Swim platform poličke
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Swim platform poličke
Če je orng polica poliesterska z malo več plastmi mate in par plastmi rowinga ne rabi nobene podpore, se bo prej vse ostalo potgalo. 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kalup-negativ narediš iz iverala (iverica z folijo) in lesonita ali tanke MDF plošče- oboje dobiš pri katerem koli lokalnem mizarju kot odpadek. Seveda moraš narediti kalup za levo in desno stran (pazi ko boš delal kalup, da bo kot stranice proti zrcalu pravilen)
Ko imaš kalup izdelan lepo zaokroži vogale, najbolje z poliester kitom in fino obrusi tako da bo kalup res gladek. Ne pozabi pred lameliranjem pemazati z ločilnim sredstvom in spolirati površino. Nato pa naneseš GEL COAT in po nekaj časa ko začne trditi lamiliraš najprej z mato nato pa izmenično tkanina -mata tkanina do željene debeline. Modro je na spodnji strani vstaviti kakšno kotno ojačitev med plasti , tako zmanjšaš težo in ojačiš vse skupaj. Pa veliko uspeha.
Ko imaš kalup izdelan lepo zaokroži vogale, najbolje z poliester kitom in fino obrusi tako da bo kalup res gladek. Ne pozabi pred lameliranjem pemazati z ločilnim sredstvom in spolirati površino. Nato pa naneseš GEL COAT in po nekaj časa ko začne trditi lamiliraš najprej z mato nato pa izmenično tkanina -mata tkanina do željene debeline. Modro je na spodnji strani vstaviti kakšno kotno ojačitev med plasti , tako zmanjšaš težo in ojačiš vse skupaj. Pa veliko uspeha.
Kjer je volja tam je pot
Hvala, točno take vrste napotke sem imel v mislih.
Kaj veš kako se imenuje gel coat in ločilno sredstvo in kje se kupi to robo?
Kaj pa postopek, ki ga opisujejo v tistem linku, ki sem ga prilepil prej, kjer narediš pozitiv, ga dobro spoliraš iz njega negativ pol pa laminiraš.
Kaj veš kako se imenuje gel coat in ločilno sredstvo in kje se kupi to robo?
Kaj pa postopek, ki ga opisujejo v tistem linku, ki sem ga prilepil prej, kjer narediš pozitiv, ga dobro spoliraš iz njega negativ pol pa laminiraš.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
Daki
Kot je rekel že Habibi, kontakiraj Pale-ta.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta