SAIL izvenkrmni motorji

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Avg 24, 2011 07:10

Mene še ne moti toliko da je kaj narejeno na kitajskem, saj se marsikatera priznana znamka ideluje tam, tehnologija pa je iz bolj razvitega sveta, drugo je, če so na kitajskem to skonstruirali in naredili.
So pa tudi izjeme.
Guma je guma, zaenkrat.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Avg 24, 2011 07:27

goahead napisal/-a:No vidite da ni Taljan. Mogoče je res znamka iz Nove Zelandije, ampak je po moje narejen na Kitajskem. Ne bom trdil, samo tako mislim da je.

Novozelandski je samo distributer/zastopnik teh motorjev, v opisu piše (če na hitro prevedem), da je Sail družinska kitajska firma od l. 75, so pa znani po generatorjih (verjetno bolj kot po izvenkrmnikih)

ta link sem prilepil zato, ker je bil prvi poguglan z opisom te firme, verjetno se najde še kje kakšen podrobnejši
Krokro

OdgovorNapisal/-a Krokro » Pe Sep 02, 2011 21:42

Za zaupat ni niti zahodnim proizvajalcem, če je proizvodnja motorja na Kitajskem. Sam imam 125 kubični motocikel Madass nemške firme Sachs. Motor je cel kitajski, narejen v tovarni Lifan po naročilu. Nekaj delov je kvalitetnih, nekaj jih je lepo izdelanih le na daleč, veliko pa površno in iz slabih materialov. Agregat je približna kopija hondinega izpred 50h let, dizajn pa je verjetno res nemški. Pri 5000 prevoženih kilometrih je steklo olje tako iz prednjih vilic kot iz zadnjega amortizerja, spustila je pipica za gorivo in nekaj litrov bencina je steklo po tleh garaže, olje motorja je puščalo pri sklopki in še veliko drobnih šlamparij in okvar. ki se mi jih sploh ne da opisovat. Poleg vsega je v homologaciji napisano, da je država proizvajalka Nemčija.
cavelj
Višji praporščak
Kraj: Krško
Kontakt:

zdravo

OdgovorNapisal/-a cavelj » So Sep 10, 2011 21:31

Jaz imam do Kitajskih stvari svoje mnenje.
Če si motorja ne boš nabavil sam iz Kitajske, si najdi zastopnika in ugotovi kako je z servisom, ker tudi malo slabše stvari z dobrim servisom dobro služijo namenu.
Mene veliko bolj moti, da se stvari, ki se prodaja z evropsko blagovno znamko narejene na kitajskem, pa me ne boste prepričali da so te stvari bolj kvalitetne zato, ker so narejene po evropskih načrtih.

Lp Tomaž
Ja imam eno malo starejšo devet metrsko jadrnico, z privezom na Krku. Zato me zanimajo stvari o vzdrževanju jadrnic in podobno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti