Antivegetativni premaz

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Po Feb 08, 2010 16:06

Jaz bi pa potreboval zaščito samo za 3 tedne, kolikor grem predvidoma s čolnom v vodo. Lani sem mislil, da za 3 tedne ne potrebujem ničesar, vendar se je pokazalo, da sem moral po dveh tednih z gobico prebrisati ves podvodni del (navadna kuhinjska vileda gobica, grobi del, je nalogo opravil čisto dobro).
Isto po povratku domov, ko sem cel čoln in motorje spral s sladko vodo.
To sicer ni nek problem, malo rekreacije ne škodi, vendar bi rad vedel, ali obstaja kak sprej ali kaj podobnega, ki bi preprečil nalaganje alg samo za kak mesec.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Feb 09, 2010 08:57

Sem že napisal nekje, jaz sem dno pošprical samo z algicidom(proti algam za bazene) in je bil 90% manj obraščen.
Guma je guma, zaenkrat.
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » To Feb 09, 2010 09:46

Janadino,če se ne motim si pošprical tudi gumo do vodne linije, pa je bilo v redu?Ali si potem očistil dol algicid?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Feb 10, 2010 06:58

Ja, pošprical sem kompletno vodno linijo, tudi gumo, pa kompletno peto motorja, ki je v vodi, mogoče še malo višje. Škodilo ni in po treh tednih v vodi je bil poraščen 90% manj kot leto prej. Res sem ga z lahkoto potem opral, vložek pa je seveda minimalen. Pošprical sem ga en dan prej, kot sem ga dal v vodo, da se je stvar dobro posušila in potem se naredi taki tanki film, na katerega se alge in apnenec dosti manj primeta. Res se splača za nas, ki imamo čoln v vodi recimo tri tedne.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Sr Feb 10, 2010 14:53

In kaj konkretno je to za ena stvar? Kje se nabavi?
Jaz nimam bazena...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Feb 10, 2010 15:01

Jaz tudi ne več. :D

Pa to greš al v Mercator ali merkur in greš tja, kjer se prodajajo sredstva za nego bazena. Sedaj mogoče ni glih pravi čas mogoče pa vseeno imajo, reče pa se mu Algicid, no obstaja še kaj drugega, vem da je več stvari, enostavno rečeš sredstvo proti algam za bazene. Naliješ v litersko ročno šprico in lepo pošpricaš dno.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov