mercury efi 60 4T

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

jankec
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a jankec » Po Mar 07, 2011 14:56

janadino napisal/-a:Ta motor tega nima, tudi vsi novejši motorji tega več nimajo. Ko zadeneš v dno z propelerjem je običajno sranje in propeler krepko faše.

Se ti lepo zahvaljujem za odgovor.

pl jankec
jankec
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a jankec » Ne Mar 22, 2015 05:04

Zdravo

moj motor je sedaj star pet let in ima 210 ur. Zanima me kaj se mora menjati na pet let, a je to jermen (veliki servis kot pri avtu ) ali samo redni servis (olje, filtri .....) in koliko približno stane veliki servis, če je sploh potreben oziroma kdaj je potreben.

lp jankec
Merry fisher 695
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Mar 22, 2015 09:37

Ni tolerirano na 5 let kaj menjati.Je pa čas,da odpreš vodno črpalko in menjaš semeringa pod črpalko,impeler in tesnila,olje v peti(če že nisi prej).Propeler pa le snemi in namaži osovino na kateri je,če tega še nisi nredil,boš verjetno imel malo težav s snemanjem.Tudi jermen,ker je brez napenjalca se bolj trese in razteguje.Treba je snet vstrajnik(magnet),na njem bodi pozoren,ker so na notranji strani magnetki nalepljeni na ohišje le tega.Malo jih pretipej,vsakega posebej,da ni kateri odlepljen,kar se zelo rado zgodi.Če je kateri moraš nazaj zalepit ni isto mesto kot je bil,ali jih daš zapeči.Morajo pa biti točno na istem mestu kot prej,ker niso vsi enaki in če jih ne daš tako,se ti spremeni tudi vžig,pol si pa u riti.Pa priporočam ti ,da kadarkoli vžgeš motor,počakaj malo,da se oljni tlak dvigne, nikoli takoj ne spelji-Nikoli-,ker najraje se dogaja,da zgornji ležaj na ojnici še ne dobi dovolj oljnega tlaka in počasi dobi zračnost in na koncu ti začne nabijat in se sliši kot da je kak ventil razštelan.Posledice-nova gred z ležaji,ker te gredi nimajo brušenja.Drugače pa dober motor.
mašinfirer
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Mar 22, 2015 14:16

Ja na servisu se menja olje v motorju , oljni čistilec in olje v menjalniku. Namaže se os elise in ostale gibljive dele, očisti se bencinski čistilec, pogleda termostat...Na pet let je pa dobro zamenjati jermen in impeler.
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » To Mar 24, 2015 22:45

Jaz ga imam 40\60 pro in sem zelo zadovoljen, do zdaj je bilo vse bp in upam, da bo se zelo dolgo. Tudi poraba ni velika...pac odvisno je od tezke roke. Potovalna nekje med 8 do 10 l. Odvisno koliko nas je na colnu. Servis Jucca, z njimi dobre izkusnje. Evo toliko.
geronsky
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a geronsky » Sr Mar 25, 2015 11:25

Pozdravljeni,
Mene pa zanima, če mogoče kdo ve kako se lahko odpre Mercury F40 EFI (l2006) na 60KM in kakšen je strošek tega.
Hvala.
Damir
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Sr Mar 25, 2015 20:09

Vse je odvisno kakšen motor imaš....če imaš štiri cilindre in 995 cc....potem se zamenja računalnik...strošek 200 do 250 €. Tako je bilo pri meni. Pa dovod zraka se odpre...nekaj v tem smislu.
Uporabniški avatar
borh
Viceadmiral
Kraj: PO

OdgovorNapisal/-a borh » Sr Mar 25, 2015 20:25

darkojakob napisal/-a:Vse je odvisno kakšen motor imaš....če imaš štiri cilindre in 995 cc....potem se zamenja računalnik...strošek 200 do 250 €. Tako je bilo pri meni. Pa dovod zraka se odpre...nekaj v tem smislu.

Imaš ZS :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov