svečke
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nič ne nastavljaj, svečka je taka kot je. edino toplotna vrednost je važna da ti paše.
No pa niso to neka strašma odstopanja v hitrosti. Ne bo ti s pravo svečko letelo kaj bistveno drugače. Je za motor bolje da je prava topl vrednost da se ne vžiga prepozno oz prezgodaj a to so pomoje miljoninke.
LP, G
No pa niso to neka strašma odstopanja v hitrosti. Ne bo ti s pravo svečko letelo kaj bistveno drugače. Je za motor bolje da je prava topl vrednost da se ne vžiga prepozno oz prezgodaj a to so pomoje miljoninke.
LP, G
Pero nova svečka dobi pravi razmak, ko se enkrat segreje, ker se vsi materijali raztezajo in krčijo ob različnih temperaturah. Torej svečko v motor in po npr. parih urah prekontroliraš če je razmak v tistih okvirih kot naj bi bil. Praviloma bi morala biti že sama nastavljena na pravi razmak, drugače pa malo z lističi popraviš sam. Motor s pravo svečko deluje kot bi moral in ne bolje ali hitreje. Za hitrost boš moral vzeti eliso z večjim korakom kot sem ti že napisal, ker 13 je za zelo težka plovila in ne čoln kot je tvoj.
Upam da si po NGK tabeli našel pravo svečko za svoj motor in to je to ostalo pozabi.
Upam da si po NGK tabeli našel pravo svečko za svoj motor in to je to ostalo pozabi.
pero123 napisal/-a:imam vprasanje....do zdej sm mel svecko notr k ma na kon un zakrivljen pimpek k razmak stelas....na servis so mi dali svecke za moj motor od ngk k nima unega pimpeka...a so vredu ali moram po nove ?
Super...zdej ti ne rabi štelat razmaka--HEC
Če je servis pravi so ti dali not tisto svečko, ki jo predpisuje proizvajalec. Kakšen motor imaš in kateri letnik??
Po katalogu iz NGK ti paše svečka: BP8H-N-10
Poskusi še sam najti na srani od Mariner-ja , kjer imaš za izbrat točno tvoj motor po serijski številki in modelu:
http://www.mercruiserparts.com/selectMo ... ype_id=MAR
Poskusi še sam najti na srani od Mariner-ja , kjer imaš za izbrat točno tvoj motor po serijski številki in modelu:
http://www.mercruiserparts.com/selectMo ... ype_id=MAR
Saj ima na linku od NGK in naj notri vpiše podatke od motrja(letnik, moč, cilindri, )in dobi točno svečo. Meni so na Suzuki servisu(kranj) tudi dali svečo z drugo toplotno oznako in ko sem jih vprašal zakaj so rekli da je isto.
Fora je bila pa v tem, da pač niso imeli tiste ki je predpisana. Tolk o teh uradnih servisih.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov