Nujno potrebujem pomoč, pri izveknrmnem motorju

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Nejc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Nejc » Po Avg 08, 2011 13:39

Hvala za odgovore in nasvete , bom vstavil daljši vijak in ga zatesnil pa bo mir in najman komplikacij ,ali mogoce ve kdo kje bi dobil rosfrei vijak 14x1,5 , ker v KAMMU ga nimajo, sem dobil samo železnega.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Avg 08, 2011 21:25

.

Je še ena "finta" v takih primerih. Velikokrat uporabljena pri gokartih, vseh vrst mopedov, fičkov, itd...

Ko greš vrezovat navoj , ne da razdiraš, če je dovolj prostora in materjala, na debelo namažeš navojni sveder z gosto mastjo. Ker so ti navoji 1,5 ali 1,25 zelo fini, se vsi opilki naberejo v navojnem svedru v masti. Preizkušena metoda, ničkolikokrat. Seveda pa zaradi 100 % -ti vrezuj vertikalno.

Če boš vstavil daljši vijak, pa pazi, da ne bo oviral vrtečih delov, ker zna bit vse zelo blizu.

Vijak rostfrei pa kupi malo večji in ti ga strugar popravi na željeno dimenzijo navoja. Glavo imajo enako do 16, če se ne motim.
LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Nejc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Nejc » To Avg 09, 2011 19:32

Hvala za vse nasvete in odgovore , sem popravil z RF helicoil vložkom in sem namazal s posebno maso za vijake drži kot pribitio , je najbol enostavn in hiter način :)

Pojavila se mi je pa ena težava , ko sm motor zagnal prvič letos je vse štimalo , sedaj ko sem zamenjal olje in olje v peti mi pa voda za hlajenje motorja ne pride vn v cca 20 sekund . Mogoce je v peti zrak ima to kašno vezo z impelerjem? olje sem zamenjal na pravilen način (od spodaj navzgor in najprej sm vstavil zgornji šrauf in šele potem sem zavil tudi spodnjega , olje sem polnil iz tube in je mogoce od vspodaj prišlo malo zraka ? ima to kašno vezo ?
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Avg 09, 2011 20:42

Olje nima veze z vodnim hlajenjem.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Avg 09, 2011 21:07

Vse rešiš z locktite lepilom za tesnenje vijačnih zvez. Tudi če je navoj "požrt" prime. Fino na debelo namažeš vijak z lepilom in ga priviješ kolikor se ga pač da...počakaš 48ur in to je to. za odvit uporabiš malo večjo silo. Lepilo je namenjeno prav takšnim zadevam!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Avg 10, 2011 07:03

Misliš da ti kontrolni curek ne pride takoj ven ampak šele po 20-ih seklundah?

Če motor laufa na slušalke, lahko da nimaš dovolj dobro stisnjenih gor ali pa so malo mimo dane gor in potrebuje malo več časa, drugače pa se motorju nima kaj zgodit, saj se veliko vode vrne ven čez auspuh.
Guma je guma, zaenkrat.
Nejc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Nejc » Sr Avg 10, 2011 10:02

Ne kontrolni curek ne pride sploh ven , slušalke so dobro gor in tudi ko motor prižgem zgleda kot da bi vodo vleklo samo curek zgoraj ne pride vn . Bilo je tako ko sem letos prvič prižgal motor je curek prišel ven , sedaj v drugo po menjavi olja v peti in mašini pa curka ni bilo . bom danes še enkrat probal.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Avg 10, 2011 10:08

Preveri impeler... lahko da je zanič... kdaj si ga pa nazadnje menjal?
Nejc
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Nejc » Sr Sep 07, 2011 09:27

Malo zamude ampak vseeno , problema ni bilo nikjer ampak je bila zmašena samo cevka za kontrolni curek , impeler sem menjal lansko leto tako da bo drugo sezono še deloval;) Kljub malce tehničnim težavam ki sem jih tudi z vašo pomočjo uspešno rešil je bila plovba letos odlična ;)

HVALA VSEM ŠE ENKRAT ZA NASVETE IN ODGOVORE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov