Montaža separatorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Apr 11, 2011 13:12

iss-see napisal/-a:Pozdravljeni!
Končno mi je uspelo montirat separator. Montiral sem ga pod zadnji sedež.
Zanima me pa naslednje, na separatorju spodnji del - prozoren - kjer je tudi pumpica za spuščanje vode - je polni bencina. :o
Zanima me ali je to ok ali sem ga kje mimo pihnil? ;)
Hvala za vaše odgovore!
Lp!

Je v redu. Tam se bo nabrala voda ki jo boš puščal v kanglico. Zadeva je prozorna da lahko spremljaš koliko vode se je nabralo.
BlueSky
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Apr 11, 2011 13:14

danijel76 napisal/-a:Danes sem montiral seperator pa me nekaj zanima.Z pumpico sem ga napumpal in se je separator napolnil potem pa je pumpica postala mehka kot da nebi nič več vleklo.Zdaj pa ne vem če je to dobro ali ni.Imam montirano tank-pumpica-separator-motor.

Lp

Pravilni vrstni red je motor-pumpica-separator-rezaervoar
BlueSky
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Apr 11, 2011 13:17

bluesky napisal/-a:
danijel76 napisal/-a:Danes sem montiral seperator pa me nekaj zanima.Z pumpico sem ga napumpal in se je separator napolnil potem pa je pumpica postala mehka kot da nebi nič več vleklo.Zdaj pa ne vem če je to dobro ali ni.Imam montirano tank-pumpica-separator-motor.

Lp

Bravo mene 8)
danijel76
Višji praporščak
Kraj: ptuj

OdgovorNapisal/-a danijel76 » Po Apr 11, 2011 13:26

bluesky napisal/-a:

Lp

V forumih ko sem prebiral je pisalo da je vseeno pa motor sem tudi že zagnal pa je delalo brez problemov.Tak da ne vem več tak bom pustil pa bomo vidli kaj se bo dogajalo.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Apr 11, 2011 13:27

Separator je sestavljen iz treh delov:
zgornji del vsebuje dovode za gorivo, srednji del je filterski, spodnji del pa je prozoren.
Na mojem separatorju je med zgornjim in srednjim delom neka "kovinska" rinka, ki pa je precej zarjavela. Kaj naj s tem naredim ? Je potrebno čiščenje, menjava ??? Srednji del sem poskušal odviti od zgornjega, pa z roko ni šlo.[/img]
BlueSky
danijel76
Višji praporščak
Kraj: ptuj

OdgovorNapisal/-a danijel76 » Po Apr 11, 2011 13:33

Z roko ne vem če bo šlo dobi pa se taki ključ z trakom pa se odvije z lahkoto.
iss-see
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a iss-see » Po Apr 11, 2011 14:03

bluesky napisal/-a:
iss-see napisal/-a:Pozdravljeni!
Končno mi je uspelo montirat separator. Montiral sem ga pod zadnji sedež.
Zanima me pa naslednje, na separatorju spodnji del - prozoren - kjer je tudi pumpica za spuščanje vode - je polni bencina. :o
Zanima me ali je to ok ali sem ga kje mimo pihnil? ;)
Hvala za vaše odgovore!
Lp!

Je v redu. Tam se bo nabrala voda ki jo boš puščal v kanglico. Zadeva je prozorna da lahko spremljaš koliko vode se je nabralo.

Hvala Bluskey!
:)...enkrat pa bom tam ostal...:)
mirko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a mirko » Po Apr 11, 2011 17:35

zdravo!
zanima me koliko vas ima montiran separator? sam ga zaenkrat še nimam vendar razmišljam o nakupu. imam yamaho 50 2t 2000. Ali je to zelo narobe če ga nimam? lahko to kaj vpliva na delovanje oz. na motor?
lp, miro
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Apr 12, 2011 07:19

Po mojem ne bi smelo biti težev, ker ti vplinjači lahko požerejo malo vode, koliko se je pač nabere od kondenziranja in se motorju ne bo poznalo, drugo je če ima motor že injektorje za vbrizg goriva, tam je vse skupaj malo bolj občutljivo.
Guma je guma, zaenkrat.
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Maj 01, 2011 17:22

Fantje kje lahko dobim tale separator v Sloveniji?

Slika
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Ne Maj 01, 2011 17:41

Bolj ali manj ima vsak filter goriva podobno funkcijo separacije kot ta zgoraj, vedno se bo na dnu nabrala voda, vendar ni to ravno neka separacija, po izgledu sodeč je to običajen filter goriva, watter saparator pa bolj marketinški trik.

Dodatno k takšnemu filtru goriva montiraj separator, npr podjetja RACOR.
Montiraj nekaj takšnega, ki ima prozorno posodo za opazovanje in ventil za izpuščanje vode.
http://www.maesco.com/products/racor/r_ ... intro.html
Zgornji filter nima opcije izpusta vode, kar pa pomeni, v kolikor imaš polnega vode, je še slabše kot če ga ne bi imel, v nekem trenutku ti motor potegne čisto vodo, če nimaš opcije izpuščanja vode.
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Maj 01, 2011 18:43

Mogoče je res marketniški trik. Za izpust vode pa res nima, oziroma ga moraš odviti in potem zliti ven bencin.

Sam ne vem kje bi ga dobil v sloveniji tale separator, da menjam samo vložek.
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » Ne Maj 01, 2011 19:59

POglej v Yucci, na zalogi imajo quick silver separatorje. Po obliki in velikosti se mi zdi popolnoma isti. Po mojem je to kar standard dimenzija.

lp b
rosso
Višji praporščak
Kraj: Grosuplje / Umag

OdgovorNapisal/-a rosso » Po Maj 02, 2011 15:23

Glede separacije vode, filter ima v spodnjem delu filtra zabite luknje skozi filter z nekakšno maso. Tako se voda, ki je težja od goriva nabira spodaj in jo filter, dokler nivo vode ne preseže zabitega dela, ne sesa. Glede nabave takega separacijskega filtra pa obstaja več proizvajalcev in še več prodajalcev (Yucca, kamm, Motomarine ...). Tale filter je 21 mikronski, lahko vzameš tudi 10 mikronskega, preveri samo pretok tvojega motorja ali motorjev ... Poglej na spodnjem linku kateri so vse mogoči substituti!

Substituti za 9-37801
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Maj 02, 2011 16:43

Moj je 10 mikronski. Ja jaz bi rabil samo ta vložek, ker ogrodje že imam in mi je škoda neki novga kupavat.

Pisal sem na yuca če imajo tale vložek oziroma če kakšen drugi vložek paše na moje ohišje filtra.

Sem pogledal v eni firmi v ameriki in so mi nabili 40$ poštnine, kar pa je preveč za to.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov