OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Feb 20, 2009 16:21
Ali pa bi se mogoče prej spomnil , kaj sem ti rekel po tel., da jaz ne bi dajal na vezano ploščo na premcu mate ampak samo prebarval z Light Primerjem. Dva tri krat in barva, pa bi bila površina kot steklo. Ker ojačitve ne potrebuješ, je sama konstrukcija dovolj močna. Sedaj ti priporočam, kupi še en ali dva paketa (kosa ) Light Primerja in brusnega papirja, 140- 160 granulacije in barvaj , brusi, barvaj, brusi, ampak brusi ročno, z roko , ne deščico. Ko bo lepo gladko, pa z bolj finim papirjem, tako da se ne bodo poznali risi od papirja. Po tem naneseš eno plast končne barve, katero, ko bo seveda popolnoma suha, zbrusi z 800 ali 1000 ( granulacija ). Nato še eno in bi moralo biti po tvoji želji. Ne pozabi po brušenju oz. tik pred naslednjim nanosom, dobro očistit površino z acetonom ( orig. razredčilo za LP je kar drago )
Maš prav. Pri meni je pomagalo ( ko sem prišel do vretja ), da en teden sploh nisem šel pogledat gradnje. Po "odmoru", pa se vrne želja po nadaljevanju in takrat si rečeš ; "Klinc te gleda, kdo bo koga" dokončal", ti mene že ne, bom jaz tebe". Pomaga pa tudi, da pogledaš slike "prej" in sedaj. Ko vidiš kaj si že naredil in to zelo lepo ( to je moje mišljenje ), boš z veseljem nadaljeval.
LP