Menjava ventilov za vodo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Menjava ventilov za vodo
Berem... berem... ja ni kaj, ponudim menjavo ventilov. Tudi ko je barka v vodi (pod določenimi pogoji). Dejavnost imam zavarovano in dobite garancijo in račun....
Glej podpis....
Glej podpis....
https://vodovod-rh.si/
Na barki sem se odločil zamenjati vse ventile in vsise(9), saj se mi je prvi zdrobil pod kleščami, drugi mi je pa ostal v roki, ko sem poskušal odviti ventil. Ostali so bili sicer boljši, ampak še vedno se jim je poznalo, da jih je načela korozija.
Zanimivo, da če ga odfleksaš ni takoj razvidno stanje, struktura se najbolje vidi, če ga odlomiš.

Na sliki je lepo vidna struktura, ki je samo še v centru ostala vredu, zunanji in notranji sloj sta pa že popolnoma degenerirana.
Imam pa vprašanje za tiste, ki ste to že počeli. Če za tesnenje uporabim Kent, koliko časa ga pustite da se suši, preden ventil še malenkost zatisnete s kleščami?
Zanimivo, da če ga odfleksaš ni takoj razvidno stanje, struktura se najbolje vidi, če ga odlomiš.

Na sliki je lepo vidna struktura, ki je samo še v centru ostala vredu, zunanji in notranji sloj sta pa že popolnoma degenerirana.
Imam pa vprašanje za tiste, ki ste to že počeli. Če za tesnenje uporabim Kent, koliko časa ga pustite da se suši, preden ventil še malenkost zatisnete s kleščami?
Koliko pa je star tak ventil?
Predvidevam, da je medenina?
Lp, MKN
Predvidevam, da je medenina?
Lp, MKN
Ne vem tocno, ker sem barko kupil lani, ampak ce bi ugibal bi rekel okoli 15let.
samodaje napisal/-a:Imam pa vprašanje za tiste, ki ste to že počeli. Če za tesnenje uporabim Kent, koliko časa ga pustite da se suši, preden ventil še malenkost zatisnete s kleščami?
Tesnil sem jih s sikaflex 291. Do konca sem jih zategnil naslednji dan. Vsise sem dal bronaste maestrini, niso ravno grozno dražji od medeninastih, razen izhodnega za WC, ta je plastičen Trudesign.
motorni
Ventil za izpust vode pod umivalnikom malo pušča. Vsake 3 sekunde ena kapljica. Ga moram menjat?
omas napisal/-a:Ventil za izpust vode pod umivalnikom malo pušča. Vsake 3 sekunde ena kapljica. Ga moram menjat?
Če pušča, bi ga verjetno moral že pred časom.
Pred kratkim sem jo kupil. Ventil pod umivalnikom je bil trd, komaj sem ga razmigal, sedaj pa malo pušča. Ne teče kaj po barki, samo pri zunanjem izpustu se vidi kaksna kapljica ko je zaprt.
Verjetno za mesec, dva, ni tak problem, na dolgi rok bi ga pa jaz zamenjal.
Tam ,ko je kapljica ,obriši z acetonom in takoj stisni kavno žličko Kenta.Lepo z prstom ,namočenim v milnico, naredi tak lep kupček,ne pretanek in ne bo več kapljalo.Je pa to ZAČASNA REŠITEV..

Sem moral pol barke razstavit da sem dobil ventil ven in potem ugotovim, da je ta rumena ročka malo zmajana in ne zapre do kraja. Če jo malo ven potegnem zapre do kraja. Dve uri matranja da ugotovim da je ventil ok..
Itak ga zamenjaj zdaj, ko si ga že ven dobil.
Bod no pameten ,da ne boš star vsis not tlačil.Kemijsko je gotovo načet, pa če tud ne kaže znakov utrujenosti.Take stvari je najceneje nove montirat nazaj.
polanc napisal/-a:Bod no pameten ,da ne boš star vsis not tlačil.Kemijsko je gotovo načet, pa če tud ne kaže znakov utrujenosti.Take stvari je najceneje nove montirat nazaj.
poslušaj človek ima izkušnje in zato ima prav
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov