Dokončanje marinizacije Mercedes 300 D

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

iztok321
Praporščak
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a iztok321 » Če Dec 24, 2009 23:29

Lep pozdrav.S tem čolnom bojo pa mal problemi po moji logoki.Ta čoln je zelo težek pa ma malo površino dna za to težo.To bojo ti mercedesi mogli kar delat drugače boš mel buldožer.Če še nisi tako daleč s projektom prodaj mercedese za kako barkačo pa daj čolnu dostojanstvo nazaj.
ICI
bora2
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a bora2 » Ne Dec 27, 2009 16:49

sam sem mariniziral MB 2.5 TD . Lahko pridem pogledat in ti kaj svetujem.
lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Dec 27, 2009 17:18

frikmusic napisal/-a:
uri1 napisal/-a:Ja na nek način se!
Sem hotel od tebe kupit tistega Mercruiserja, če se spomniš.

Še vedno ga lahko kupiš. :D

Kateri mercruiser je ?
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Ne Dec 27, 2009 20:17

Tex napisal/-a:
frikmusic napisal/-a:
uri1 napisal/-a:Ja na nek način se!
Sem hotel od tebe kupit tistega Mercruiserja, če se spomniš.

Še vedno ga lahko kupiš. :D

Kateri mercruiser je ?[/quot]

4,3 205km komplet samo brez pete
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Ne Dec 27, 2009 20:19

bora2 napisal/-a:sam sem mariniziral MB 2.5 TD . Lahko pridem pogledat in ti kaj svetujem.
lp

Kontaktiraj prosim na zs pa greva pogledat.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Jan 20, 2010 14:51

Takole pa zgledajo moji motorji MB 300D in ispušni kolektorji zraven motorjev pa sta še izmenjevalca :oops:

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Jan 20, 2010 18:33

Uhhh... ne vem če se takšen projekt splača, razen če delaš to za dušo... Strošek motorjev + predelave + vsi živci zaradi problemov po moje nikakor ne odtehta razlike v ceni porabljenega goriva. Da ne govorimo o tem, da je vprašanje razmerja zobnikov v zgornjem delu menjalnika (dizli delajo na drugačnih obratih kot V6 bencinci), pa pitch in velikost propelerja, pa coupling in vsa inštalacija...

Vglavnem, sam sem zagovornik "klasike" - vržeš noter to kar je dobro preizkušeno in gasa! Če je premalo konjev, povečaš to "klasiko"; komur je strošek prevelik pač ne more imeti tako velikega čolna ;)

Ampak še enkrat, moje mnenje - vsak ima pravico poskusiti ;) Za dušo bi pa sam raje probal enkrat kakega tunanega 8.2 (ali pa 2, še raje pa 3) v kakšnem fountainu :P :P :P

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Jan 20, 2010 21:21

ss9940 napisal/-a:Uhhh... ne vem če se takšen projekt splača, razen če delaš to za dušo... Strošek motorjev + predelave + vsi živci zaradi problemov po moje nikakor ne odtehta razlike v ceni porabljenega goriva. Da ne govorimo o tem, da je vprašanje razmerja zobnikov v zgornjem delu menjalnika (dizli delajo na drugačnih obratih kot V6 bencinci), pa pitch in velikost propelerja, pa coupling in vsa inštalacija...

Vglavnem, sam sem zagovornik "klasike" - vržeš noter to kar je dobro preizkušeno in gasa! Če je premalo konjev, povečaš to "klasiko"; komur je strošek prevelik pač ne more imeti tako velikega čolna ;)

Ampak še enkrat, moje mnenje - vsak ima pravico poskusiti ;) Za dušo bi pa sam raje probal enkrat kakega tunanega 8.2 (ali pa 2, še raje pa 3) v kakšnem fountainu :P :P :P

LP

SS

Zadeva je malo drugačna kot jo vidi mogoče kdo drug.
Pred časom sem imel z tem čolnom nesrečo "eksplozijo" z popolnoma novimi motorji eden še sploh ni bil prižgan. Seveda motorji niso bili nič krivi midva z mehanikom pa sva preživela po nevem kakšni sreči z samo ožganimi kocinami in lasmi. Tako da je padla odločitev da damo motorje ki bi bili sigurni ne samo varčni in nikakor več bencinarjev ker potem žena ne stopi več na čoln. Vemo da bencin in barka :oops: nista lih najboljša prijatelja.

Tako da so novi bencinarji naprodaj marinizirajo pa se MB .
bora2
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a bora2 » Sr Jan 20, 2010 21:34

Mislim da ni noben problem glede obratov in pete, ker se ta motor z lahkoto zavrti preko 4000 obratov.
na zs je moja številka.
lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Jan 20, 2010 21:45

Hehe če bi moja rekla da ne bo stopla več na barko če bojo bencinari not bi jo vprašal če obljubi da bo res tako :D :D :D Hec na stran, že dostikrat sem pisal da bencinarji niso hec in po statistiki jih gre 30-50 na leto v USA pogledat v višave zaradi bencinskih eksplozij... Zanimivo bi bilo zvedet koliko je tega na HR ;)

Kakorkoli že, sam VEDNO vklapljam blowerje na barki pred zagonom (včasih tudi takrat ko ne glisiram), prav tako pa imam instaliranega "vohača" bencinskih hlapov ki ponori če slučajno zavoha kake derivate v kaluži oz. motornem prostoru. Ko prebiram take poste, sem tudi vedno bolj zagovornik da se naj uporabljajo "US COAST GUARD CERTIFIED" oz. navtične električne komponente na barki, ki so ščitene pred iskrenjem (štarter, alternator, vžigalne komponente itd), razen če se želite znebiti žene :twisted: Večina bo rekla da se itaq ne more nič zgoditi ampak če si ti tisti izmed 100.000 ki se ti to zgodi, garantirano več nikoli ne boš montiral noter štarterja od wartburga ker itaq paše ;)

Je pa kolega pred par leti imel nenormalno srečo: ko mu je crknil čoln, sploh ni pogledal v motorni prostor ampak je "verglal" dokler ni crknila baterija... Ko sem prišel do čolna, je bila kaluža POLNA ČISTEGA BENCINA, tako da se lahko bogu zahvali da se res ni kaj zgodilo (z 2 otrokoma). Drugemu kolegu je na 26ki spustil tank in je bencin poplavil kabino, tako da prigod ne manjka...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 21, 2010 22:21

O ja, tudi enemu na forumu je spustil tank, pa je bila kaljuža polna bencina... Se bo sam javil... :wink:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Jan 22, 2010 10:05

Pozdravljeni
Meni je pa bencinc zagorel,potem sem pa vgradil motor od mercedesa 240 diesel 74 km, na peto alfa ena .hlajenega z morsko vodo .Delovalo je odlično ,Naredil sem pa z vodo hlajene auspuhe ,kaj bi tudi tebi priporočal da ispušne cevi še enkrat oblečeš,da se bo okoli ispuha pretakala voda.
Če te kaj zanima se javi .
S tem motorjem smo tudi smučali.
lp
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Jan 22, 2010 10:58

Pozdravljen Frikmusic
Sedaj ko to vidim slike sem prepričan, da je volumen okoli izpušnih cevi VELIKO premajhen,
da bi izpušni kolektor hladil z sladko vodo. Za mnenje obvezno vprašaj Maura iz Scama.
LP
Nikola Tesla :D
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Pe Jan 22, 2010 12:42

Nikola Tesla napisal/-a:Pozdravljen Frikmusic
Sedaj ko to vidim slike sem prepričan, da je volumen okoli izpušnih cevi VELIKO premajhen,
da bi izpušni kolektor hladil z sladko vodo. Za mnenje obvezno vprašaj Maura iz Scama.
LP
Nikola Tesla :D

Se mi zdelo da bo to nekako tako, upam da se kmalu oglasi mehanik in vidva kako naprej, vsekakor pa bom upošteval nasvete strokovnjakov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov