ne gre čez 3100 obratov

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 19, 2017 10:38

kr3mn1 napisal/-a:ne mi zamert, ampak daj enega mehanika ki ima stetoskop in stroboskop na coln da ti to porihta, preden kak bat dobi luknjo. to ni kar malo levo desno pa fedr gor pa dol.

Ma kje pa bi ti zameru, ampak mel sem že dva, ki sta s stroboskopom to naštelala pa sta pol to zanemarla in kar tako malo levo desno probala. Seveda dokler je biu mrzu je to še nekako funkcioniralo... potem pa sva se z RobertomH to lotila po domače z veliko boljšim izplenom. Ostaja samo še finale in ja sam sem toliko teoretika, da se mi zdi da bi to moral nekdo by the book poštimat, motor namreč je tiptop in generalno by the book poštiman in obnovljen, le na suhem smo vsi spregledali ta mali feder, ki je bil počen pa potem pod obremenitvijo ni opravljal funkcije.

Če pa ma kdo koga, ki bi ta vikend to zanesljivo poštimal v Novigradu, ga bom zelo vesel. Lokalcev je zmanjkalo :)
Wellcraft 2600 Martinique
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jul 19, 2017 11:13

jaz bi ti prisel pomagat, samo Sem na Pagu...

vedno se stela tako, najprej faze (to pri tebi je izkljuceno) potem gorivo, na koncu vzig. Ce Sem prav videl v manualu, se pri GSu nastavi predvzig na 0 (pri elektronskem vbrizgu pa na 8 pred ZMT). to naceloma ni noben Problem naredit.

Stvar je v tem, ce ni pravilna vzmet ti bo predvzig skakal levo desno, odvisno kak fedr bo gor. Ce bo premalo, ne bos imel moci pa velko porabo.

ce bo preohlapno, ti bo klenkal, takoj ko bo malce vec obratov. obstaja tud varijanta za prvo pomoc, da ga fiksiras (da je fiksnen brez fedra) in nastavis vec predvziga. Sicer bos imel potem prosti tek pri 2500 obratih, zato se bo pa "normalno" peljal brez klenkanja. Max. moci ne bos dosegal.

Ti je original fedr pocil ali odgnil? Drugace se da tako vzmet lepo izmerit. na eno stran vpnes navpicno fedr, pomeris dolzino vijacnice, na kontra stran pa das primerno uzet in izmeris raztezek. na tolko cm tolko raztezka, lahko pogledas se premer zice in premer spirale. to bi moralo bit dovolj da ti naredijo enako vzmet. seveda ne smes preterat z utezjo, da ne bos pretegnil fedra.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 19, 2017 11:38

kr3mn1 napisal/-a:jaz bi ti prisel pomagat, samo Sem na Pagu...

Pag upam da dosežem naslednji teden :)

kr3mn1 napisal/-a:vedno se stela tako, najprej faze (to pri tebi je izkljuceno) potem gorivo, na koncu vzig. Ce Sem prav videl v manualu, se pri GSu nastavi predvzig na 0 (pri elektronskem vbrizgu pa na 8 pred ZMT). to naceloma ni noben Problem naredit.

Glede goriva si še nisem na čistem Roberth pravi, da ga zaliva, Habibi pravi, da je uplinjač naštelan. Vem da je še na strani vijak za bogatost mešanice pa ga zaenkrat pustim raje pri miru.
Po manualu, ki ga ne najdem, naj bi bilo, da je 10stopinj predužiga, ampak v pravem manualu je le za 86 in 89 oktansko gorivo
stran 109
https://www.scribd.com/doc/19686746/Wor ... t-and-Fuel

kr3mn1 napisal/-a:Stvar je v tem, ce ni pravilna vzmet ti bo predvzig skakal levo desno, odvisno kak fedr bo gor. Ce bo premalo, ne bos imel moci pa velko porabo.

Fedri so narejeni po naročilu, naj bi bili pa iste moči in dimenzije kot originalni celi, ki sem ga prinesel s sabo. Trenutno sicer imam moč in velikoo porabo... kaj misliš, da še vedno niso fedri o.k? Sicer vse lepo laufa in dela oz se premika ven in not.

kr3mn1 napisal/-a:ce bo preohlapno, ti bo klenkal, takoj ko bo malce vec obratov. obstaja tud varijanta za prvo pomoc, da ga fiksiras (da je fiksnen brez fedra) in nastavis vec predvziga. Sicer bos imel potem prosti tek pri 2500 obratih, zato se bo pa "normalno" peljal brez klenkanja. Max. moci ne bos dosegal.

Zgleda, da si se pravilno opredelil, da je to preohlapno in moram preveriti še to, čeprav sem mislil, da je adakta... namreč klenka 2000-3000 potem ne več.
Še najraje bi iz kakega starega frtajlerja vzel dva fedra pa bi bil mir al pa kr ceu frtajler...

kr3mn1 napisal/-a:Ti je original fedr pocil ali odgnil? Drugace se da tako vzmet lepo izmerit. na eno stran vpnes navpicno fedr, pomeris dolzino vijacnice, na kontra stran pa das primerno uzet in izmeris raztezek. na tolko cm tolko raztezka, lahko pogledas se premer zice in premer spirale. to bi moralo bit dovolj da ti naredijo enako vzmet. seveda ne smes preterat z utezjo, da ne bos pretegnil fedra.

Original feder je prerustal in našel sem jih kar nekaj, ki se ukvarjajo s fedri, nekateri celo delajo fedre ampak ni bilo uspeha da bi se šli dva fedra nardit. Potem sem našel neko nemško firmo, zmerili smo to kar praviš le da premer spirale ni enak, zmerjeno pa je z newtonmetrom koliko raztezka pri kakšni sili in je bilo enako. Še najbolj me skrbi, da originalno oba fedra nista popolnoma enaka, ne najdem pa nobene specifikacije v katerih modelih so enaki in v katerih pride en močnejši in drug šibkejši...

Končno pa sogovornik, ki ve o čemu govorim, ker večina fantazira o temu, da je to notr elektronika in mehanizem in nikoli niso ne razdrli pa so "pametni".

Maš mogoče idejo kje iskati kak star frtajler?
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Jul 19, 2017 11:55

No. 1 napisal/-a:Končno pa sogovornik, ki ve o čemu govorim, ker večina fantazira o temu, da je to notr elektronika in mehanizem in nikoli niso ne razdrli pa so "pametni".

Ni ravno lepo, da tiste, ki so ti želeli pomagati ožigosaš, da "fantazirajo" in so "pametni" :idea:
Zakaj potem sploh sprašuješ :?:
Morda je še kdo bil pripravljen kaj napisati, pa zaradi tega nebo :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jul 19, 2017 12:11

ce je frtajler na fedr, nima lih kake elektronike, max ce ima elektronski Pick-up (kak hallov sensor ali max. opticnnega)

Tistale tabela je zato, da preveris s stroboskopom ce lepo dela vzig pri razlicnih obratih. Pri ugasnjenem motorju nastavi na 0, ker takoj ko zacne Regulator delat, ti bo predvzig skakal gor in dol skupaj z nihanjem obratov.

mora pa bit, kot receno, najprej gorivo postelano, potem zakljucis z predvzigom. Da je vsa moc in velika poraba nekaj ne stima,ker se ti dve zadevi naceloma izkljucujeta. Zalit Motor naceloma nima moci. Ce bi tendiral v smer da je presuh, razvija max moc, samo takrat se greje ko hudic.

upam da resis cimprej zagato, drugace pa potem na Pagu lahko pogledava pod pokrov, jaz Sem tu do 07.08.

pa eno zastavico prnes seboj!

:)
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 19, 2017 13:04

kr3mn1 napisal/-a:ce je frtajler na fedr, nima lih kake elektronike, max ce ima elektronski Pick-up (kak hallov sensor ali max. opticnnega)

Se zelo strinjam

kr3mn1 napisal/-a:Tistale tabela je zato, da preveris s stroboskopom ce lepo dela vzig pri razlicnih obratih. Pri ugasnjenem motorju nastavi na 0, ker takoj ko zacne Regulator delat, ti bo predvzig skakal gor in dol skupaj z nihanjem obratov.

Ampak verjetno bi morala obstajati še kakšna za 95 oktanov? Tole nobenga z lampo nisem mogel nahecat, da bi preveril še na višjih obratih ker dejansko lahko samo tako preverim če so fedri pravi oz. delajo pravilno.
Kako je pa s tem preverejanjem pri višjih obratih glede na obremenitev in brez nje? Namreč v leru je vse krasno že ves čas, super zvok in vse, obremenitev pa spremeni vse

kr3mn1 napisal/-a:mora pa bit, kot receno, najprej gorivo postelano, potem zakljucis z predvzigom. Da je vsa moc in velika poraba nekaj ne stima,ker se ti dve zadevi naceloma izkljucujeta. Zalit Motor naceloma nima moci. Ce bi tendiral v smer da je presuh, razvija max moc, samo takrat se greje ko hudic.

O gorivu pojma nimam... lahko to malo opišeš, kaj misliš za poštelano?
Porabo merim z merilcem pretoka od garmina in imam posnetek stare porabe pred to zmešnjavo pa je sedaj res dvojna, temperatura je o.k sem vse večkrat pomeril z laserskim merilcem

kr3mn1 napisal/-a:upam da resis cimprej zagato, drugace pa potem na Pagu lahko pogledava pod pokrov, jaz Sem tu do 07.08.

Al mora laufat da pridem do tja :) Probam najti kak star frtajler ampak to je utopija tkole na hitro, mogoče bo treba dopust preložit, mogoče pa ne s čolnom... :twisted:
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Jul 19, 2017 16:01

No. 1 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:ce je frtajler na fedr, nima lih kake elektronike, max ce ima elektronski Pick-up (kak hallov sensor ali max. opticnnega)

Se zelo strinjam

kr3mn1 napisal/-a:Tistale tabela je zato, da preveris s stroboskopom ce lepo dela vzig pri razlicnih obratih. Pri ugasnjenem motorju nastavi na 0, ker takoj ko zacne Regulator delat, ti bo predvzig skakal gor in dol skupaj z nihanjem obratov.

Ampak verjetno bi morala obstajati še kakšna za 95 oktanov? Tole nobenga z lampo nisem mogel nahecat, da bi preveril še na višjih obratih ker dejansko lahko samo tako preverim če so fedri pravi oz. delajo pravilno.
Kako je pa s tem preverejanjem pri višjih obratih glede na obremenitev in brez nje? Namreč v leru je vse krasno že ves čas, super zvok in vse, obremenitev pa spremeni vse

kr3mn1 napisal/-a:mora pa bit, kot receno, najprej gorivo postelano, potem zakljucis z predvzigom. Da je vsa moc in velika poraba nekaj ne stima,ker se ti dve zadevi naceloma izkljucujeta. Zalit Motor naceloma nima moci. Ce bi tendiral v smer da je presuh, razvija max moc, samo takrat se greje ko hudic.

O gorivu pojma nimam... lahko to malo opišeš, kaj misliš za poštelano?
Porabo merim z merilcem pretoka od garmina in imam posnetek stare porabe pred to zmešnjavo pa je sedaj res dvojna, temperatura je o.k sem vse večkrat pomeril z laserskim merilcem

kr3mn1 napisal/-a:upam da resis cimprej zagato, drugace pa potem na Pagu lahko pogledava pod pokrov, jaz Sem tu do 07.08.

Al mora laufat da pridem do tja :) Probam najti kak star frtajler ampak to je utopija tkole na hitro, mogoče bo treba dopust preložit, mogoče pa ne s čolnom... :twisted:

uplinjace se naceloma stela na sondo, ena nastavitev je zrak in bencin za prosti tek (loputa zaprta) druga pa je nastavitev v delovnem obmocju. zdej kar neki vrtet z izvijacem na motorju je larifari, razen ce se res majstr zastop in bo tiscal nos v rizer da bo vohal izpuhe.

tabela za 95 oktanov je lahko za njihovih 89, ker kaj velik visje ne bos sel z predvzigom. 35 je nekje max za 95/98 bencin, sploh za motorje ki imajo velik kubature in samo po 2 ventila na cilinder nima smisla iskat visokih obratov. to se pravi da bi nastavil 12 stopinj na nuli, pa bi imel zgoraj 35. samo to je sprehod po meji, sploh ce nisi 100% Vase.

smem vprasat kaj je z ostalimi v tej temi? sam do Raba sm sel tankat pa nazaj, pa se kr ene 5 modelov z nule skrega tu..
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Jul 20, 2017 08:15

kr3mn1 napisal/-a:uplinjace se naceloma stela na sondo, ena nastavitev je zrak in bencin za prosti tek (loputa zaprta) druga pa je nastavitev v delovnem obmocju. zdej kar neki vrtet z izvijacem na motorju je larifari, razen ce se res majstr zastop in bo tiscal nos v rizer da bo vohal izpuhe.

Ups, za to sondo pa jst prvič slišm in še nkol vidu dol po servisih, moj mojstr je to štelu na občutek.. pa vedno so vsi neki na občutek, prvič res slišim za sondo.
Kam pa daš to sondo in kaj dejansko meri?
Mam občutek, ko bom lokalce dol gnjavil me bodo poslali nekam s sondo kot so me že poslali s stroboskopom, to se nastavi na občutek sej ni vesoljska ladija, jst pa bi res rad mel ornk-tiptop, pa smo ™...

kr3mn1 napisal/-a:tabela za 95 oktanov je lahko za njihovih 89, ker kaj velik visje ne bos sel z predvzigom. 35 je nekje max za 95/98 bencin, sploh za motorje ki imajo velik kubature in samo po 2 ventila na cilinder nima smisla iskat visokih obratov. to se pravi da bi nastavil 12 stopinj na nuli, pa bi imel zgoraj 35. samo to je sprehod po meji, sploh ce nisi 100% Vase.

Ja sej men se je zdel neverjetno če bi vzel enak korak kakor majo o 85 do 89.. dejansko se sam vozim v območju do 3000 ali 3100 obratov, bom probal natuhtat kaj bo najbolj racionalno za čoln, ker kruzer ni za neko divjanje pa tudi pri srcu mi ni in ni potrebno. Zaenkrat so vsi na rekla kazala imeli pente se nastavljajo na 10 stopinj na nuli in to je to, kak glas je bil še za 8, ampak pol se greš pa pelat pa še nmal premakneš, da se dobr sliši, pa smo spet pr posluhu 8)

kr3mn1 napisal/-a:smem vprasat kaj je z ostalimi v tej temi? sam do Raba sm sel tankat pa nazaj, pa se kr ene 5 modelov z nule skrega tu..

Je že vse lepo napisano kaj je z ostalimi, prou lep citat bi se prlegu pa se zna nekdo še ponovno oglasit in smetit.
Vmes bi se zahvalil vsem, ki ste me na PM in se Vam ne zdi pisati z nekaterimi javno, kot rečeno zato forum precej izgublja.
Med vsemi stiki pa je zmagal Franc iz Šentjurja-Štor, možakar je direkten in po telefonu je našel rabljen frtajler, dal pametno ceno in sm se vsedu v avto in mahnil na štajersko. Z možakarjem sva rekla par besed in ogromno ve, ogromno ma tam, ogromno nardi... same pohvale.

Očistil sem nekaj rje, razmastil, našprical s krovnom, da gre še dol kar mora, pa zgleda lepo in na občutek se mi res ti pravi originalni fedri zdijo trši kot ti s katerimi sem jaz probal rešiti. Jutri vse narazen in skupaj z novim, pa naštelat in ma da dela, pol pa pridem res do Paga kr3mn1 ;)
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Jul 20, 2017 10:10

No. 1 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:uplinjace se naceloma stela na sondo, ena nastavitev je zrak in bencin za prosti tek (loputa zaprta) druga pa je nastavitev v delovnem obmocju. zdej kar neki vrtet z izvijacem na motorju je larifari, razen ce se res majstr zastop in bo tiscal nos v rizer da bo vohal izpuhe.

Ups, za to sondo pa jst prvič slišm in še nkol vidu dol po servisih, moj mojstr je to štelu na občutek.. pa vedno so vsi neki na občutek, prvič res slišim za sondo.
Kam pa daš to sondo in kaj dejansko meri?
Mam občutek, ko bom lokalce dol gnjavil me bodo poslali nekam s sondo kot so me že poslali s stroboskopom, to se nastavi na občutek sej ni vesoljska ladija, jst pa bi res rad mel ornk-tiptop, pa smo ™...

kr3mn1 napisal/-a:tabela za 95 oktanov je lahko za njihovih 89, ker kaj velik visje ne bos sel z predvzigom. 35 je nekje max za 95/98 bencin, sploh za motorje ki imajo velik kubature in samo po 2 ventila na cilinder nima smisla iskat visokih obratov. to se pravi da bi nastavil 12 stopinj na nuli, pa bi imel zgoraj 35. samo to je sprehod po meji, sploh ce nisi 100% Vase.

Ja sej men se je zdel neverjetno če bi vzel enak korak kakor majo o 85 do 89.. dejansko se sam vozim v območju do 3000 ali 3100 obratov, bom probal natuhtat kaj bo najbolj racionalno za čoln, ker kruzer ni za neko divjanje pa tudi pri srcu mi ni in ni potrebno. Zaenkrat so vsi na rekla kazala imeli pente se nastavljajo na 10 stopinj na nuli in to je to, kak glas je bil še za 8, ampak pol se greš pa pelat pa še nmal premakneš, da se dobr sliši, pa smo spet pr posluhu 8)

kr3mn1 napisal/-a:smem vprasat kaj je z ostalimi v tej temi? sam do Raba sm sel tankat pa nazaj, pa se kr ene 5 modelov z nule skrega tu..

Je že vse lepo napisano kaj je z ostalimi, prou lep citat bi se prlegu pa se zna nekdo še ponovno oglasit in smetit.
Vmes bi se zahvalil vsem, ki ste me na PM in se Vam ne zdi pisati z nekaterimi javno, kot rečeno zato forum precej izgublja.
Med vsemi stiki pa je zmagal Franc iz Šentjurja-Štor, možakar je direkten in po telefonu je našel rabljen frtajler, dal pametno ceno in sm se vsedu v avto in mahnil na štajersko. Z možakarjem sva rekla par besed in ogromno ve, ogromno ma tam, ogromno nardi... same pohvale.

Očistil sem nekaj rje, razmastil, našprical s krovnom, da gre še dol kar mora, pa zgleda lepo in na občutek se mi res ti pravi originalni fedri zdijo trši kot ti s katerimi sem jaz probal rešiti. Jutri vse narazen in skupaj z novim, pa naštelat in ma da dela, pol pa pridem res do Paga kr3mn1 ;)

lepo da se tvoja odiseja bliza koncu in dopust priblizuje. Stvar je v tem, da se razen skropilnice za drevje ki je na lamotu 4, nic ne nastavlja na obcutek, se najmanj pa Motor ki ima skoraj 6000 kubikov! jaz bi jih u pm steral.

Pri mono vplinjacu (ena loputa za normalno delovanje, sekundarno tu zanemarimo) stelas ti, kot Sem ze napisal, Standgas in delovno obmocje, s sondo pa gledas lambdo (mora imet nekje priklop v izpuhu, ker v vodo je ne bos tisal) - katera ti pove, kako suh ali moker je motor. Pred tem si nastavil vzig na 0 (frgazar) ali na 8 (el. vbrizg). nastavis vplinjac, se enkrat po potrebi naredis korekcijo na vzigu in to je to. Stroboskop naceloma rabis samo za kontrolo, ker imajo vsi oznacene faze kam se nastavlja.

Da so motorji na notranje izgorevanje lahko efektivni, je preteklo XY let in veliko tuhtanja. In ne - mal na posluh, mal na oko. Ce bi tako delal v fabrikah in servisih (resnih) bi se danes vozili parne stroje.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Pe Jul 21, 2017 15:15

kr3mn1 napisal/-a:

lepo da se tvoja odiseja bliza koncu in dopust priblizuje. Stvar je v tem, da se razen skropilnice za drevje ki je na lamotu 4, nic ne nastavlja na obcutek, se najmanj pa Motor ki ima skoraj 6000 kubikov! jaz bi jih u pm steral.

Pri mono vplinjacu (ena loputa za normalno delovanje, sekundarno tu zanemarimo) stelas ti, kot Sem ze napisal, Standgas in delovno obmocje, s sondo pa gledas lambdo (mora imet nekje priklop v izpuhu, ker v vodo je ne bos tisal) - katera ti pove, kako suh ali moker je motor. Pred tem si nastavil vzig na 0 (frgazar) ali na 8 (el. vbrizg). nastavis vplinjac, se enkrat po potrebi naredis korekcijo na vzigu in to je to. Stroboskop naceloma rabis samo za kontrolo, ker imajo vsi oznacene faze kam se nastavlja.

Da so motorji na notranje izgorevanje lahko efektivni, je preteklo XY let in veliko tuhtanja. In ne - mal na posluh, mal na oko. Ce bi tako delal v fabrikah in servisih (resnih) bi se danes vozili parne stroje.

Evo zrihtano, seveda "na oko", sem sprašval pa so mi rekl da nimam ferarija in naj ne kompliciram, da tko še nkol nbenmu niso rihtal in niti ne bojo ker ni potrebe...

Zamenjal sem ohišje z drugim in s pravimi vzmetmi, seveda sem prej očistil s ferosanom, očistil še z crownom, potem namazal in prestavil stikalo, zmeril z lističem razmak 0,2mm, nastavil na enako kot je bilo do sedaj in šel en krog. Seveda je klenkalo... prestavil sem nazaj, vseskupaj za kak centimeter in zdej dela k urca na sluh in na vožnjo... poraba se po merilcu pretoka suče ™ med 25 in 35uro
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 26, 2017 08:55

Ne vem če je na oko dost dobro, vsaj meni se poraba zdi velika. Volvo penta 5.7 gs, 250 konju in 8m kruzer. Npr novigrad-losinj je 66 milj, 3 dobre urce neto in se drgnjenje not in vn je 4 urce; pa je šlo 151 litrov. Konstantna vožnja na 3100 obratih in 20,5 vozlov po skor cist mirnem morju
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Jul 26, 2017 09:55

Čaki, niste nastavljali s podtlaki, lambdo, stroboskopi, žiroskopi, bioenergijo, dobrimi mislimi, wudu sranjem, .....

Tvoja poraba (po mnenju nekoga, ki nima pojma) je kombinacija povečane teže in spremenjenega težišča, malo zalite mešanice in bržkone še kakšne malenkosti.

Tu lahko vidiš kakšna poraba na h bi bila pri tebi normalna (res je 300 KM, je pa "ejnšpric", kar bi se naj kompenziralo.
http://www.boat-fuel-economy.com/new/vo ... -hp-l.html

Po svečkah se je videlo, da je nastavljeno "burning rich". Ali se kaj da nastavljati delovno šobo ne vem, veš da se s fergijem nismo ukvarjali. Ko je fergi zdihan, se kupi drugi in amen (ali pa obnoviš s kitom za obnovo).

Porabo boš lahko nekaj zmanjšal, ampak ob trenutni konfiguraciji lahko pozabiš na porabe pod 1.8 l/miljo. Če je pa naložen pa je tudi 2 l/miljo skoraj minimum. (Razen s supedruper propi od Sea raya tri feet-e daljšega od tvojega, prej napisanimi nastavitvami nečesa, kar se bržkone ne da resno nastavljat pri obremenitvi glisiranja, .....).

Tiste preostale 3 - 4 dl pa lahko zrihtaš na tri načine:
Nov fergi
Kit za obnovo
S čaranjem pri nastavitvah, kjer poizkušaš kompenzirati odstopanja zaradi zdihanih šob (za to pa si že prejel ponudbe)

Zapisano po učinkovitosti od najbolj do najmanj.

PS
Ko prek venturja letijo kapljice, ne more biti dobro!
https://vodovod-rh.si/
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 26, 2017 10:33

Ampak frgazer je obnovljen v celoti s kitom, menda ja ne more bit slabše kot je blo, pa generalno in totalno obnovljen motor.

Spremenjeno je dejansko platforma in fleksi teak, pa na podnu mam tardecga. Iste gate in drugo vino pa manj hrane mam letos na barki, pa smo bli lani na 1,8/miljo; letos 2,5... menda ga ja ne 'žre' tolk platforma, teak pa rdec af ;)

Očitno je potrebn čaranja z nastavitvam, ker o kterihkol šobah že govoriš-so pr men nove
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Sr Jul 26, 2017 11:00

"Numero uno"-zelo,zelo dobra stvar pri tebi je,da imaš čoln. In to točno tega,ki ga imaš.
Ker-če bi imel kakega drugega,brez napak(takega tako ni),ti v Novigradu in na dopustu ne bi imel kaj delat. A ženo še kdaj pa kdaj po ta zadnji užgeš?
Tako da-zadovoljen bodi,da je tako,če ne bi bil živi dolgcajt v NG. Pa brez zamere. :lol:
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 26, 2017 15:28

nac napisal/-a:"Numero uno"-zelo,zelo dobra stvar pri tebi je,da imaš čoln. In to točno tega,ki ga imaš.
Ker-če bi imel kakega drugega,brez napak(takega tako ni),ti v Novigradu in na dopustu ne bi imel kaj delat. A ženo še kdaj pa kdaj po ta zadnji užgeš?
Tako da-zadovoljen bodi,da je tako,če ne bi bil živi dolgcajt v NG. Pa brez zamere. :lol:

Hehe, kake zamere se za pivo dam... sej zaenkrat lepo plujem... v marini Kremik so bli u ibr prjazni a lampe nimajo dab preveru v kakih kotih zivim in vrtim masinco.
Po tazadnji pa vsako rozico rade volje užgem, samo ni ravno pomladi...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov