakšni sili in je bilo enako. Še najbolj me skrbi, da originalno oba fedra nista popolnoma enaka, ne najdem pa nobene specifikacije v katerih modelih so enaki in v katerih pride en močnejši in drug šibkejši...
Končno pa sogovornik, ki ve o čemu govorim, ker večina fantazira o temu, da je to notr elektronika in mehanizem in nikoli niso ne razdrli pa so "pametni".
Maš mogoče idejo kje iskati kak star frtajler?