tomos 4 prosti tek

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

ribon
Kapitan fregate
Kraj: vrhnika

OdgovorNapisal/-a ribon » Po Jul 14, 2008 21:14

Za moč T4 in T4.5 sem napisal "na pamet" ker sem v službi, prospekti pa so doma.
Izvedenk z različno elektriko pa je polno. Kar so imeli so montirali.

Če ima motor prestavo in prosti tek tek se vidi, samo ne vem kako naj ti to napišem. :(
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Jul 14, 2008 21:23

Tosho napisal/-a:Lahko da, samo spodaj na tisti ploščici piše, da je 4.5 SL :oops: Desno od čoka, kjer naj bi bila tista ročica, je pa samo ena luknja približno fi 1cm. :( A se kje vidi, kje naj bi bila tista ročica znotraj motorja? A je tam kje, kjer je uplinjač?

Če imaš desno od čoka luknjo, potem je bila tam verjetno ročica. Pri uplinjaču bi moral biti nek vzvod, ki je služil omejitvi dodajanja plina v prostem teku, če se ne motim. A je motor črn z belim pokrovom ?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jul 14, 2008 23:14

Če se ne motim , ima 4.5 ročko za ler in pogon ob strani ( prvi modeli so jo imeli). Če ga pogledaš od spredaj, je na levi strani ročka za gas , desno ob strani, nekje na polovici, pa ročico za ler in pogon. Na starih t 4 , kot še ga imam jaz nekje, pa je luknja poleg čoka (praviloma zaprta z gumijastim pokrovčkom) priklop za prenosno luč. Približno kot pri avtomobilih pri vžigalniku za cigarete. Če pa jo imajo tudi 4.5 , pa ne vem.
LP
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Jul 15, 2008 06:56

Prvi modeli 4.5 so imeli ročko sigurno spredaj (tisti z belim pokrovom in črne barve). Priklop za razsvetljavo je bil ponavadi levo, pri ročici za gas.
Tako je tudi pri moji T 4, desno od čoka pri moji ni luknje. Poglejte na sliki, kjer je ena podobna moji štirici

http://www.avto.net/mornar2003/foto/55581/3_big.jpg

in še stari T 4.5. Če bolje pogledate, se desno od čoka -spredaj vidi ročica.

http://img.bolha.com/images/image/_468dfeb0f20f3.jpg

Pa še novejša izvedba, lepo se vidi pretikalna ročica ob strani

http://img.bolha.com/images/image/14119 ... ea9029.jpg
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jul 15, 2008 10:04

Od takrat, ko sem nekaj časa uporabljal T 4.5, je minilo že toliko let, da sem pač mislil, da je ta z ročico za ler in pogon ob strani, prvi model :( .
Ko pa sem videl na sliki sedaj štirico, pa se mi je vrnil spomin na priklop za luč na moji, katera je sicer cela bela(original). Je tudi ob strani.
OK , se opravičujem !
LP
ps: Skleroza (pozabljivost) je fina stvar. Nič ne boli, pa vsaki dan izveš nekaj novega :? .
Tosho
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Tosho » To Jul 15, 2008 21:48

Zgleda, da so prosti tek "ven rukln". Sem podrl motor, pa je noter na osovini, ki gre na propeler pošvasano nekaj, čeprav je očitno, da ne bi smelo biti tako. Verjetno je nekaj zlomilo, in namesto, da bi lepo popravili, so samo pošvasali in s tem ukinili prosti tek... Ja nič, se bomo pa tako vozili... :?
Hvala vsem za trud pri odgovorih!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov