MECRUISER OMC 5,7 V8

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

roman v
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana-Punat

OdgovorNapisal/-a roman v » Če Okt 28, 2010 22:37

Začniva kar pri Rinkerju

Nadaljujeva lahko pri Carverju. Razloži vse podrobnosti da bodo tudi ostali vedeli za kaj gre.
Lep dan in mirno morje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Okt 29, 2010 10:27

Kot vem, si na Rinkerju delal motor, izven sezone, in ga sestavil, oz generalno obnovil ( mag350 ) ter vgradil v plovilo, do začetka sezone.
Do tu je bilo vse korektno.

Motor je sicer vžgal, toda nikoli delal kot se spodobi ! ( ni imel moči, in ni izglisiral)
Ko te je lastnik klical, da odpraviš napako, je bilo nekaj izgovorov, da imaš delo na krku, in tako si prelagal iz tedna v teden. Ko je lastnik popizdil, pa si potihnil, in se nikoli več javil !

Carver, na motorju si zopet delal generalno, 3.7 vse ok, dokler motor ni bil v plovilu, kjer še danes ne dela ! Zopet po parih zmenjenih in zajebanih terminih (ko so te dobili na gsm) si sicer prišel , toda, žal nad motorjem obupal !

Še za enega vem, ko si naredil generalno, 4.3 izplu iz novigrada, in je motor pri svetilniku zropotal, nato pa zahteval plačilo...

Zdi se mi zelo nekorektno, da se lotiš stvari, in je, ko se pojavi problem ne izpelješ do konca...

Morda se motim, bomo slišali še tvojo zgodbo...

Tole sem sicer mislil predebatirati po ZS, toda če hočeš tukaj...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Okt 29, 2010 11:23

Fanta, dajta se malo pomirit, ker vse sigurno ni tako črno in belo.

Roman je zagotovo dober serviser, kar bo zagotovo potrdil tudi kakšen morjeplovec, ki mu barko servisira že 10 ali pa več let... Sigurno se je kdaj tudi kje zmotil, vsak od nas se je, je pa Roman eden tistih, ki se to upa tudi priznati, kar je zagotovo redkost!
Kaj je bilo z dotičnima čolnoma pa jaz osebno nič ne vem. Dajta vidva to raje razčistit privatno, pa potem tukaj samo rezime napišita. :D :wink:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Okt 29, 2010 12:56

Pa ravno ko je zanimivo ratalo, saj sta bila oba na nivoju. :lol: :lol: :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
roman v
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a roman v » Po Nov 01, 2010 23:16

Ja točno tako, popravljal sem ta motor, ni bilo sicer generalno popravilo kot ti navajaš, menjal sem ležaje, batne obročke,verigo z zobniki, uredil izpušne in sesalne ventile, menjal impeler in gumi mehove. Motor sem doma vžgal brez problema in nanj priključil računalnik ki ni pokazal nobenih napak pri delovanju. Ko sem motor montiral v plovilo, nekje v mesecu marcu ali aprilu 2006-2007 sem lastniku takoj rekel da so propelerji precej veliki/pich/ Dogovorila sva se da v kolikor ne bo v redu da me pokliče in bova videla kako naprej.
Res me je poklical nekje okoli 1. maja in reke da čoln ne gre tako kot bi moral iti. Povedl sem mu da sem čez praznike na Krku in da se dobiva takoj po koncu praznikov. Večkrat sem ga klical na mobitel vendar je bil vedno nedosegljiv, po kakih štirinajstih dneh pa mi je telefon odgovoril da ta številka ne obstaja.
Po dveh letih pa me je mehanik od Serđota ko sem delal v Valkaneli vprašal kako sem rešil "sa onim Slovecem od Rinkera"?pravi mi:i mi smo imali probleme sa njim. Povedal mi je da je lastnik kasneje peljal čoln v Červar kjer so mu menjali bencinsko črpalko in ga "imali neko vrme sa lancem in lokutom vezanega za rivo". No kasneje seje vrnil k Serđotu, kjer so mu montirali manjše propelerje in je bil zelo zadovoljenin barko baje tudi prodal. Povem naj še, da sem tega gospodiča videl samo ko mi je pripeljal motor, ko je prinesel rezervne dele in ko je prišel po motor, a ja pa takrat ko sem motor montiral v čoln. Potelefonu pa sva se slišala malo večkrat /10x/, vendar je vedno klical iz druge številke.
Lep dan in mirno morje.
roman v
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a roman v » To Nov 02, 2010 00:14

Za Carverja je pa moja zgodba taka Grega Primožič me je jeseni 2009 klical da mu v levem motorju do 1500 obratov nekaj tolče nato pa če obrate poveča to preneha in da ima občutek kot da tolče ventil. Povedal mi je da je moral menjti izpušni kolektor in da mu je v motor prišla voda vendar da bo pustil preko zime motor pri miru in bova popravljala spomladi.No letos marca pa sva se lotila dela.Ko sem razdrl motor sva videla da je bil tretji bat močno poškovan, na vrhu ga je manjkalo cca 1cm2 in batni obročeh je bil zabit v čelo bata in to je bilo tisto tolčenje. Tudi glava je bila poškodovana še posebno pa sedeži četrtem valju. Glavo je potem dal popraviti v Zagreb ostale rezervne dele pa je prinesel iz Trsta. Motor sem mu sestavil.Ob pibljižno 13 uri mi je povedal da dvigalo v marini dela samo do 15 ure motorja nisem uspel vžgati na suhem. To pa je bila velika napaka kot se je izkazalo kasneje. Ko sem motor vžgal sem ugotovil da četrti cilinder ne dela in to je ravno tisti kjer so menjali sedeže ventilov. Živ sem po*****l, vedar ker je bila ura že pozna sva se dogovorila, da za danes končava in se dobiva en drugi dan. Kosem naslednjič prišel v Červar sem ugotovil da v četrti cilinder ne pride gorivo, zakaj ne vem. Predlagal sem mu da snameva glavo motorja in naj jo odnese nazaj v Zagreb. Pri tem je tudi ostalo.

Pišeš da me ljudje ne morejo dobiti na telefon in da se skrivam. To ne bo držalo imam Slovenski mobitel, kadar pa sem na Hrvaškem pa uporabljam njihovega, res pa je da Hrvaški nima povsod dobrega signala.

Za tisti motor4,3 iz okolice Novigrada mi pa daj kaj več podatkov se ne spomnim da bi kdaj delal generalno tam .

Oprosti ker sem se tako na široko razpisal,vendar meni ni težko je pa res da ni lahko priznati napake.
Lep dan in mirno morje.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Nov 02, 2010 20:56

Sicer se tvoja zgodba delno ujema z mojo, vem ,da je nikoli ne bova uskladila, saj ti svojih napak najverjetneje ne boš priznal, jaz pa jih ne bom dokazal, edino, če se dobimo na srečanju, pa ti pripeljem še lastnika ? ( sicer pravi,da te bo jutri poklical, upam da boš dosegljiv, oz mi lahko pošlješ še HR gsm na ZS če boš slučajno v tujini, pa mu jo bom posredoval )
Sicer ,kar si delal na Rinkerju, se mi zdi kot mala generalna, res je da si izpustil še menjavo bata in vstavljanje puše v motor,morda še kaj, ne vem...
Mi razložiš, zakaj naj bi bili propelerji preveliki, če je plovilo odlično delovalo z njimi leto prej ! ( brez problema izglisiralo, ni imelo lepo potovalno hitrost ) po tvojem servisu pa ni šlo več iz vode !
Tudi ta z telefoni je "lovska" saj ima lastnik še vedno isto številko, kar pa se tiče njegovega klicanja iz večih številk, je popolnoma jasno, saj se na številko,katero si se javil, potem nisi več !
JA Serđo je res imel probleme z čolnom, saj je po tvoji menjavi mehov v plovilo voda kar tekla in pa tudi reševal je probleme "izglisiranja". (ni mu uspelo, ker lastnik ni želel dajati motorja vn in ga razkopavati, saj je še vedno čakal tebe )
Lastnik je nato plovilo res peljal v Červar, KER PLOVILO ŠE VEDNO NI IZGLISIRALO ( tvoja neodpravljena napaka )
kjer je v Fereliju plovilo stalo na suhem doku, 3 tedne, saj je fereli toliko potreboval za menjavo pumpe za nogo pa ne vem ali so kaj delali ali ne ( pač vemo kakšen je njihov tempo ) Ko je lastnik popizdil so porihtali in šli na testno vožnjo, in ni bilo nič bolje !
Zato je lastnik rekel da pač ne bo ničesar plačal ! In se z plovilom normalno odpeljal !
Nobenih "LANCEV in LOKUTOV in ostalih BUČ ni bilo !
No in na koncu se je res vrnil do Serđa in res so montirali manjše propelerje, da je plovilo sploh lahko šlo iz vode.
IN NIKOLI NI BIL ZADOVOLJEN Z BARKO, po tem ko si mu ti "popravljal" motor, in ZATO JO JE PRODAL, ker je obupal !
Aja, pa pozabil sem še na nenormalne detonacije v motorju, oz po domače sekanje nazaj, in vrtenje motorja le do 3000vrt !

Sedaj pa si prosim potegni skupaj vse stroške, ki jih je imel človek z plovilom po tvojem "delu". (SERĐO,FERELLI,SERĐO,dvigi,spusti,propelerji,ure njihovih popravil...)Samo za info, v ferelliju je bil račun 23.000kun !

Se strinjam, da se vsega ne da popravit, se strinjam ,da se včasih kaj zalomi, NE STRINJAM PA SE ,DA SE POTEM TO OPUSTI in SE NE JAVI VEČ !
Nazadnje spremenil Tex, dne Če Nov 04, 2010 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Nov 02, 2010 21:06

Želiš ,da tudi Carverja predebatirava v detajle, ali napišem le da si večino časa gledal na uro, kako boš odšel na krk ?
Carver še vedno ne deluje, in spodobilo bi se ,da bi delo zaključil, ampak ne z stavkom kot si ga...
Najverjetneje še veš kakšnim...( no morda pa si povedal resnico, kar je pa tudi fer :) )
( zato je Serđo đek, ker takoj pravi "ovo ne radimo kod nas... )

Sicer pa potrudili se bomo mi, pa ti sporočili, česar nisi vedel ;)

Dollarjev čoln pa bom izpustil, saj nima smisla, in o tem ne vem vsega zato ne bom pameten, najverjetneje pa je na forumu še kdo, ki lahko pove kaj, tako dobrega, kot slabega, vendar je morda raje "modro tiho"...

Z to temo sem začel zato, ker ljudje dejansko govorijo ,da se te ne dobi več, ko kaj zaserješ... in pa ostanejo jim veliki stroški...
Nočem ti nič slabega, toda malo se zamisli...

lp.Tex
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost