Tomos 4 - Propeler?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ta jadrnica ima verjetno deplasmanski trup, v tem primeru bi z desetko napram štirici pridobil okoli dva vozla,v primeru dveh T 4 pa le okoli enega. Tukaj moraš upoštevati zakon deplasmanskega trupa, ki doseže sorazmerno velike hitrosti že z manjšo močjo, za večje hitrosti (vozel, dva) pa rabiš precej večjo moč (T4:T10, več kot 300 % razlika). Premisli,kaj se ti splača: T4 je lažji, porabi manj, nima pa menjalnika (problem rešiš s T 4.8 ). T10 pa ima večjo moč, porabi več in se bolje obnese v valovitem morju. Je pa tudi precej težji in neroden za prenašanje in snemanje.
Sam bi dal na tako jadrnico T 4.8, če gledamo Tomose.
Sam bi dal na tako jadrnico T 4.8, če gledamo Tomose.
Naj povem da sva z kolegom pred parim in leti dala na beograd sport dva motorja : tomos 4 in yamaha 5 in moram povedati da je šlo ko hudič sigurno hitrejše od tomosa 10. Jaz mislim da je tomos(4, 10, 18) zgodovina in sodi v tehnični muzej Bistro. če samo primerjam yamaho 5 katero sem kupil po tomosu 4 je razlika 200%.
Aja pa še to ko sva imela gor dva motorja je prihajalo do zelo visokih obratov da so zar vijaki leteli dol z motorjev, pa smo imeli spet delo.
l.p. Franci
Aja pa še to ko sva imela gor dva motorja je prihajalo do zelo visokih obratov da so zar vijaki leteli dol z motorjev, pa smo imeli spet delo.
l.p. Franci
Kdaj gremo spet na morje?
velikost rdečega dvokrakega propelerja za t4
Zanima me, če kdo ve ali lahko izmeri velikost rdečega dvokrakega propelerja za t4. Potrebujem premer osi in premer celega propelerja.
Lp
Luka
Lp
Luka
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta