Premaz podvodnega dela-garancija 5 let

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Nov 02, 2010 09:44

Mali brodski,
ne vem ali smo nekateri res bebci ali pa so nekateri tako veliki frajerji? Gre namreč zato, da nas nekdo "nategne" mi pa enostavno rečemo ali napišemo "bom požrl in gremo naprej"! Narobe!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Enkrat se moramo postaviti na svoje noge. Pokliči človeka, ki ti je to delal in mu zagrozi, da ga boš "dal" naprej, če ne poreši zadeve v nulo. Kajti, če ti je dal 5 let garancije, potem zadevo enostavno reklamiraj. Upam samo, da imaš kakršen koli papir ali fotografijo, ko so ti izvajali dela. Vztrajaj, boš videl, da se izplača.

LP
:twisted:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
mali brodski
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mali brodski » To Nov 02, 2010 17:30

Sem bil že 2x pri g.Muršič Rajkotu v Ljutomerju pa ni odziva tako da bom sedaj moral it po sodni poti.Imam slike in priče,pa tudi račun.Mislim pa,da bom moral dobiti tudi kakšno izvedeniško mnenje o tem.Nekaj sem pa še pozabil omenit: govoril mi je da je on to delal 10 let v Nemčiji in da je to nova metoda.Vprašal sem ga zakaj neuporablja prajmerja ali kakšne druge OSNOVNE PODLAGE pa je dejal da se to več nedela. TAKO PA MAM :twisted: L.P.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Nov 02, 2010 17:50

10 let že dela pa je še vedno nova metoda :lol:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Nov 02, 2010 18:17

Če je ta mojster delal kdaj prej te stvari, upam pojest tisti valjar iz pene, kateri mu je kar hitro razpadel, ker ga je poli smola raztopila. Če bi to vsaj enkrat delal, bi vedel da mora uporabljat valjarje za 2K lake in namaze.
Upoštevaj kaj ti je svetoval Novinec, kajti do sedaj si plačal ne malo , čaka pa te, če ne boš vztrajal pri tem "mojstru", kar precej dela in denarja za nakup Ligt Primer-ja, najmanj tri roke, potem pa še tri roke ( odvisno od vrste ) antifavlinga. Enostavno mu postavi čoln pred delavnico, reci naj ga porihta kakor se spodobi, če pa ne zna, pa mora plačat oz. vrnit denar in plačat odstranjevanje tistega packanja. Spomni ga, da imaš napravico v obliki kulice ( se dobi pri Konradu, ni pa draga stvar ) ), z katero točno določiš koliko plasti barve oz. premazov je nanešenih. Ne pozabi, najmanj tri X Primer in AF. To mu reči. Če ne bo hotel nič naredit, niti vrnit denarja, pa poznam zelo prepričljivega možakarja. Sporoči kako se boš odločil, samo ne popusti, razen če imaš preveč denarja :wink: , kar pa nima nihče.
LP
Breza
Kraj: Ljubljana/Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Breza » Sr Nov 03, 2010 17:33

Živjo, sem nov na Morjeplovcu. Dobr te je zaj.. Poliestra ne boš drugače dol spravil kot z rašketo in brusilko. Lavacol ne topi poliestra. O poliestru so ti ostali že vse povedali.Rad bi ti samo svetoval da ko že vse pobrusiš dol ne dajaj nazaj Hempla. Light primer je še kar za par let potem pa moraš zgodbo ponoviti. A.F. od Hempla kot je Mille dinamic (samopolirna)je sranje. Ko jo nanašaš se ti vlečejo laski od katerih si ves od barve, sploh če je bolj vroče. Ko je barka v vodi se je ne smeš dotakniti ker si ves od barve. Če jo hočeš med sezono osvežiti z gobo si prav tako umazan ti in vse naokoli, pa še dol jo zbišeš. Naslednje leto ko daš barko ven pa od brušenja še cel teden težko dihaš. Za isti ali manjši denar dobiš druge barve z katerimi je mnogo prijetneje delati (manj trpi zdravje). Naprimer francoski Nautix ima krasno linijo od preimerja do antifoulinga (Tramontana Ljubljana ) ali pa linija od Jotuna.
Glede Coppercoata (bakreni premaz na bazi epoxya) bi dodal da zelo dobro deluje več let z omejitvijo v vodah južno od savudrije. Za slovensko morje ne deluje oz. se dno obrašča. LP
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Nov 03, 2010 21:43

Mali brodski, Atilone ima zelo prav!
No, jaz osebno še vedno prisegam na Hempla, Light primer (najmanj 2X) in AF 2 do 3 X... maš vsaj za leto (do 2) mir.
Onemu mojstru zapelji čoln kot reklamacijo in naj se slika do naslednje sezone, sicer pa srečno,
Aleš
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Nov 03, 2010 21:54

Breza, verjamem, da ima vsak svoje veselje in želje, vendar prosim ne sili ga , da gre iz dežja pod kap sploh z nekim coppercoatom ker ga spet ne bo spravil dol, oz mu bo padel sam, če trup ne bo dobro pripravljen.

In tukaj na forumu je bilo že ogromno napisanega od AF in ne vem od kje ti ideja de je samopolirni Hempel sranje.
Meni osebno je zelo všeč, vsa svinjarija se sama odplakne, ne rabiš nič drgnit, razen malo po robu, ko ga pa brusiš, če je to sploh potrebno, se je pa treba dobro zaščitit, ker te barve so vse strupene.
Če pa delaš brez maske, imaš pa srečo, da samo težko dihaš.

Hempel se v Jadranu dobro obnese, tako, da mene ne prepričaš drugače, mali brodski pa tudi mislim, da se je v štartu odločil pravilno, tako, da bi jaz v njegovem primeru vso zadevo speskal, saniral, namazal z primerjem in potem AF.
Popolna zmaga :D

Kot sem rekel, vsako tele ima svoj veselje.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Nov 03, 2010 23:41

Ljutomer -> pa mojster na celini za AF in plovila meni že v štartu ne bi štimalo.

Glede ostalega, pa so ti vsi pravilno svetovali.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Če Nov 04, 2010 10:59

Gaso a ti misliš da mi celinci nimamo pojma kar se tiče izdelave in popravil na plovilih.garantiram da bolje kot marsikateri ki živi ob morju.so pa posamezniki izjeme :evil:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Nov 04, 2010 14:44

pale napisal/-a:Gaso a ti misliš da mi celinci nimamo pojma kar se tiče izdelave in popravil na plovilih.garantiram da bolje kot marsikateri ki živi ob morju.so pa posamezniki izjeme :evil:

:wink: :) , desetka. Če pogledam barke domačinov, no ja :oops: , eni še lesene obrobe gor šraufajo z vijaki, pa naj bodo iz RF ali baker, črni madež pride hitro in se širi dol proti vodni liniji. Pravilno je, da se poglobi luknja, vijak poglobiš zaščitiš in z lesenim čepom luknjo zapreš in zaščitiš.
Pa sem celinec, sicer rojen v Kopru , pa vseeno :wink: .
LP
mali brodski
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mali brodski » Če Nov 04, 2010 17:22

Živjo vsem. Prebiram nasvete in malo tudi graje(kar je upravičeno). Res bom najprej vse speskal(voda+pesek) nato pa pustil posušit.Ko bodo temperature dopuščale pa prajmer (3x) nato pa A.F.in vse potrebno.Sedaj ob tej debati mi je dosti bolj jasno o čem gre.Barke ne morem peljat v Ljutomer,saj je v suhi marini-Biograd n.m.Pot bi me nekaj stala a se bojim da mi potem nebi od barke nič OSTALO :lol: ,ko bi spomladi prišel po njo. Mojster pa je baje delal samo z nemškimi produkti in naših ni navajen je zadnja njegova informacija,tako da sedaj čakam na njegov pisni odgovor kakšen neki materijal (KI MU NEUSTREZA) so mu v Helijos-u zmešali. Nadaljevanje sledi.....
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Če Nov 04, 2010 19:07

Kolikor jaz vem, HELIOS ne dela barv oz. drugih premazov za čolne.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Če Nov 04, 2010 20:32

ja pa mojster je nemški štrom uporabljal, pa se mu nikakor ni izšlo z balkanskim :) :) :) :) Šalabajzer od šalabajzerja :)

Color paše pod helios
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Nov 04, 2010 22:34

pale napisal/-a:Gaso a ti misliš da mi celinci nimamo pojma kar se tiče izdelave in popravil na plovilih.garantiram da bolje kot marsikateri ki živi ob morju.so pa posamezniki izjeme :evil:

Saj sem tudi jaz na celini, da se razume :D :D :D

Načeloma, pa je res da procentualno imajo "vikend" kapetani manj izkušenj od primorcev, kar je normalno če imaš dnevno opravka z morjem in plovili, večina na celini pa v povprečju le 14 dni na leto, seveda pa obstajajo izjeme, tako kot povsod. Jaz tudi trdim, da vem več o alpskem smučanju od primorcev, saj sem vsako leto več na smučeh, kot večina primorcev celo življenje, to so čisto normalne zadeve. :wink:

Da pa nekdo garantira za AF 5 let, je pa samo dokaz tega kar pravim, takšne garancije, tisti ki se s tem ukvarjajo, na obali ne bo nihče dal. :lol:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Nov 05, 2010 08:01

Gaso napisal/-a:

Saj sem tudi jaz na celini, da se razume :D :D :D

Načeloma, pa je res da procentualno imajo "vikend" kapetani manj izkušenj od primorcev, kar je normalno če imaš dnevno opravka z morjem in plovili, večina na celini pa v povprečju le 14 dni na leto, seveda pa obstajajo izjeme, tako kot povsod. Jaz tudi trdim, da vem več o alpskem smučanju od primorcev, saj sem vsako leto več na smučeh, kot večina primorcev celo življenje, to so čisto normalne zadeve. :wink:

Da pa nekdo garantira za AF 5 let, je pa samo dokaz tega kar pravim, takšne garancije, tisti ki se s tem ukvarjajo, na obali ne bo nihče dal. :lol:

Moje mnenje je, da te lahko nategne al gorenc al dolenc al primorc al pa hrvat... To nima nobne veze iz katerga področja prihaja. Če te ma kdo namen nategnt in se mu boš pustil te bo pač nategnu...Sam prihajam iz tromeje (skoz se kregamo al sem gorenc al primorc al notranjc) :D :D pa sem skoraj vsak teden na barki (tudi pozimi) pa lahko rečem, da poznam kar nekaj primorcev, ki na barko še stopili niso, kaj šele da bi kaj vedeli o njih.... poznam pa tudi kar nekaj "celincov", ki so pravi mački kar se bark tiče.... tko da težko je biti pameten, da primorc te ne bo nategnu...
Je pa res, da mam kar nekaj kolegov ribičev in jadralcev iz primorske, ki pa jim z veseljem prisluhnem...

Res bi lahko že nehali s tem kdo je boljši pa kdo je bolj pameten, ker to ne pelje nikamor!!! Povsod so izjeme v enem in drugem pogledu!!

Pa brez zamere.

lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov