ANTIFOULING PETE
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Lep pozdrav, sem nov na forumu čeprav že nekaj časa redno spremljam
vaše probleme in težave.Gregor n glede antifaulinga za nogo ti lahko povem
le to da je najboljši antifauling da se čim več vozi, ko pa je sezona končana
pa z barko lepo na kopno. Če pa jo pustiš v vodi potem pa vsaj vsakih
štirinajst dni na morje in vsaj uro in pol glisiranja. Antifauling za trup pa ni
priporočljiv ker baje lahko vsebuje tudi bakrene delce ki prevajajo elektriko.
Se pa po pravici povedano ,na to ne razumem najbolje ker imam z čolni
veliko več drugih problemov in to govorim kar slišim od drugih. Povprašaj še morda v COLOR Medvode če se še kaj ukvarjajo z tem.
vaše probleme in težave.Gregor n glede antifaulinga za nogo ti lahko povem
le to da je najboljši antifauling da se čim več vozi, ko pa je sezona končana
pa z barko lepo na kopno. Če pa jo pustiš v vodi potem pa vsaj vsakih
štirinajst dni na morje in vsaj uro in pol glisiranja. Antifauling za trup pa ni
priporočljiv ker baje lahko vsebuje tudi bakrene delce ki prevajajo elektriko.
Se pa po pravici povedano ,na to ne razumem najbolje ker imam z čolni
veliko več drugih problemov in to govorim kar slišim od drugih. Povprašaj še morda v COLOR Medvode če se še kaj ukvarjajo z tem.
Lep dan in mirno morje.
Hempel's Prop Primer 101 EX - stane 15 eur
Hempel's Prop AF 712EX - stane 24 eur
Hempel's prozorni antifouling za propeler - stane 10 eur
Gleide cruise antifouling nimajo na zalogi,lahko pa ga naročijo.Ceno bodo mi javli po telefonu,takrat jo tudi sporočim.
Gregor.n,zanima me,če boš ga nanašal po vseh delih po peti (manšete,zajle,..),ali le po kovinskih.Zanima me tudi mnenje ostalih,ki nanašate antifouling na peto,kako to počnete.
L.P.
Hempel's Prop AF 712EX - stane 24 eur
Hempel's prozorni antifouling za propeler - stane 10 eur
Gleide cruise antifouling nimajo na zalogi,lahko pa ga naročijo.Ceno bodo mi javli po telefonu,takrat jo tudi sporočim.
Gregor.n,zanima me,če boš ga nanašal po vseh delih po peti (manšete,zajle,..),ali le po kovinskih.Zanima me tudi mnenje ostalih,ki nanašate antifouling na peto,kako to počnete.
L.P.
Fantje, če mislite pacati peto z antifoulingom potem ne barvat manšet in bovdenov in batnic cilindra trima, še posebej pa ne cink protektorjev.
V vsakem primeru se bo še vedno prijemalo gor, samo odstranjevanje bo za spoznanje lažje.
Lp Mitja
ps. tudi jaz jo bom letos namalal, ker tisti sprejčki so en pofl
V vsakem primeru se bo še vedno prijemalo gor, samo odstranjevanje bo za spoznanje lažje.
Lp Mitja
ps. tudi jaz jo bom letos namalal, ker tisti sprejčki so en pofl
Jaz mažem pete z primerjem in AF , kupljenim v Motomarin Italija. Dvakrat z primerjem in 3x z AF za pete, na koncu pa z sprejem pospricam težko dostopne dele. Seveda po letu dni v vodi, zgledajo pete kot morska pošast.
lp
lp
Navtika je kot sedeti na dežju s prelukjnanim dežnim plaščem in metati bankovce po 100 eur v zrak!!
Se strinjam... Lani sem dal na pete AF Veneziani (primer + AF), in zadeva špila do konca sezone... Vso svinjarijo si samo na rahlo obrisal z gobico in je šlo dol... Seveda pa če danes pogledam pete se lahko samo razjočem
Za čez zimo pač noben antifouling ne drži
LP
SS
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
AF na trupu mora biti in to dober. AF na peti??? Ko peto enkrat namažeš zgubi tisto sliko pete, kot je nova. Jaz jo ne bom namazal, kajti po parih letih se prične luščiti in postane peta grda. Sem že videl takšne pete in imaš z njo same probleme. Če jo tudi brez AF čistiš z gobico, ostane peta do oktobra lepa in čista, potem pa čez zimo postane enaka namazanim - zaraščena z brado in školjkami.
Obstaja pa ena zdaeva, ki stane od 1000 do 2300 Eur in je garantirano za vsaj 60% boljša, to pa je
http://www.ultrasonic-antifouling.com/
Sem bral test v reviji Bote, ko so imeli zadevo priklopljeno 6 mesecev. Nabralo se je mikroorganizmov le za odtenek.
LP

Obstaja pa ena zdaeva, ki stane od 1000 do 2300 Eur in je garantirano za vsaj 60% boljša, to pa je
Sem bral test v reviji Bote, ko so imeli zadevo priklopljeno 6 mesecev. Nabralo se je mikroorganizmov le za odtenek.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Novinec napisal/-a:Obstaja pa ena zdaeva, ki stane od 1000 do 2300 Eur in je garantirano za vsaj 60% boljša, to pa je
Zagotovo verjamem, da deluje v severnih morjih, na Jadranu pa sem prepričan, da precej slabše ali pa sploh ne! Podobna zgodba je bila tudi z raznimi "nano" antfoulingi... OK na Danskem, popolnoma zanič na Krku... Preverjeno na lastni koži...
LP
Fantje, jaz mislim da tukaj ne bo nihče odkril tople vode. Še najmanj pa z nano, ultrasonic, speedfire, turbo, kurbo, super, truper marketinškimi imeni za čudodelne premaze ala David Coperfield. Ekološki zakoni so naredili svoje in antifauling ni več to kar je nekoč bil in pa tudi morje je zasvinjano z raznimi mikroorganizmi. Čoln je pač potrebno vsako sezono dvigniti, namazati z antifaulingom (vsak drži vsaj eno sezono) in menjati olje. Peto pa ali popackaš z antifaulingom, natikaš gor vrečko ali pa vsake 14 dni drgneš dol školjke (vsaj poleti) in to je to. Zdaj pa ali namažeš z Hemplom, Nubianom, Internationalom al pa s svinjskim lojem je pa tvoja odločitev. Seveda govorim za barke ki so celo leto v vodi. Žal, takle mamo.
lpg
lpg
https://medisken.si
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Gregor.n., ja kaj se pa jeziš?
Saj se ve, kaj je potrebno narediti, gre le za pete. Ti natikaš vrečke in Piskar je zaradi tebe povečal proizvodnjo
ko pa boš nabavil novo igračko na dve pete, bo naredil novo halo za vrečke
Komaj čakam lepše vreme! z algami ali brez alg!
LP

Saj se ve, kaj je potrebno narediti, gre le za pete. Ti natikaš vrečke in Piskar je zaradi tebe povečal proizvodnjo
Komaj čakam lepše vreme! z algami ali brez alg!
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Izkušnje imam z nano antifoulingom z ultrasonicom pa žal ne, samo se mi zdi, da rezultat že poznam...
Morate vedeti, da je Jadran precej toplo morje, marine pa tudi ponavadi ne premorejo pretirano čiste vode... No in idealna klima za razvoj mikroorganizmov je zagotovjena...
Pri nas v Puntu imamo srečo, da so samo alge, vsake toliko pa se naredi naredi tisto čudo, flek rjave barve apnenčaste sestave. Kakšno ima strokovno ime nimam pojam.
Na srečo pa ni školjkic, pa tistih zoprnih črvičkov...
Morate vedeti, da je Jadran precej toplo morje, marine pa tudi ponavadi ne premorejo pretirano čiste vode... No in idealna klima za razvoj mikroorganizmov je zagotovjena...
Pri nas v Puntu imamo srečo, da so samo alge, vsake toliko pa se naredi naredi tisto čudo, flek rjave barve apnenčaste sestave. Kakšno ima strokovno ime nimam pojam.
Admin prid na drugo stran k nam pa dobiš školjkice hehe....
Jest je pa nč ne mažm, špricam, malam... grem na ene 10 dni mal z gobico počohat pa je.... če pa ne je pa mal usrana.... hja takle mamo, mamo jih radi in na njih uživamo sam za sužnje nas pa ne smejo met...
pol je pa to tko kt je reku gregor.n namalaš z AF!
Pol je pa tko kot je Novinec reku... grda...
Pač mal pucam pa mal bradico s sabo vozm pa je....

Jest je pa nč ne mažm, špricam, malam... grem na ene 10 dni mal z gobico počohat pa je.... če pa ne je pa mal usrana.... hja takle mamo, mamo jih radi in na njih uživamo sam za sužnje nas pa ne smejo met...
pol je pa to tko kt je reku gregor.n namalaš z AF!
Pol je pa tko kot je Novinec reku... grda...
Pač mal pucam pa mal bradico s sabo vozm pa je....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov